«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Stiri pe pagina
Data: 2016-10-05 postata in: Exemple de urmat
De o luna, in fiecare joi, in piata agro-alimentara din Aiud, forfotesc voluntari ai asociatiei Societatea pentru Consum Responsabil si colecteaza de la producatori legumele si fructele nevandute. Peste 500 de kg de alimente colectate intr-o singura luna. Septembrie. 36 de suflete aflate in nevoie cu bucate in plus pe masa la Aiud. Peste 16 producatori responsabili si darnici din oras si din satele din imprejurimi au raspuns acestei provocari. Totul realizat prin implicarea unei echipe de doar 5 voluntari.
Data: 2016-10-05 postata in: Actualitate in Romania
Joi, 29 septembrie 2016, a avut loc marea finala a Social Impact Award Romania, competitia care incurajeaza anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel european. In urma pitch-urilor celor 9 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au castigat premii in valoare de cate 1500 de euro si ocazia de a merge la Viena in luna octombrie, pentru a cunoaste echipele finaliste din celelalte 9 tari SIA, in cadrul Social Impact Award Europe Summit.
Data: 2016-09-22 postata in: Actualitate in Romania
9 echipe cu idei de afaceri sociale au ajuns in marea finala a competitiei Social Impact Award Romania, care isi va anunta castigatorii pe 29 septembrie. Dupa 3 luni de incubare a afacerilor, 3 din cele 9 echipe vor avea ocazia sa castige cate un premiu de 1500 de euro, mentorat si oportunitatea de a participa la Social Impact Award Europe Summit, la Viena, alaturi de castigatorii SIA 2016 din Austria, Republica Ceha, Grecia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Muntenegru, Rusia, Serbia si Slovacia.
Data: 2016-09-22 postata in: Oportunitati de finantare
Bucuresti, 21 septembrie 2016 - Ministerul Fondurilor Europene (MFE) deschide astazi apelul "SOLIDAR - Sprijin pentru consolidarea economiei sociale", cu o alocare de 20 milioane de euro din Programul Operational Capital Uman (POCU), primul dintr-o serie de apeluri dedicate economiei sociale.
Data: 2016-09-21 postata in: Oportunitati de finantare
Camera de Comert si Industrie Teleorman in parteneriat cu FDSC (Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile) si Asociatia REPER21 pregatesc depunerea unui proiect de stimulare a antreprenoriatului inovator, in special in domeniile economiei sociale si verzi, in Regiunea Sud.
Data: 2016-09-07 postata in: Actualitate in Romania
Bucuresti, 7 septembrie - A 2-a editie a Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei organizata de OMV Petrom a ajuns la final. 270 de elevi din liceele tehnologice si scolile profesionale din judetele Gorj, Dambovita, Arges si Bacau fost pregatiti pentru viitoarea lor meserie prin profilare vocationala, ateliere de dezvoltare personala si ateliere de pregatire profesionala. Alaturi de elevi, in tabara au fost prezenti si 55 de profesori care au urmat cursuri de dezvoltare a competentelor de lider in managementul educational organizate de Centrul National pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy.
Data: 2016-09-07 postata in: Evenimente sector (Ro)
eCo traditii e un festival de daruri de toamna, asezat la prima editie pe Malul Somesului, in Parcul Armatura, in perioada 9-11 Septembrie 2016. Simplitatea, cooperarea, circularitatea, traiul bun si resemnificarea spatiilor urbane caracterizeaza activitatile, oamenii si energia acestui festival de cartier, pe care l-am dori ulterior extins si in alte cartiere/parcuri ale orasului.
Data: 2016-08-31 postata in: Exemple de urmat
Ambasada Norvegiei in Romania a delegat un jurnalist independent (Elena Stancu) impreuna cu un fotograf (Cosmin Bumbut) pentru a selecta 12 dintre proiectele finantate de ei in Romania, in perioada 2009-2014, pentru a publica un material documentar referitor la impactul acestor proiecte asupra beneficiarilor finali.
Data: 2016-08-29 postata in: Oportunitati
In 2016 Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) relanseaza un amplu efort de cercetare asupra sectorului neguvernamental din Romania. Unul dintre cele mai importante instrumente pentru aceasta cercetare este Barometrul Liderilor ONG (editia 2016). Pentru a putea oferi sansa cat mai multor colegi intorsi din vacanta sa contribuie cu raspunsuri la Barometrul Liderilor ONG pentru anul 2016, am decis sa prelungim termenul de completare a chestionarului online pana vineri, 9 septembrie 2016.
Data: 2016-08-23 postata in: Evenimente sector (Ro)
Luna august pentru unii e luna concediilor, pentru altii e o luna a curateniei generale. Ei bine, in asemenea perioade, daca nu esti de soi risipitor, dai peste fel de fel de obiecte prin casa pe care nu le mai folosesti, fie ca s-au stricat, fie ca nu le mai gasesti utilitatea, fie ca tie nu-ti mai aduc bucurie.
Data: 2016-08-12 postata in: Oportunitati
De cate ori ati fost intrebati ce reprezinta sectorul ONG in Romania? De cate ori ati avut dv. nevoie sa stiti mai multe despre sectorul ONG romanesc? Si de cate ori nu ati avut raspunsuri?
Data: 2016-08-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
Pe 13 august, Repair Cafe celebreaza Somesul in cadrul festivalului Artizen. Plimbari cu cargo-bicicleta, reparatii mecanice, electrice si electrocasnice si proiectia documentarului Trashed (2012) sunt activitatile pe care Repair Cafe Cluj le propune sambata in Parcul Feroviarilor.
Data: 2016-07-19 postata in: Evenimente internationale
Societatea Prietenii Dizabilitatii (Friends of the Disabled Society) din Polonia invita in numele organizatorilor reprezentanti ai intreprinderilor sociale din Europa, ONGuri active in domeniul economiei sociale, organizatii umbrela si institutii publice la cea de-a 29a Conferinta Anuala a Intreprinderilor Sociale Europene, CEFEC, dedicata economiei sociale si problemelor de sanatate mintala, care va avea loc in Polonia (Lodz), in perioada 22-23 Septembrie 2016.
Data: 2016-07-19 postata in: Actualitate in Romania
Potrivit raportului Indexului Sustenabilitatii Organizatiilor Societatii Civile 2015, realizat in Romania de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, sustenabilitatea organizatiilor a fost stabila in 2015. Romanii au donat mai mult catre organizatiile neguvernamentale, iar bugetele investite de companii in proiectele ONG-urilor au fost in usoara crestere.
Data: 2016-07-18 postata in: Stiri IES
Fundatia "Multimedia pentru democratie locala" a lansat rezultatele unui studiu dedicat persoanelor care activeaza in sectorul public, functionari si manageri, interesati de economia sociala si rolul acesteia in dezvoltarea locala si nationala. Autorii precizeaza ca este vorba despre cercetari cu caracter stiintific, utile in fundamentarea unor decizii si politici publice, in redactarea unor proiecte, articole sau lucrari.
Data: 2016-07-15 postata in: Evenimente internationale
Federsolidarieta - Confcooperative, cea mai mare federatie a cooperativelor sociale din Europa si din lume, membru italian al CECOP, organizeaza cea de-a doua editie a Scolii Internationale pentru Cooperative Sociale, in Napoli (Italia), in perioada 20-23 Octombrie 2016.
Data: 2016-07-12 postata in: Exemple de urmat
Echipa Save Energy din Romania a castigat marele premiu la competitia JA Europe Enterprise Challenge 2016 cu priza inteligenta ce reduce consumul de energie electrica
Data: 2016-07-12 postata in: Evenimente sector (Ro)
O sesiune creativa de upcycling textile organizata de Repair Cafe Cluj si un ceai bun la Doamna T (Str. Napoca, nr. 10), o invitatie pentru o dupa-masa altfel a zilei de sambata, 16 iulie, intre orele 15-18.00. Finete, joc, gingasie si culoare sunt cuvintele care definesc atelierul de upcycling textile pe care il punem la cale pentru acest weekend.
Data: 2016-07-11 postata in: Oportunitati
Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Cadrul Univeristatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca organizeaza in perioada 2016-2018 un nou program de master intitulat "Asistenta Sociala si Economie Sociala".
Data: 2016-06-22 postata in: Actualitate in Romania
Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) lanseaza o prima analiza a sectorului asociativ in scop economic, cel al cooperativelor agricole, analiza ce evidentiaza dimensiunea scazuta a sectorului si gradul incipient de dezvoltare in aceasta directie.
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile