«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
Data: 2017-05-15 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia "Acces pentru Toti" are placerea de a va invita la ultimul eveniment pe care il organizeaza in cadrul proiectului SEED (Social Entrepreneurship in a European Dimension), finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.
Data: 2017-05-10 postata in: Evenimente sector (Ro)
Pe 13-14 Mai construim impreuna traditii ecologice si comunitare pentru un viitor sustenabil al Clujului. Prima editie eCo traditii 2017 debuteaza in Manastur, in spatiul La Terenuri. eCo traditii e un festival al darurilor de cartier, initiat in 2016 in Parcul Armatura.
Data: 2017-04-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza studiul "Romania 2017. Sectorul neguvernamental - profil, tendinte, provocari", o incercare de a observa si a defini dimensiunea si dinamica sectorului neguvernamental din Romania in perioada 2010 - 2016. Studiul reprezinta o aducere la zi a editiei anterioare publicate in anul 2010 si, impreuna cu aceasta, ofera tuturor celor interesati o mai buna cunoastere (si recunoastere) a rolului si importantei sectorului neguvernamental in societatea romaneasca.
Data: 2017-04-20 postata in: Oportunitati de finantare
Bucuresti, 20 aprilie 2017 - Competitia "Idei din Tara lui Andrei" revine cu cea de-a 6-a editie in care se pot inscrie proiecte ce vizeaza dezvoltarea invatamantului profesional si protectia mediului inconjurator, folosind tehnologii inovatoare si componente de digitalizare. Inscrierile se realizeaza pana pe 24 mai 2017, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, iar proiectele castigatoare pot primi finantari de pana la 20.000 euro fiecare.
Data: 2017-04-05 postata in: Evenimente sector (Ro)
Repair Cafe Cluj impreuna cu libaria Bookstory le reaminteste doamnelor si domnisoarelor ca lucrurile stricate nu se arunca, ci se repara. Pe aceasta cale suntem invitate sa invatam sa mesterim, independent de prezenta vreunui barbat prin preajma. Ne vedem pe 6 aprilie la ora 18.00 la libraria Bookstory, blv. Eroilor, nr. 6-8, Cluj-Napoca.
Data: 2017-04-05 postata in: Evenimente internationale
In data de 04 Aprilie 2017, la Burxelles, a avut loc cea de a 4a intalnire a Categoriei de Economie Sociala, parte a Comitetului Economic şi Social European (CESE). Cu aceasta ocazie, membri categoriei au avut posibilitatea sa discute cu reprezentantii CIRIEC, care redacteaza studiul solicitat de CESE privind "Evolutii Recente in Economia Sociala in Uniunea Europeana".
Data: 2017-03-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
Bijuteriile ne coloreza momente din viata. Ne aduc culoare, delicatete, simplitate si eleganta. Dar ce faci cand cerceii tai preferati s-au stricat? Dar cu colierul de care te-ai plictisit ce se intampla? Noi speram ca nu le-ai aruncat si avem o invitatie pentru tine! Pe 30 martie, Repair cafe Cluj in parteneriat cu Orangerie te invita la un eveniment de reparatii si schimb de bijuterii, la Flowers Teahouse, incepand cu orele 18.
Data: 2017-03-14 postata in: Evenimente sector (Ro)
Autoritatile locale pot fi motorul prin care economia Romaniei poate deveni una cu emisii reduse de dioxid de carbon, daca proiectele verzi vor fi mai bine implementate si sprijinite financiar, este concluzia Conferintei Internationale "Contributia autoritatilor publice locale la reducerea amprentei de carbon in Romania" desfasurate miercuri 8 martie si joi 9 martie 2017, la hotel Minerva din Bucuresti, eveniment desfasurat in cadrul proiectului Orase Verzi - Regiuni Verzi, cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei pentru Uniunea Europeana extinsa.
Data: 2017-02-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Daca esti tanar profesionist, student sau elev, te provocam sa construiesti viitorul. Sa creezi solutii inovative la problemele sociale din comunitatea ta. Participa marti, 28 februarie, la Kick Off Social Impact Award 2017 si devino parte din cel mai mare program international dedicat tinerilor interesati de antreprenoriat social.
Data: 2017-02-13 postata in: Exemple de urmat
Doua solutii braziliene pentru doua probleme sociale generate de conditiile economice au fost prezentate in cadrul unui turneu sustinut in Romania, in perioada 1 - 8 februarie 2017, de catre doua personalitati din domeniul economiei sociale din Brazilia, Maria Elisabeth Grimberg si Gilberto Ohta de Oliveira. Cei doi au oferit exemple viabile de agricultura bazata pe cooperare si de gestionare a deseurilor reciclabile prin integrarea cautatorilor in gunoi intr-un sistem de intreprinderi sociale.
Data: 2017-02-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
Ne aratam pretuirea fata bunicii nostri si ii invitam sa ne impartaseasca talentele lor. " Bunicii au talent " e un eveniment tip sezatoare, se intampla la Cluj sambata, 11 februarie, la Bastionul Croitorilor. La aceasta prima editie depanam amintiri, invatam sa crosetam, sa tesem si sa pictam. Impreuna.
Data: 2017-01-25 postata in: Oportunitati
Programul UE pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inovare Sociala (EaSi - European Union Programme for Employment and Social Innovation) este un instrument de finantare la nivel european prin care se promoveaza angajarile sustenabile si cu un nivel inalt de calitate, garantand in acelasi timp protectie sociala adecvata si decenta, si luptand impotriva excluziunii sociale si saraciei si pentru imbunatatirea conditiilo de munca.
Data: 2016-12-21 postata in: Actualitate in Romania
In ultimii ani, din ce in ce mai multe companii au optat pentru sprijinirea proiectelor organizatiilor neguvernamentale. Speram ca tot mai multe sa se fi convins de expertiza ONGurilor si de impactul pe care acestea il au in comunitati, astfel incat sa directioneze, pana la 31 decembrie 2016, 20% din impozitul pe profit catre asociatii si fundatii.
Data: 2016-12-16 postata in: Exemple de urmat
Asociatia Centrul de Marketing, Inovare si Business CLIMB, din Cluj-Napoca lanseaza campania Descopera. Incurajeaza. Daruieste, o campanie ce isi doreste sa promoveze economia sociala in Romania. Va rugam sa regsiti mai jos mesajul initatorilor campaniei.
Data: 2016-12-15 postata in: Evenimente internationale
Declaratia de la Bratislava denumita "Economia sociala ca actor important in furnizarea unor raspunsuri eficiente la provocarile societale actuale in UE si in lume" a fost semnata in data de 1 decembrie 2016 de catre 10 reprezentanti ai statelor membre UE (Cipru, Slovenia, Romania, Italia, Slovacia, Luxembourg, Spania, Cehia si Grecia).
Data: 2016-12-14 postata in: Evenimente sector (Ro)
Totul este mancare pentru cineva, candva, undeva. E zicala pe care Repair Cafe Cluj o aplica in cadrul Street Food Festival, in perioada 12-18 Decembrie. Concret, resturile alimentare nu mai sunt considerate gunoi, ci resurse. Incepand cu aceasta editie, acestea se colecteaza separat si devin hrana pentru animale sau pentru pamant si gradina din compost.
Data: 2016-12-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
A 5-a editie a competitiei "Idei din Tara lui Andrei" a inregistrat peste 170 de aplicatii pentru proiecte ce vizeaza educatia profesionala si mediul inconjurator. 13 proiecte au fost desemnate castigatoare in urma jurizarii proiectelor de catre lideri de opinie si reprezentanti ai ONG-urilor, dar si a votului public, proportia fiind de 70%-30%. Proiectele desemnate castigatoare de OMV Petrom vor fi implementate in 2017, in 9 judete din Romania.
Data: 2016-12-05 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia Cercul Social, echipele Repair Cafe Cluj si Casa de Cultura Permanenta alaturi de peste 12000 de organizatii si institutii din 32 de tari europene s-au alaturat initiativei Saptamana Europeana pentru Reducerea Risipei. In perioada 21-26 noiembrie, echipa Repair Cafe Cluj a invitat clujenii sa intre in dialog pe tema RISIPEI de resurse.
Data: 2016-11-21 postata in: Actualitate in Romania
MKOR Consulting a realizat o analiza privind deschiderea consumatorilor fata de ideea de a sprijini persoanele defavorizate si comunitatile, prin achizitionarea de produse de la intreprinderi sociale. Rezultatele arata ca aproape doua treimi din cei intervievati (64%) ar fi dispusi sa plateasca in plus pentru un produs care creeaza locuri de munca persoanelor din categorii defavorizate si sprijina dezvoltarea comunitatilor locale.
Data: 2016-11-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia Mai Bine alaturi de alte optsprezece organizatii din UE, Camerun, Columbia, Ecuador si insulele Windward s-au alaturat campaniei Make Fruit Fair! In cursul zilelor de Joi si Vineri de saptamana trecuta a fost invitat la Bucuresti, activistul de origine ecuadoriana Jorge Acosta Orellana. In cadrul unei actiuni publice si a unei dezbateri la Seneca Anticafe acesta a prezentat conditiile de trai si de munca de pe plantatiile de banane si a dezbate optiunile de a consuma produse certificate "comert echitabil".
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile