«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 
Stiri pe pagina
Data: 2013-03-04 postata in: Actualitate in Romania
Societatea pentru Consum Responsabil ne propune sa reflectam asupra obiceiurilor noastre de consum si ne impartaseste cateva idei despre utilizarea eficienta si cu masura a resurselor. Materialul incearca sa raspunda la o serie de intrebari, precum: Ce alternative sustenabile de consum avem? Ce inseamna sa fii un consumator responsabil si cum ar putea acest mod de viata sa fie in folosul nostru?
Data: 2013-02-28 postata in: Actualitate in Romania
In cadrul asa-numitei proceduri de verificare si inchidere a conturilor, Comisia Europeana revendica o suma totala de 414 milioane EUR, reprezentand fonduri din cadrul politicii agricole a UE, cheltuite in mod incorect de statele membre. Romaniei ii sunt imputate 12,5 milioane EUR pentru deficiente ale controalelor privind eligibilitatea si cheltuielile beneficiarilor, precum si pentru deficiente in aplicarea de sanctiuni in cadrul masurii "modernizarea exploatatiilor agricole" din cadrul FEADR. Comisia a mai calculat corectii financiare pentru controale incomplete privind parcelele si registrele, in valoare de 5,2 milioane de euro, care ar urma sa aiba insa un impact financiar net de 2,96 milioane de euro, circa 2,2 milioane de euro fiind deja recuperate din corectii anterioare.
Data: 2013-02-28 postata in: Actualitate in Romania
Social Impact Award este o competitie de idei pentru studenti care vor sa produca o schimbare in societate intr-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social in randul studentilor din Europa centrala si de est. Astazi proiectul este prezent in Austria, Romania, Cehia si Slovacia.
Data: 2013-02-28 postata in: Actualitate in Romania
Gospodariile taranesti si fermele mici din Romania vor putea sustine in fata autoritatilor un punct de vedere comun privind nevoile lor in viitoarea perioada de programare, gratie constituirii Confederatiei Asociatiilor Taranesti din Romania (CATAR). Infiintata recent, confederatia - singura de acest tip din tara - urmareste apararea si promovarea intereselor gospodariilor taranesti si ale fermelor mici, considerate adeseori neviabile pe piata.
Data: 2013-02-20 postata in: Actualitate in Romania
Cursurile de ape ale Carpatilor pastreaza o biodiversitate naturala ridicata, o mandrie pentru cei apti sa inteleaga importanta valorilor naturale intr-o lume care se afunda din ce in ce mai mult intr-o criza ecologica globala; de la specii de pesti la trichoptere, efemeroptere, plecoptere samd, diversitatea organismelor acvatice ale apelor carpatine este apropiata de cea naturala, contrar altor ape curgatoare europene, unde biodiversitatea a fost afectata ireversibil de interventiile umane agresive, care au nimicit in mare parte valorile naturale ale peisajului.
Data: 2013-02-14 postata in: Actualitate in Romania
Romania a fost cotata a patra "dintre cele mai mutuale piete" de International Cooperative and Mutual Insurance Federation in raportul lor anual Mutual Market Share din 2010 disponibil aici. Ca si alte piete est-europene din Slovacia sau Ungaria, pe piata din Romania actioneaza un sector mutual format din subsidiare ale unor mari societati mutuale din Austria, Germania si Olanda. Aceste grupuri multinationale au stimulat cresterea sectorului mutualist in Europa de Est.
Data: 2013-02-13 postata in: Actualitate in Romania
In perioada 13 februarie - 12 martie 2013 se desfasoara inscrierile in competitia Galei Societatii Civile 2013, editia a XI-a.
Data: 2013-02-12 postata in: Actualitate in Romania
Invatatura sociala este un corp de texte care constituie doctrina Bisericii Catolice asupra unor teme ca saracia si bogatia, economia, organizarea sociala si rolul statului. Bazele sale au fost puse de catre Papa Leon al XIII-lea in 1891 prin enciclica Rerum Novarum, care a condamnat atat capitalismul, cat si socialismul si a pledat pentru o noua doctrina economica - distributismul. In anii care au urmat, au existat numeroase enciclice si mesaje pe probleme sociale; diverse forme de actiune catolica dezvoltate in diferite parti ale lumii, precum si etica sociala predata in scoli si seminarii.
Data: 2013-02-07 postata in: Actualitate in Romania
Ca urmare a rezultatelor pozitive inregistrate in urma misiunii de audit a Comisiei Europeane organizata in perioada 29 ianuarie - 01 februarie 2013, reprezentantii UE au decis deblocarea POS DRU si reluarea platilor catre Romania.
Data: 2013-02-06 postata in: Actualitate in Romania
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) a lansat pentru al doilea an consecutiv Fondul pentru Inovare Civica, programul de finantare ce sustine ideile inovatoare ale organizatiilor neguvernamentale si incurajeaza responsabilizarea si participarea fiecaruia dintre noi la dezvoltarea comunitatii. Ca si anul precedent, fondurile destinate proiectelor civice de anul acesta sunt in totalitate obtinute cu sprijinul companiilor responsabile social si a donatorilor privati.
Data: 2013-02-05 postata in: Actualitate in Romania
In iulie 2012 IES a lansat proiectul "Asocierea, o sansa pentru agricultori". Prima comunitate inclusa in proiect a fost Vidra (judetul Ilfov), unde un grup de legumicultori destoinici s-a hotarat sa demareze o cooperativa.
Data: 2013-02-04 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia MaiMultVerde a lansat in luna ianuarie magazinul online www.shop.maimultverde.ro. Magazinul reprezinta o initiativa antreprenoriala care isi propune sa adune fonduri pentru actiunile de impadurire realizate de organizatie.
Data: 2013-01-30 postata in: Actualitate in Romania
Petrom a lansat luni, 29 ianuarie 2013, Fabricat in Tara lui Andrei - o competitie care isi propune sa dezvolte afaceri sociale in comunitatile locale din Romania. Competitia este deschisa atat antreprenorilor, cat si ONG-urilor, PFA-urilor, SRL-urilor si intreprinderilor individuale. Cei interesati se pot inscrie in perioada 29 ianuarie - 4 martie 2013, pe site-ul www.taraluiandrei.ro.
Data: 2013-01-25 postata in: Actualitate in Romania
Toti cei pasionati de antreprenoriat si pregatiti sa raspunda provocarii de a construi un start-up, au ocazia de a beneficia de cursurile gratuite de formare a abilitatilor antreprenoriale si manageriale, la capatul carora vor lansa o afacere proprie, prin proiectul finantat prin fonduri structurale europene "E.H.R. - Antreprenoriat pentru resurse umane", desfasurat de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) in parteneriat cu Federatia "Junior Chamber International" (JCI), D&D Research si Asociatia Nationala a Editorilor si Autorilor de Teste Psihologice si Educationale.
Data: 2013-01-24 postata in: Actualitate in Romania
Consiliul Judetean Covasna, alaturi de Camera Agricola Covasna si Fundatia "Reforma Umana" organizeaza un curs de fabricare a cascavalului prin retete traditionale. Astfel, autoritatile judetene vor sa promoveze atat produsele locale, cat si sa contribuie la dezvoltarea pietei regionale de produse lactate.
Data: 2013-01-23 postata in: Actualitate in Romania
Cinci companii detinute de PAS-uri (Programul Actionarilor Salariati) sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti. Dintre aceasta, trei au rezultate economice si valori de piata foarte bune. Este vorba despre Compa, Electromagnetica si Bermas.
Data: 2013-01-22 postata in: Actualitate in Romania
Metoda de privatizare de tip MEBO (Management Employee Buyout - vanzarea catre salariati si management) este un proces prin care activele unei companii detinute de stat erau vandute salariatilor acesteia organizati in asociatii. In Romania aceasta metoda de privatizare a fost foarte mult folosita in procesul de privatizare a activelor statului in perioada 1993-2000.
Data: 2013-01-22 postata in: Actualitate in Romania
Serviciile de apa, canal, salubritate s-au scumpit in in Romania in ultimii 21 de ani de 37.134 ori, iar in ultimii 10 ani, perioada in care serviciile s-au privatizat intr-o mare masura, constatam ca acestea continua sa fie pe primul loc in topul scumpirilor, pretul lor crescand de 7 ori in ultimii 10 ani. Ritmul de crestere se atenueaza in acesti ultimi zece ani, dar preturile continua sa creasca chiar in conditiile in care multe companii au fost privatizate. Privatizarile au inceput dupa anul 2000, iar in prezent inca se discuta vanzarea unor pachete minoritare sau privatizarea totala.
Data: 2013-01-18 postata in: Actualitate in Romania
Website-ul Social Innovation Europe gazduieste raportul de tara intitulat "Inovarea sociala in Romania", material realizat de Ancuta Vamesu si Cristina Barna, specialisti ai Institutului de Economie Sociala (Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile).
Data: 2013-01-16 postata in: Actualitate in Romania
Steliana Moraru vorbeste pe blogul sau de pe site-ul Institutului de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) despre antreprenoriatul social.
 6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile