«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
Data: 2018-10-10 postata in: Evenimente sector (Ro)
Miercuri, 3 octombrie 2018, a avut loc marea finala a Social Impact Award Romania, competitia care incurajeaza anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel international. In urma pitch-urilor celor 9 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au castigat premii de peste 5000 de euro si ocazia de a merge la Tbilisi in luna noiembrie, pentru a cunoaste echipele castigatoare din celelalte 22 tari SIA, in cadrul Social Impact Award Summit.
Data: 2018-09-25 postata in: Evenimente sector (Ro)
Reprezentantii intreprinderilor sociale din Romania si persoanele interesate de acest subiect sunt invitate la un seminar dedicat prezentarii si dezbaterii raportului de tara preliminar realizat in cadrul proiectului "Update of the Mapping of Social Enterprises and their Eco-systems in Europe" coordonat de EURICSE si EMES si finantat de Comisia Europeana prin DG Employment, Social Affairs and Inclusion.
Data: 2018-09-07 postata in: Evenimente sector (Ro)
Social Impact Award da startul Votului Comunitatii: 10 echipe din Incubatorul SIA 2018 sunt parte din etapa de Community Voting unde isi prezinta ideile cu impact pozitiv in comunitatile din care provin. In cadrul Incubatorului de afaceri sociale, echipele lucreaza la transformarea acestor idei in proiecte concrete cu impact pe termen lung.
Data: 2018-06-20 postata in: Oportunitati de finantare
Saptamana aceasta mai puteti aplica la programul NESsT pentru dezvoltarea afacerilor sociale existente din Romania. Prin acest program, NESsT si UniCredit vor sprijini dezvoltarea unor afaceri sociale existente, care creeaza locuri de munca si / sau oportunitati reale de generare de venituri sau ofera servicii de plasare pe piata muncii pentru grupuri defavorizate.
Data: 2018-05-30 postata in: Oportunitati
Programul activEco 2018 continua! Intre 15-17 iunie, ne dam intalnire la Riscova (Rep. Moldova) in mijlocul naturii, de data aceasta pentru a invata impreuna despre managementul proiectelor sustenabile. Participarea este gratuita, iar costul transportului va fi rambursat.
Data: 2018-05-24 postata in: Oportunitati
Tinerii care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovativ sunt asteptati sa aplice pana pe 27 mai la Social Impact Award pentru a putea castiga premii de 5000 de euro si participarea la SIA International Summit in Georgia Tbilisi si la Red Bull Amaphiko Academy in Africa de Sud. Termenul limita initial a fost prelungit ca sa poata acorda sansa mai multor tineri sa aplice.
Data: 2018-05-24 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania va lansa in data de 24 mai, 2018, ora 18.00, in locatia BHB (fostul Corner Pub, Podu Ros), cel mai nou produs de economie sociala - aplicatia web WISE.travel. Evenimentul va marca si implinirea a 16 de activitate a fundatiei, prin care a adus o schimbare in bine in viata a peste 150.000 de copii si tineri din grupuri defavorizate din Romania.
Data: 2018-05-07 postata in: Oportunitati de finantare
Vrei sa calci pe urmele antreprenorilor care au schimbat lumea? Tinerii care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovativ sunt asteptati sa aplice pana pe 15 mai la Social Impact Award, o competitie internationala care sustine tinerii profesionisti, studentii si elevii care vor sa devina antreprenori sociali. Si anul acesta, participantilor li s-a pregatit un program educational complex, premii in bani, spatiu de lucru si conectare, astfel incat ideile lor sa se transforme in proiecte concrete. Afla mai multe despre Social Impact Award in urmatorul video.
Data: 2018-04-30 postata in: Actualitate in Romania
Platforma de Sprijin RO2019 a societatii civile a lansat joi, 26 aprilie, brief-ul intitulat "Economia sociala in programul presedintiilor Consiliului Uniunii Europene. Perspective pentru Romania la Presedintia Consiliului UE", elaborat de Irina Sinziana Opincaru, cercetator la Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC).
Data: 2018-04-24 postata in: Evenimente sector (Ro)
Platforma de Sprijin RO2019 a societatii civile lanseaza brief-ul intitulat "Economia sociala in programul presedintiilor Consiliului Uniunii Europene. Perspective pentru Romania la Presedintia Consiliului UE", elaborat de Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC).
Data: 2018-02-27 postata in: Oportunitati de finantare
Marti, 20 februarie, s-a lansat cea de a saptea editie a Social Impact Award Romania, o competitie internationala care sustine tinerii profesionisti, studentii si elevii care vor sa devina antreprenori sociali. Tinerii care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovativ sunt asteptati sa aplice pana pe 15 mai. Si anul acesta, participantilor li s-a pregatit un program educational complex, premii in bani, spatiu de lucru si conectare, astfel incat ideile lor sa se transforme in proiecte concrete
Data: 2018-02-19 postata in: Actualitate in Romania
8 cooperative din Romania infiinteaza Uniunea Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV). Noua structura a fermierilor a avut saptamana trecuta sedinta de inauguare si operationalizare a organizatiei ce marcheaza un nou model pentru reprezentarea agricultorilor, a problemelor si prioritatilor acestora.
Data: 2018-02-01 postata in: Evenimente sector (Ro)
Marti, 20 februarie 2018, va avea loc evenimentul de lansare a editiei cu numarul 7 a Social Impact Award Romania, o competitie de idei si un program educational ce incurajeaza tinerii romani dornici sa aduca o schimbare in societate prin antreprenoriat social. Tinerii antreprenori, studentii si liceenii care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovativ pot primi contextul de crestere prin care sa invete sa faca acest lucru.
Data: 2018-01-30 postata in: Actualitate in Romania
Proiectul CONCORDIA Agricultura, intreprindere sociala sustenabila pentru insertie profesionala, a avut o valoare de 95.190,77 CHF si a fost co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Valoarea grantului primit de Organizatia Umanitara CONCORDIA a fost de 64.723,95 CHF, acesta fiind destinat dezvoltarii intreprinderii sociale pentru insertie profesionala, CONCORDIA Agricultura.
Data: 2018-01-17 postata in: Noutati editoriale
Raportul CIRIEC realizat la cererea CESE a fost realizat sub indrumarea profesorilor Jose Luis Monzon si Rafael Chaves, alaturi de 8 experti CIRIEC. Studiul a beneficiat de contributia a 89 de corespondenti din cele 28 de tari ale UE si membri ai Social Economy Europe. Datele aferente sectorului economiei sociale din Romania au fost furnizate de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Dr. Cristina Barna.
Data: 2017-12-13 postata in: Noutati editoriale
Studiul SSEDAS analizeaza interdependentele globale din mai multe puncte de vedere si subliniaza cum saracia extrema si gestionarea gresita a mediului inconjurator pot fi consecinta unei aplicari incorecte sau eronate a politicilor publice europene si cum ar putea comportamentul cetatenilor europeni sa le influenteze direct sau indirect.
Data: 2017-11-23 postata in: Actualitate in Romania
Kaufland Romania, in parteneriat cu Cooperativa Agricola "Tara Mea" si cu sprijinul Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura si al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a inaugurat primul program national pentru carne de porc 100% romaneasca. Denumita Raftul Romanesc, initiativa creste prezenta carnii de porc autohtone la raft in magazinele Kaufland, sprijinind astfel dezvoltarea micilor fermieri romani.
Data: 2017-11-15 postata in: Noutati editoriale
Studiul denumit "SECOIA - Analiza impactului economiei sociale" a fost comandat de Minsitrul pentru Economie Sociala al regiunii belgiene Wallon. In cadrul acestui raport, practicile de management ale intreprinderilor din economia sociala au fost evaluate prin aplicarea unei grile-model.
Data: 2017-11-13 postata in: Evenimente sector (Ro)
Avand in vedere fenomenul in crestere al marginalizarii economice a taranilor, cota critica atinsa in migratia rurala, precum si efectele schimbarilor climatice, taranii cauta solutii la cel mai inalt nivel, prin negociere pentru realizarea celui mai puternic instrument international de protectie a drepturilor omului.
Data: 2017-11-10 postata in: Oportunitati
Pe 18 decembrie 2017 are loc la Bucuresti cea de-a doua editie a Galei Fondurilor Structurale, eveniment in cadrul caruia vor fi premiate proiectele de succes finantate din fonduri europene. Evenimentul reprezinta punctul culminant al campaniei "Succesul e ... MOLIPSITOR!" desfasurata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Structural Consulting Group - www.fonduri-structurale.ro in anul 2017.
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile