«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13 
Stiri pe pagina
Data: 2016-01-22 postata in: Stiri IES
Un grup de lucru din cadrul Coalitiei pentru economie sociala a elaborat un set de Propuneri care speram sa fie avute in vedere la elaborarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 219/2015 privind economia sociala.
Data: 2016-01-21 postata in: Actualitate in Romania
In Romania, Codul fiscal desi este greu de inteles si creeaza dificultati in interpretarea lui, ofera totusi cateva portite prin care o companie poate sa beneficieze de facilitati fiscale.
Data: 2016-01-21 postata in: Actualitate in Romania
Cele mai multe probleme ale societatii apar frecvent in comunitatile locale, la firul ierbii. Implicarea tuturor actorilor este vitala in rezolvarea lor, fie ca vorbim despre a trage un semnal de alarma atunci cand ceva nu merge bine sau de a pune umarul in gasirea si in implementarea unei solutii.
Data: 2016-01-18 postata in: Incluziune financiara
Inchiderea programelor finantate prin Fondul Social European va insemna o reducere a activitatii multor ONG-uri din Romania, dar si o adevarata "lupta pentru supravietuire" a unor servicii si structuri care functioneaza exclusiv pe baza banilor comunitari.
Data: 2016-01-18 postata in: Actualitate in Romania
La nivelul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prioritatile vizeaza trei componente: cresterea ratei de ocupare a fortei de munca, aplicarea Strategiei Nationale privind Incluziunea Sociala si Reducerea Saraciei si asigurarea asistentei si protectiei Lucratorilor Migranti.
Data: 2016-01-18 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia Romano ButiQ alaturi de partenerii Fundatia Toflea si Consiliul Local Brahasesti, s-au bucurat ieri de prezenta interpretului de muzica pop Alex Velea la Caminul Cultural din Brahasesti, in cadrul unui eveniment de tip Living Library.
Data: 2016-01-11 postata in: Oportunitati de finantare
Directia pentru IMM lanseaza in dezbatere publica varianta de lucru a procedurii de implementare START 2016 precum si grila de evaluare electronica propusa. Pentru observatii, propuneri si sugestii aveti la dispozitie adresa de email: directia.imm@imm.gov.ro
Data: 2016-01-11 postata in: Exemple de urmat
Doi tineri arhitecti au transformat o fosta fabrica din anii 70 intr-un centru pentru cei isi doresc sa lanseze o afacere in domeniul productiei si designului. Spatiul se numeste Nod Makerspace, iar creativii au la dispozitive unelte, dar si cursuri prin care pot invata cum sa realizeze ceea ce isi doresc.
Data: 2016-01-11 postata in: Evenimente internationale
Noul "Document unic pentru achizitiile publice europene" (European Single Procurement Document - ESPD) a fost adoptat in data de 5 ianuarie 2016. Acesta va reduce considerabil sarcina administrativa pentru companiile interesate in a castiga un contract de achizitii publice, in special IMM-uri.
Data: 2016-01-04 postata in: Actualitate in Romania
Comuna Cornu Luncii, in parteneriat cu Asociatia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Fundatia ECOTOP pentru Cultura si Educatie Ecologista Oradea, Asociatia KULT-ART si Die Querdenker Austria, a implementat, in perioada 15 ianuarie - 31 decembrie 2015, proiectul "Social Economy 4 All".
Data: 2016-01-04 postata in: Actualitate in Romania
11 structuri de economie sociala (SES), cu angajati din categorii vulnerabile, au fost infiintate si sustinute anul acesta de ARAS (Asociatia Romana Anti-SIDA, www.arasnet.ro), in cadrul proiectului de antreprenoriat social "Masuri active pentru dezvoltarea economiei sociale in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia!".
Data: 2015-12-28 postata in: Incluziune financiara
Episodul 3 al filmului educativ despre riscurile supra-indatorarii, educatia financiara si ajutorul financiar reciproc, realizat de catre Institutul de Economie Sociale si Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc din Romania prezinta rolul caselor de ajutor reciproc in incluziunea financiara si serviciile financiare nou create, precum microcreditul pentru antreprenori.
Data: 2015-12-28 postata in: Incluziune financiara
Episodul 2 al filmului educativ despre riscurile supra-indatorarii, educatia financiara si ajutorul financiar reciproc, realizat de catre Institutul de Economie Sociala si Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc din Romania prezinta principalele asemanari si deosebiri intre banci, cooperative de credit, institutii financiare non-bancare din prisma modului de functionare si de acordare a serviciilor financiare.
Data: 2015-12-28 postata in: Incluziune financiara
La inceputul anului 2016, va supunem atentiei prezentarile sustinute in cadrul Conferintei Nationale de Economie Sociala, organizata de Institutul de Economie Sociala, din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), alaturi de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc, a avut loc la Bucuresti.
Data: 2015-12-23 postata in: Incluziune financiara
Indatorarea se manifesta prin cresterea continua si haotica a numarului de credite acordate cu ignorarea pericolelor care pot sa apara pentru cei care nu isi permit sa restituie ratele la scadentele contractuale.
Data: 2015-12-23 postata in: Actualitate in Romania
Centrul Roman de Politici Europene lanseaza policy memo-ul "Accesul la finantare pentru antreprenorii romi: Studii de caz si propuneri de politici publice", in cadrul proiectului "Antreprenoriatul romilor in Romania. Cercetare privind elaborarea unui instrument financiar care sa faciliteze accesul micilor intreprinzatori de etnie roma din Romania la microcreditare", finantat de Open Society Institute.
Data: 2015-12-21 postata in: Exemple de urmat
Depus in ultima parte a ciclului de finantare 2007-2013, proiectul "Sprijin Integrat Structurilor de Economie Sociala (SISES)" a beneficiat de un buget de doua milioane de euro si un an - termen de implementare, timp in care sa infiinteze noua intreprinderi, sa ofere consiliere si cursuri de specialitate, sa organizeze evenimente si sa coaguleze cat mai mult structurile sociale deja existente in Romania.
Data: 2015-12-11 postata in: Incluziune financiara
Marti, 15.12.2015 va avea loc conferinta de finalizare a implementarii proiectului "ICAR Incluziune prin micro Credit si Ajutor Reciproc - strategie sustenabila a economiei sociale pentru ocupare si creare de intreprinderi sociale", derulat de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania, alaturi de 27 de parteneri la nivel national.
Data: 2015-12-09 postata in: Exemple de urmat
Intr-o mare casa boiereasca, cu o curte generoasa si camere prietenoase s-a deschis de curand o intreprindere sociala, mai exact un bistro terapeutic unde te simti ca acasa. La Therapy Bistro Cafe, prima cafenea terapeutica din Romania nu se consuma alcool si tutun si lucreaza oameni pasionati si priceputi, beneficiari ai Aliantei pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT).
Data: 2015-12-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
Vineri, 11 decembrie 2015, Asociatia ASURA in calitate de lider de parteneriat in proiectul "Economia sociala - stimulent al dezvoltarii economice in regiunile Bucuresti - Ilfov, Centru, Nord Vest si Sud Muntenia", organizeaza la Bucuresti Conferinta Nationala "Antreprenoriat social - element cheie in dezvoltarea comunitatilor locale".
 3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile