«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14 
Stiri pe pagina
Data: 2015-12-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia Consultantilor si Expertilor in Economie Sociala Romania (ACE-ES Romania) organizeaza primul atelier de lucru, in data de 15 decembrie 2015, cu tema "Este pregatita organizatia voastra pentru antreprenoriat social? Poate deveni o organizatie antreprenoriala?",.
Data: 2015-12-08 postata in: Evenimente sector (Ro)
Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala Eleutheria (CADI - Eleutheria) va invita la Conferinta "Bariere institutionale si educationale la intrarea tinerilor pe piata muncii", care va avea loc joi, 10 decembrie 2015, la Hotelul Minerva, Sala Hila, intre orele 13:30 si 17:00.
Data: 2015-12-08 postata in: Noutati legislative
Daca propunerea legislativa va fi adoptata, organizatiile neguvernamentale ce beneficieaza de finantari din bani publici vor avea obligatia de a furniza, in momentul in care sunt solicitatate, informatii care privesc activitatile curente.
Data: 2015-12-08 postata in: Actualitate in Romania
Anul acesta, la Gala Nationala a Voluntarilor, pe langa proiectele de voluntariat, voluntarii, centrele de voluntariat si coordonatorii de voluntari, sunt premiate si povestile voluntarilor.
Data: 2015-12-07
Dezbaterea publica are loc miercuri, la Palatul Victoria, intre orele 14:00 - 16:00, potrivit unui comunicat de presa al ministerului pentru Consultare Publica si Dialog Civic.
Data: 2015-12-03 postata in: Incluziune financiara
Asociatia TechSoup Romania relanseaza programul Educatie Financiara pentru ONG-uri, sustinut de ING Bank, ca prima platforma editoriala pentru si despre responsabilii financiari din sectorul nonprofit romanesc. Citeste primele subiecte la educatiefinanciara.techsoup.ro
Data: 2015-12-02 postata in: Actualitate in Romania
Atelierul EcoSocial Mestesug Lunca lanseaza "Colectia de iarna" Cosulete impletite manual, cu haine de Sarbatoare www.ecosocialmestesug.ro
Data: 2015-12-02 postata in: Exemple de urmat
Asociatia brasoveană pentru Promovarea Responsabilitătii Sociale a Companiilor (APRSC) in parteneriat cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) au finalizat saptamana trecuta proiectul strategic SUCCES - Sustinem Cresterea Competitivitătii Economiei Sociale prin care au fost create, doar in Brasov, 19 locuri de munca in structuri de economie socială, in principal din cadrul grupurilor vulnerabile.
Data: 2015-12-02 postata in: Exemple de urmat
Venind cu o oferta larga de produse de patiserie, Brutaria CONCORDIA a selectat pentru dumneavoastra arome rafinate pentru sarbatorile de sfarsit de an.
Data: 2015-12-02 postata in: Evenimente sector (Ro)
Vineri, 4 decembrie 2015, in cadrul Conferintei Made in Rural - Oportunitati de ocupare si antreprenoriat pentru spatiul rural, World Vision Romania va invita sa analizati aceste rezultate si sa initiem o dezbatere privind imbunatatirea masurilor de ocupare si de sprijinire a initiativelor antreprenoriale pentru spatiul rural, cu accent pe sustinerea si dezvoltarea mestesugurilor traditionale.
Data: 2015-12-02 postata in: Exemple de urmat
In trei orase din tara au fost infiintate cinci intreprinderi - patru gradinite/afterschool cu predare exclusiv in limba engleza pentru parinti si copii si un centru de limbi straine cu traineri certificati international, in cadrul proiectului "Structuri de Economie Sociala - Oportunitati pentru Persoanele Aflate in Dificultate", dezvoltate de Asociatia Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT).
Data: 2015-11-26 postata in: Exemple de urmat
CPE - Centrul Parteneriat pentru Egalitate lanseaza brutaria MamaPan, o intreprindere sociala nascuta din nevoia de a oferi sprijin mamelor singure si femeilor cu mai mult de doi copii, dar si din dorinta de a crea un produs natural, sanatos si autentic.
Data: 2015-11-26 postata in: Evenimente sector (Ro)
Cea de-a cincea editie a Conferintei Nationale de Economie Sociala, organizata de Institutul de Economie Sociala, din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), alaturi de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc, a avut loc la Bucuresti.
Data: 2015-11-20 postata in: Evenimente sector (Ro)
Este momentul unei dezbateri aplicate privind situatia actuala, provocarile si oportunitatile vizand evolutia acestui sector in Romania. De ce? Au trecut 5 ani de la prima dezbatere privind reglementarea economiei sociale si a antreprenoriatului social si de la primul apel de finantare POSDRU pentru acest sector.
Data: 2015-11-06 postata in: Oportunitati
OMV Petrom si Fundatia PACT lanseaza cea de-a patra editie a competitiei nationale de proiecte "Idei din Tara lui Andrei". Aceasta sprijina romanii cu solutii din sfera dezvoltarii comunitare, educatiei pentru angajabilitate, eco-eficientei si eco-inovatiei.
Data: 2015-11-04 postata in: Actualitate in Romania
Caravana Mesteshukarilor MBQ Mobil este un proiect al Romano ButiQ, demarat in 2015, care urmareste sa imbine modalitatile de functionare ale economiei sociale cu vechile traditii mestesugaresti rome si creativitatea contemporana in materie de design de produs si vestimentar.
Data: 2015-10-30 postata in: Exemple de urmat
Atelierul social de impletit papura, EcoSocial MESTESUG, lanseaza site-ul www.ecosocialmestesug.ro, care integreaza un magazin online, prin intermediul caruia produsele realizate manual din papura impletita ajung mai aproape de potentialii clienti.
Data: 2015-10-30 postata in: Incluziune financiara
Rezultatele cercetarii Accesul la servicii financiare si indatorare, realizata de Institutul de Economie Sociala, au fost prezentate ieri, la Bucuresti, in cadrul unei dezbateri organizata la sediul institutului. Studiul vizeaza 26 de teritorii din Romania si ofera detalii despre accesul la servicii financiare in randul celor interesati de serviciile caselor de ajutor reciproc din Romania.
Data: 2015-10-28 postata in: Actualitate in Romania
Este vorba de un sapun 100% natural, cu ingrediente romanesti, manufacturat la rece si cu multiple proprietati antiseptice, antibacteriene, hidratante, anticelulitice, tonice si asa mai departe. Sortimentatia cuprinde sapun cu scortisoara, cu portocala dulce, lavanda, geranium, cafea sau dafin si combinatii ale acestora.
Data: 2015-10-28 postata in: Evenimente internationale
26 de organizatii din 23 de tari europene sunt implicate in proiectul "SUSY - SUstainable and Solidarity EconomY", cofinantat de Uniunea Europeana, al carui scop este de a promova metode alternative de productie si distributie, modele diferite de consum si economisire, pornind de la cele mai bune practici ale economiei sociale si solidaritatii.
 4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile