«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
Data: 2017-08-11 postata in: Evenimente sector (Ro)
In zilele de 9 si 10 August 2017, Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile a avut placerea sa organizeze la Bucuresti doua evenimente de mutiplicare si dezbatere dedicate finantarii intreprinderilor sociale si cooperativelor din mediul rural, respectiv intreprinderilor sociale verzi.
Data: 2017-08-09 postata in: Actualitate in Romania
COMUNICAT DE PRESA, 8 august 2017 - Se umple bugetul prin suprataxare, falimentare si somajul persoanelor cu dizabilitati! Desi am cerut cu insistenta Guvernului Romaniei respectarea dreptului la munca al celor 2000 de persoane cu dizabilitati greu angajabile, din unitati protejate autorizate, Ordonanta nr. 60, votata vineri, 4 august 2017 si publicata ieri, este categorica. Angajatorii cu peste 50 de salariati, care nu au 4% dintre acestia persoane cu dizabilitati, vor plati o taxa dubla la buget, fata de cea de pana acum (salariul minim brut pe economie X numarul de persoane cu dizabilitati neangajate/luna) fara a mai avea si alte optiuni ca pana acum.
Data: 2017-08-08 postata in: Evenimente sector (Ro)
Initiativa Repair Cafe Cluj si Asociatia Cercul Social va invita la a 4-a editie a festivalului EcoTraditii pe 11-13 august 2017 in Parcul Feroviarilor! eCo traditii e un festival al darurilor de cartier, initiat in 2016 in Parcul Armatura. Revitalizam impreuna spatii urbane si construim traditii ecologice si comunitare pentru un viitor sustenabil al clujenilor.
Data: 2017-08-07 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile are placerea sa va invite in data de 24 August 2017, la Bucuresti, la conferinta Rolul actorilor din economia sociala - cooperative si intreprinderi sociale - in combaterea saraciei in mediul rural din Europa. Conferinta va avea loc incepand cu ora 09.00 la Hotel Marshal Garden, (Bulevardul Dorobanti, nr.50, sector 1), sala Panoramic 1.
Data: 2017-07-26 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile are placerea sa va invite la Bucuresti, la doua evenimente de mutiplicare si dezbatere dedicate finantarii intreprinderilor sociale si cooperativelor din mediul rural, respectiv intreprinderilor sociale verzi. Evenimentele sunt organizate in cadrul proiectului New Crops - Noile Recolte - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale, finantat prin programul Erasmus+.
Data: 2017-07-19 postata in: Stiri externe
La cea de-a 527a sesiune plenara, care a avut loc in zilele de 5 si 6 Iulie 2017, Comitetul Economic si Social European a adoptat o serie de opinii cu privire la dimensiunea externa a economiei sociale.
Data: 2017-07-17 postata in: Noutati editoriale
In cursul saptamanii trecute a fost lansat raportul "Boosting Social Enterprise Development" - Good Practice Compendium ("Stimularea dezvoltarii intreprinderilor sociale" - Compendiu De Bune Practici).
Data: 2017-07-17 postata in: Stiri IES
Departamentul De Management si Inginerie Economica din cadrul Facultatii de Constructii de Masini, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, in colaborare cu Centrul Pentru Initiere si Dezvoltare Organizationala, a demarat cercetarea intitulata "Evaluarea procesului de atestare a intreprinderilor sociale din Romania". Cercetarea este adresata reprezentantilor intreprinderilor sociale atestate si are ca scop formularea unor recomandari pentru facilitarea si imbunatatirea procesului de atestare si monitorizare a intreprinderilor sociale din Romania.
Data: 2017-06-30 postata in: Actualitate in Romania
Mai multe ONG-uri au trimis o scrisoare deschisa premierului Mihai Tudose prin care-l avertizeaza ca OUG de modificare a Legii 448/2006 privind persoanele cu dizabilitati (modificarea art.78 in varianta propusa) va conduce la inchiderea a peste 700 de unitati protejate, aprox 4.000 de persoane vor fi concediate din care mai mult de jumatate sunt cu dizabilitati severe care nu pot lucra pe piata neconventionala a muncii! Efectele acestei ordonante la nivel de ONG-uri inseamna mii de persoane cu dizabilitati care raman fara servicii sociale, acestea fiind finantate din veniturile generate pe activitatea economica a unitatilor protejate.
Data: 2017-06-23 postata in: Stiri IES
Aproximativ o mie de structuri de economie sociala si solidara din Europa sunt reprezentante pe o harta online realizata in cadrul proiectului european "SUSY - SUstainable and Solidarity EconomY", cofinantat de Uniunea Europeana, al carui scop este de a promova metode alternative de productie si distributie, modele diferite de consum si economisire, pornind de la cele mai bune practici ale economiei sociale si solidaritatii.
Data: 2017-06-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Duminica, 25 iunie festivalul EcoTraditii ajunge in Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni! Ne dam cu cargo-bicicleta, experimentam modele economice alternative la primul Oser din Gheorgheni, crosetam, reparam biciclete, haine si obiecte electrice. Facem bratari din nasturi si ne pictam pe fata. Vindem carti pe fapte bune. Revitalizam impreuna acest spatiu urban si construim traditii ecologice si comunitare pentru un viitor sustenabil al clujenilor.
Data: 2017-06-07 postata in: Oportunitati
29 de formatori si facilitatori de tineret din noua tari europene vor invata pe parcursul a 8 zile cum sa isi reduca impactul asupra mediului in activitatile educationale pe care le desfasoara. Si tu poti fi unul dintre ei! Societatea pentru Consum Responsabil te invita la cursul gratuit "Redu, Reutilizeaza Recicleaza in Proiecte de Tineret" (1-9 iulie 2017, Aiud, jud. Alba). Termen limita incriere: 11 iunie.
Data: 2017-05-23 postata in: Actualitate in Romania
Bucuresti, 23 mai 2017 - Au mai ramas 3 zile pana cand romanii pot sustine cauzele in care cred prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non-profit. De-a lungul celor 10 ani de cand OMV Petrom deruleaza Campania 2%, compania a colectat peste 12.000 de formulare de redirectionare si au sustinut in medie, anual, 150 de ONG-uri.
Data: 2017-05-15 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia "Acces pentru Toti" are placerea de a va invita la ultimul eveniment pe care il organizeaza in cadrul proiectului SEED (Social Entrepreneurship in a European Dimension), finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.
Data: 2017-05-10 postata in: Evenimente sector (Ro)
Pe 13-14 Mai construim impreuna traditii ecologice si comunitare pentru un viitor sustenabil al Clujului. Prima editie eCo traditii 2017 debuteaza in Manastur, in spatiul La Terenuri. eCo traditii e un festival al darurilor de cartier, initiat in 2016 in Parcul Armatura.
Data: 2017-04-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza studiul "Romania 2017. Sectorul neguvernamental - profil, tendinte, provocari", o incercare de a observa si a defini dimensiunea si dinamica sectorului neguvernamental din Romania in perioada 2010 - 2016. Studiul reprezinta o aducere la zi a editiei anterioare publicate in anul 2010 si, impreuna cu aceasta, ofera tuturor celor interesati o mai buna cunoastere (si recunoastere) a rolului si importantei sectorului neguvernamental in societatea romaneasca.
Data: 2017-04-20 postata in: Oportunitati de finantare
Bucuresti, 20 aprilie 2017 - Competitia "Idei din Tara lui Andrei" revine cu cea de-a 6-a editie in care se pot inscrie proiecte ce vizeaza dezvoltarea invatamantului profesional si protectia mediului inconjurator, folosind tehnologii inovatoare si componente de digitalizare. Inscrierile se realizeaza pana pe 24 mai 2017, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, iar proiectele castigatoare pot primi finantari de pana la 20.000 euro fiecare.
Data: 2017-04-05 postata in: Evenimente sector (Ro)
Repair Cafe Cluj impreuna cu libaria Bookstory le reaminteste doamnelor si domnisoarelor ca lucrurile stricate nu se arunca, ci se repara. Pe aceasta cale suntem invitate sa invatam sa mesterim, independent de prezenta vreunui barbat prin preajma. Ne vedem pe 6 aprilie la ora 18.00 la libraria Bookstory, blv. Eroilor, nr. 6-8, Cluj-Napoca.
Data: 2017-04-05 postata in: Evenimente internationale
In data de 04 Aprilie 2017, la Burxelles, a avut loc cea de a 4a intalnire a Categoriei de Economie Sociala, parte a Comitetului Economic şi Social European (CESE). Cu aceasta ocazie, membri categoriei au avut posibilitatea sa discute cu reprezentantii CIRIEC, care redacteaza studiul solicitat de CESE privind "Evolutii Recente in Economia Sociala in Uniunea Europeana".
Data: 2017-03-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
Bijuteriile ne coloreza momente din viata. Ne aduc culoare, delicatete, simplitate si eleganta. Dar ce faci cand cerceii tai preferati s-au stricat? Dar cu colierul de care te-ai plictisit ce se intampla? Noi speram ca nu le-ai aruncat si avem o invitatie pentru tine! Pe 30 martie, Repair cafe Cluj in parteneriat cu Orangerie te invita la un eveniment de reparatii si schimb de bijuterii, la Flowers Teahouse, incepand cu orele 18.
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile