«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri curente
 6  7  8  9  10  11  12 
Stiri pe pagina
Data: 2011-11-16 postata in: Stiri externe
Asociatia Europeana a Bancilor cooperatiste (EACB), in colaborare cu think-tank-ul academic propriu, are placerea sa anunte primul premiu EACB pentru tinerii cercetatori in domeniul bancilor cooperatiste, premiu lansat in cadrul Anului International ONU al cooperatiei, celebrat in 2012.
Data: 2011-11-16 postata in: Stiri IES
Ieri, in cadrul sesiunii de plen a Camerei Deputatilor, Proiectul Legii Antreprenorului Social a fost retrimis spre evaluare catre Comisia de Politica Economica. Eugen Nicolaescu, reprezentant PNL, a precizat ca "legea are unele inadvertente care trebuie corectate, inadvertente care au fost semnalate de numeroase organizatii neguvernamentale". 16 organizatii au fost prezente ieri la sedinta de plen de la Camera Deputatilor si au sustinut dezaprobarea fata de acest proiect legislativ gresit: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Fundatia Estuar, ONPHR, Romanian Angel Appeal, Asociatia Pro Democratia, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Viitor Plus, Ateliere Fara Frontiere, Asociatia Omnimind, CARP Omenia, Terra Mileniul III, REPER 21, Federatia Nationala a Asistentilor Sociali, Fundatia Motivation, Federatia Filantropia, Fundatia Noi Orizonturi. In ultima saptamana, in intreaga tara, organizatiile si-au exprimat dezacordul fata de controversatul proiect legislativ. In Timisoara, Iasi, Neamt, Craiova, Targu Mures vocea ONGurilor s-a facut auzita in presa locala.
Data: 2011-11-16 postata in: Stiri externe
In data de 25 octombrie 2011, Comisia Europeana a emis Comunicarea cu privire la antreprenoriatul social "Construirea unui ecosistem pentru promovarea intreprinderilor sociale in cadrul economiei si al inovarii sociale". In aceasta comunicare, Comisia defineste intreprinderea sociala si propune un set de actiuni in favoarea acestora.
Data: 2011-11-16 postata in: Noutati legislative
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pregateste noi proiecte de lege in domeniul serviciilor sociale, proiecte aflate in aceasta perioada in dezbatere publica. Lista proiectelor poate fi accesata pe pagina Ministerului Muncii.
Data: 2011-11-16 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia Ateliere fara Frontiere organizeaza in Bucuresti, la Libararia Carturesti, in data de 17 noiembrie 2011, Masa rotunda Etica pe eticheta: colaborare si co-responsabilitate. Evenimentul are ca tema principala responsabilitatea sociala.
Data: 2011-11-14 postata in: Stiri IES
Coalitia Economiei Sociale, creata la initiativa Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) dezaproba Proiectul "Legii antreprenorului social", initiat de deputatul PSD Iulian Iancu. Inca din luna iunie a acestui an, organizatiile neguvernamentale s-au opus acestei legi. Cele 140 de organizatii membre ale coalitiei solicita in prezent respingerea proiectului legislativ supus spre aprobare in plenul Camerei Deputatilor, marti, 15 noiembrie 2011. Reprezentantii ONG-urilor vor fi prezenti maine in fata salii de plen, in incercarea de a opri o lege eronata.
Data: 2011-11-03 postata in: Stiri externe
In data de 5 octombrie 2011 FEI (Fondul European de Investitii) si FAER IFN SA Roamnia au semnat un acord de imprumut in temeiul programului de microfinantare Progress, in valoare de 4.2 milioane lei (aprox. 1 milion EUR), care vizeaza sprijinirea a peste 200 de micro-intreprinderi din Romania.
Data: 2011-11-03 postata in: Stiri externe
PROGRESS este un program C.E. de ocupare si solidaritate sociala care vine in sprijinul atingerii obiectivelor U.E. de creare de locuri de munca, oferind sanse egale, nediscriminatorii. Prezentul apel pentru propuneri de finantare vizeaza imbunatatirea calitatii si eficientei politicilor sociale, adaptate la noile nevoi si provocari sociale. Termenul limita de depunere a aplicatiilor este 15 noiembrie a.c.
Data: 2011-11-02 postata in: Stiri externe
In data de 25 octombrie 2011, CE a prezentat un pachet de masuri in sprijinul antreprenoriatului si a intreprinderilor responsabile. Principalele masuri privesc: incurajarea intreprinderilor responsabile, facilitarea antreprenoriatul social si reducerea sarcinilor administrative ale IMM-urilor.
Data: 2011-11-02 postata in: Stiri externe
Comisia Europeana a anuntat zilele trecute, cu ocazia lansarii strategiei de sprijinire a intreprinderii sociale in Europa (Social Business Initiative), ca va lansa un program de finantare destinat structurilor de antreprenoriat social. Anuntul lansarii fondului C.E. vine in acelasi timp cu cel al Bancii Europene de Investitii, banca Uniunii Europene, care va lansa in 2012 un fond de 50 de milioane de Euro, cu aceeasi destinatie.
Data: 2011-11-01 postata in: Stiri IES
ONGFest - Targul Economiei Sociale s-a desfasurat in perioada 9 septembrie - 16 octombrie in 10 orase din intreaga tara: Bucuresti, Iasi, Bacau, Miercurea - Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj - Napoca, Oradea, Timisoara si Constanta. Aflata la cea de a treia editie, manifestarea a inregistrat o participare record: peste 400 de organizatii inscrise si mai mult de 55 000 de vizitatori. Cel mai important eveniment al societatii civile din Romania a reusit astfel sa creeze un dialog intre cetateni si organizatii si sa contureze premisele implicarii civice. Principala tema promovata in cadrul targului a fost economia sociala, alaturi de alte doua teme de interes pentru sectorul neguvernamental: voluntariatul si spiritul civic.
Data: 2011-11-01 postata in: Stiri IES
In perioada 9 septembrie - 16 octombrie 2011, in cadrul ONGFest - Targul Economie Sociale, au avut loc Dezbaterile Regionale de Economie Sociala organizate sub egida Institutului de Economie Sociala. In total, in cele 9 locatii la dezbaterile regionale au participat aproximativ 200 de persoane.
Data: 2011-10-31 postata in: Actualitate in Romania
Au mai ramas 7 zile pentru a aplica la Competitia intreprinderilor sociale NESsT 2011-2012 ce are ca scop sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor sociale din Romania. NESsT invita toate organizatiile neguvernamentale (ONG-uri) care sunt interesate de evaluarea fezabilitatii lansarii sau extinderii unei intreprinderi sociale, sa trimita aplicatia pentru aceasta competitie pana pe 7 noiembrie 2011.
Data: 2011-10-31 postata in: Evenimente sector (Ro)
Luni, 31 octombrie 2011, a avut loc o Masa rotunda cu tema "Economia sociala - urmatorul pas" organizata la initiativa Agentiei Nationale pentru Romi si a Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte si Problema Minoritatilor a Camerei Deputatilor. Scopul intalnirii a fost de a dezbate aspecte legate de situatia sectorului economiei sociale cum ar fi: legislatia actuala si propuneri legislative in domeniu, dimensiune si potentiale surse de finantare a sectorului.
Data: 2011-10-24 postata in: Stiri externe
In perioada 22 - 23 noiembrie 2011 European Employment Forum organizeaza Conferinta "A PERSPECTIVE ON THE NEW LABOUR MARKET REALITY" destinata persoanelor implicate in sectorul ocuparii fortei de munca, fie reprezentanti guvernamentali, ai institutiilor regionale, ai organizatiilor neguvernamentale sau ai companiilor. Conferinta, pe parcursul celor doua zile, va avea ca invitati o serie de experti atat din partea Comisiei Europene (oferind informatii actualizate cu privire la politica UE), cat si din partea unei game largi de organizatii din domeniul ocuparii fortei de munca.
Data: 2011-10-24 postata in: Stiri externe
In data de 18 noiembrie 2011, Directia Generala Piata Interna si Servicii (The Internal Market and Services Directorate General) organizeaza in Bruxelles Conferinta "Social Economy and Social Business". Obiectivul acestei conferinte este de a aduna factorii de decizie si partile interesate de afaceri sociale in UE pentru a face o analiza a potentialului de dezvoltare si de identificare a barierelor afacerilor sociale in cadrul pietei europene unice.
Data: 2011-10-18 postata in: Evenimente sector (Ro)
In data de 20 octombrie 2011 va avea loc Forumul Regional "Parteneriat pentru Schimbare Sociala" organizat de Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Teritorial pentru Ocupare si Incluziune Sociala din Regiunea Sud Est.
Data: 2011-10-18 postata in: Stiri externe
In perioada 10-12 noiembrie va avea loc, la Viena, Austria, Grameen Social Business Summit, un eveniment care-si propune sa reuneasca initiativele de afaceri sociale la nivel global. Agenda evenimentului propune un program intensiv de discutii, panouri si ateliere de lucru, aducand la aceeasi masa reprezentanti ai corporatiilor, societatii civile, mediului academic si autoritati publice.
Data: 2011-09-27 postata in: Stiri IES
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) solicita respingerea Proiectului Legii Antreprenorului Social. Initiativa FDSC este sustinuta de alte 100 de organizatii. FDSC, impreuna cu ceilalti contestatari, considera ca legea compromite ideea de antreprenoriat social in Romania.
Data: 2011-09-21 postata in: Stiri IES
Participa la dezbaterile regionale despre Economie Sociala din acest week-end sustinute de catre FDSC in cadrul ONGFest - Targul Economiei Sociale in orasele Miercurea - Ciuc, Sibiu si Craiova! Detalii mai jos.
 6  7  8  9  10  11  12 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile