«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 
Stiri pe pagina
Data: 2016-04-04 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia de Dezvoltare Locala "Speranta" va inaugura vineri, 8 Aprilie 2016, incepand cu ora 14:00, facilitatile de productie realizate prin proiectul "Economia sociala - un model de dezvoltare durabila" - proiect finantat din granturi norvegiene prin Programul Inovare Verde in Industria din Romania.
Data: 2016-03-22 postata in: Actualitate in Romania
Asa cum anuntam in urma cu cateva zile, premierul Dacian Ciolos a lansat la Alba Iulia pachetul "Clasa de mijloc la sate". Ce prevede acesta in privinta asocierii? Cum vi se par masurile propuse?
Data: 2016-03-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor "OMENIA" Bucuresti, alaturi de partenerii sai, Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii si Opportunity Associates Romania, organizeaza, miercuri, 23 martie 2016, consultarea publica cu tema "Serviciile sociale si importanta lor in asigurarea calitatii vietii persoanelor varstnice". Evenimentul va avea loc la sediul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii din cadrul Academiei Romane, din Strada 13 Septembrie nr.13 (intrarea dinspre Palatul Parlamentului - Senat), sala 2374, etaj 2, incepand cu orele 9:30.
Data: 2016-03-18 postata in: Actualitate in Romania
Echipa premierului Dacian Ciolos pregateste pachetul pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate. Asocierea fermierilor este un element important in acest pachet. Asociatiile si cooperativele agricole si obstile/ composesoratele sunt parte din economia sociala.
Data: 2016-02-27
Centrul de Marketing si Prognoza Sociala (cmps.ro) pune pe picioare creativist.ro, cel mai mare targ online dedicat creativilor din Romania, de la intreprinderi sociale sau cooperative mestesugaresti cu productie de bunuri pana creatiile singulare ale unor maini iscusite. Pe scurt, un spatiu online care ii aduce impreuna pe toti creatorii aflati in cautarea unui spatiu alternativ de promovare si de desfacere.
Data: 2016-02-27 postata in: Actualitate in Romania
Grupul de lucru din cadrul Coalitiei pentru economie sociala a transmis Ministerului Muncii propunerile sale privind Hotararea de Guvern privind Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 219/2015 privind economia sociale. Normele au fost elaborate de Reteaua romana a intreprinderilor sociale de insertie RISE, Fundatia Alaturi de Voi, Institutul de Economie Sociala si andorsate de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor si Federatia CARP Omenia.
Data: 2016-02-25 postata in: Actualitate in Romania
Cancelaria Primului Ministru si Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic a lansat platforma online a "Comisiei de taiat hartii", o initiativa de debirocratizare a aparatului public prin preluarea in mod constant a sugestiilor de la publicul larg.
Data: 2016-02-23 postata in: Exemple de urmat
In cadrul proiectului "New Crops - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale", IES alaturi de partenerii sai din Spania, Italia si Suedia a elaborat 16 studii de caz ale intrerpinderilor sociale sau cooperativelor de succes din cele 4 tari. Va prezentam un prim exemplu din Romania, Asociatia Caritas Campulung.
Data: 2016-02-16 postata in: Oportunitati
Institutul de Economie Socială și Eurom Consultancy and Studies SRL, firma de consultanta cu expertiza in domeniul microfinantării, invita reprezentantii intreprinderilor sociale sa participe la studiul de evaluare a necesarului de resurse financiare pentru investitii si dezvoltare a intreprinderilor sociale din Romania.
Data: 2016-02-15 postata in: Noutati legislative
Normele metodologice de aplicare a prevederilor legii nr. 219/2015 privind economia sociala trebuie sa operationalizeze cele 4 criterii enuntate de actul normativ si astfel sa clarifice ce organizatii se califica in practica pentru acest statut.
Data: 2016-02-12 postata in: Noutati legislative
Legea are ca obiect reglementarea domeniului economiei sociale, stabilirea masurilor de promovare si de sprijinire a economiei sociale, precum si reglementarea conditiilor si a criteriilor de atestare, de catre autoritatile publice, a intreprinderilor sociale si a intreprinderilor sociale de insertie.
Data: 2016-02-12 postata in: Noutati legislative
Dupa cum stiti, Legea privind economia sociala a intrat in vigoare in luna august a anului trecut. Avand in vedere ca termenul prevazut de legiuitor pentru elaborarea normelor metodologice a trecut, organizatiile din acest sector solicita Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice sa aiba in vedere adoptarea cat mai rapida a acestora.
Data: 2016-02-11 postata in: Noutati legislative
Scopul Programului este cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice din caminele pentru persoane varstnice publice prin mentinerea/redobandirea unei vieti active si sanatoase, precum si identificarea alternativelor de acordare a serviciilor de ingrijire personala pentru persoanele varstnice aflate pe listele de asteptare in vederea internarii in camin.
Data: 2016-02-11 postata in: Actualitate in Romania
Gradul redus de ocupare din mediul rural creste de trei ori riscul de saracie din aceste zone fata de mediul urban
Data: 2016-02-08 postata in: Incluziune financiara
Articolul echipei IES Cristina Barna si Ancuta Vameu Credit Unions in Romania a strong social enterprise model to combat financial exclusion and over indebtedness a fost publicat de Centrul International de Cercetare in Economia Sociala si Publica CIRIEC de pe langa Universitatea Liege in seria de working papers.
Data: 2016-02-01 postata in: Incluziune financiara
Manual de incluziune financiara prin economie sociala prezinta rolul organizatiilor de economie sociala in combaterea excluziunii financiare.
Data: 2016-01-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
MamaPan te asteapta sambata, 30 ianuarie, de la ora 10.00 la Ziua Portilor Deschise MamaPan, ca sa vezi, sa pipai, sa gusti paine cu maia si sa-i deprinzi mestesugul.
Data: 2016-01-29 postata in: Exemple de urmat
Muzeul Viu de la Tecsesti, judetul Alba, urmeaza sa fie finalizat in vara acestui an, anunta Asociatia Culturala Groove ON, care a lansat acest proiect in luna decembrie 2015.
Data: 2016-01-27 postata in: Stiri IES
Prezenta cercetare are drept obiectiv sa identifice motivatia antreprenorilor sociali in comparatie cu ceilati antreprenori din Romania si sa testeze efectele motivatiilor interne si externe in procesul decizional de a deveni antreprenor social. Identificarea acestori factori motivationali sunt folositori in dezvoltarea procesului de transformare a societatii si crearea unui sistem regulator (legal) adecvat.
 2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile