«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri curente
 4  5  6  7  8  9  10  11  12 
Stiri pe pagina
Data: 2012-01-25 postata in: Stiri IES
Organizatiile non-profit care comercializeaza obiecte manufacturate de catre beneficiarii lor (obiecte decorative, bijuterii, felicitari, etc.) sunt invitate sa trimita un catalog de produse (in format electronic), insotit de lista de preturi si cateva imagini ilustrative la JCI Romania.
Data: 2012-01-25 postata in: Exemple de urmat
Polonia a elaborat un Manifest al economiei sociale, pe care il vom prezenta succint pentru informare si ca posibil punct de pornire a unei initiative similare in Romania.
Data: 2012-01-25 postata in: Stiri externe
Biroul International al Muncii (BIM) pune la dispozitie un ghid on-line de resurse privind cooperativele, care permite accesul la o gama larga de informatii.
Data: 2012-01-24 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia Partida Romilor "Pro Europa" a lansat programul de sprijin pentru dezvoltarea de intreprinderi sociale.
Data: 2012-01-23 postata in: Evenimente sector (Ro)
2012 este Anul european al imbatranirii active si al solidaritatii intre generatii. Este o ocazie pentru noi toti de a reflecta asupra faptului ca speranta de viata a cetatenilor europeni este in continua crestere si ca, in acelasi timp, acestia imbatranesc in conditii bune de sanatate - oportunitati pe care ar trebui sa le valorificam.
Data: 2012-01-20 postata in: Noutati legislative
Ministrul finantelor publice a emis un ordin prin care reglementeaza procedura aplicabila persoanelor care solicita autoritatilor de management ale programelor operationale finantate din instrumente structurale in cadrul obiectivului de convergenta, rambursarea cheltuielilor eligibile, reprezentand taxa pe valoarea adaugata nedeductibila, efectuate de beneficiari in cadrul proiectelor.
Data: 2012-01-20 postata in: Exemple de urmat
Societatea Internationala de cercetare pentru al treilea sector ( the International Society for Third-Sector Research) va sustine primul seminar pentru doctoranzii care studiaza cel de-al treilea sector si societatea civila.
Data: 2012-01-19 postata in: Evenimente sector (Ro)
Lansat in august 2010, Programul de Asistenta in Afaceri si Angajari pentru Nevazatori (PAAN) este un proiect-pilot, implementat de catre Centrul de Sustinere in Business pentru Nevazatori (CSBN), cu sprijinul financiar al Ministerului de Externe al Olandei. Acesta are drept scop dezvoltarea initiativelor de antreprenoriat si de crestere a nivelului de incluziune a persoanelor cu dizabilitati vizuale (PDV) pe piata muncii.
Data: 2012-01-19 postata in: Actualitate in Romania
Anual sunt folosite miliarde de pungi de plastic la nivel global, iar in Romania doar 1% din deseurile generate sunt reciclate. Atelierul de panza ne ofera o solutie la aceasta problema, o alternativa ecologica: sacose din tesaturi naturale (bumbac si iuta), biodegradabile si imprimate cu vopsea pe baza de apa.
Data: 2012-01-19 postata in: Stiri externe
Co-operatives UK a publicat prima analiza care compara cooperativele si antreprenoriatul clasic, la nivel mondial: "Global Business Ownership 2012 - Members and shareholders across the world".
Data: 2012-01-16 postata in: Anul International al Cooperativelor
In cadrul Anului International al Cooperativelor, intre 9-10 februarie 2012, va avea loc in India, la Bhopal, conferinta Cooperatives For Sustianable Economic and Social Change.
Data: 2012-01-16 postata in: Actualitate in Romania
Site-ul international www.fundsforngo.org, dedicat promovarii oportunitatilor financiare ale organizatiilor neguvernamentale, a lansat de curand o lista de resurse gratuite pentru organizatiile neguvernamentale care doresc sa dezvolte activitati de strangere de fonduri.
Data: 2012-01-11 postata in: Evenimente sector (Ro)
In intreaga lume 54.000 de case de ajutor reciproc din 97 de tari deservesc 186 milioane de oameni.
Data: 2012-01-04 postata in: Stiri IES
Revista britanica Third Sector si firma de consultanta pentru ONG-uri, nfpSynergy, au anuntat publicarea la mijlocul lunii ianuarie a studiului State of the Sector, studiu bazat pe rezultatele unui sondaj realizat in randul a 700 de reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale britanice.
Data: 2011-12-15 postata in: Anul International al Cooperativelor
In perioada 15-16 martie 2012 pe Insula San Servolo, Venetia, EURICSE impreuna cu Alianta Internationala a Coopertivelor (ICA), organizeaza Conferinta "Promoting the understanding of cooperatives for a better world". Aceasta Conferinta este organizata in contextul 2012 - Anul International al Cooperativelor si reprezinta un ultim pas in procesul de analiza a sectorului cooperatist care va fi sustinut in perioada urmatoare.
Data: 2011-12-14 postata in: Noutati legislative
In data de 14 decembrie 2011, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pune in dezbatere publica proiectul de Lege a Economiei Sociale, cu termen de depunere a sugestiilor si propunerilor pana pe data de 24 decembrie 2011. FDSC, prin intermediul Institutului de Economie Sociala a inceput o campanie de consultare a actorilor importanti in domeniul economiei sociale pentru a colecta observatiile, sugestiile si modificarile propuse de catre aceste organizatii.
Data: 2011-12-13 postata in: Noutati legislative
O serie de legi importante pentru furnizorii de servicii sociale vor fi dezbatute la finalul acestei saptamani: vineri, 16 decembrie 2011, la ora 10.00, organizatiile neguvernamentale interesate isi pot sustine punctele de vedere cu privire la modificarile legislative initiate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, in vederea corelarii unor acte normative cu cadrul legal impus de Legea asistentei sociale.
Data: 2011-12-08 postata in: Stiri externe
Printr-o propunere de regulament lansata in data de 7 decembrie 2011, Comisia Europeana pune bazele unei piete europene puternice pentru fondurile de investitii sociale.
Data: 2011-12-08 postata in: Noutati legislative
Recent, la initiativa Guvernului, Parlamentul a legiferat auditul social in Legea Asistentei Sociale. Astfel, conform legii, in Romania vom putea avea audit social, activitatea de audit social si calificarea necesara urmand a fi reglementate prin lege.
Data: 2011-12-08 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia Civitas pentru Societatea Civila organizeaza seminarul regional "Economia sociala- inovatie, incluziune". Evenimentul va avea loc in Cluj-Napoca, pe data de 19 decembrie 2011, in incinta hotelului Royal Classic, strada Liviu Rebreanu, numarul 39.
 4  5  6  7  8  9  10  11  12 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile