«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 8  9  10  11  12  13  14  15  16 
Stiri pe pagina
Data: 2012-09-04 postata in: Actualitate in Romania
Sambata, 1 septembrie, angajatii Petrom au organizat primul Festival de traditii si mestesuguri din Clejani. Alaturi de membrii comunitatii, de societatea civila si autoritatile locale, au fost readuse la viata traditii si mestesuguri clejanene, in cadrul unui eveniment cultural inedit.
Data: 2012-08-30 postata in: Actualitate in Romania
Pentru expertii din cadrul proiectelor vor trebui intocmite rapoarte lunare si fise de pontaj mult mai detaliate ca pana in prezent. Conform AM POSDRU, scopul acestor modificari este de a se asigura o mai buna documentare si justificare a activitatii expertilor.
Data: 2012-08-29 postata in: Actualitate in Romania
Brazilianul Jose Graziano da Silva, directorul general al FAO, recomanda tuturor statelor sa-si constituie stocuri nationale la produsele alimentare de baza, potrivit Le Monde.
Data: 2012-08-29 postata in: Actualitate in Romania
Producatorii agricoli persoane fizice, ale caror culturi agricole au fost afectate de seceta, urmeaza sa primeasca un sprijin financiar reprezentand un ajutor de minimis in valoare de doar 100 lei/ha. Suma este cu mult sub valoarea ajutorului promis in urma cu cateva saptamani de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Data: 2012-08-28 postata in: Actualitate in Romania
Oficial, Ministerul pentru Afaceri Europene apreciaza ca este prematura o discutie legata de intreruperea platilor, insa prelungirea cu inca doua luni (incepand din august) a starii de fapt complica extreme de mult calculele beneficiarilor din proiectele aprobate prin POSDRU. Potrivit mai multor surse, beneficiarii sunt nevoiti in acest moment sa recurga la imprumuturi pentru a face decontarile si platile curente din proiectele pe care le-au castigat pe POSDRU.
Data: 2012-08-27 postata in: Actualitate in Romania
Agricultorii care au fost afectati de seceta trebuie sa se adreseze Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) pentru a obtine o adeverinta in acest sens. Cu adeverinta respectiva trebuie sa mearga la banca, unde se poate acorda un credit pana cand APIA va plati efectiv despagubirea.
Data: 2012-08-22 postata in: Actualitate in Romania
Pentru a veni in asistenta beneficiarilor POSDRU ale caror situatii financiare sunt afectate negativ de intarzierile inregistrate in rambursarea platilor din FSE, AM POSDRU adreseaza rugamintea tuturor beneficiarilor de a completa o macheta cu sumele pe care acestia le au restante la bugetul de stat (urmare a neachitarii contributiilor aferente salariilor platite in cadrul proiectelor POSDRU) si penalitatile aferente acestora, calculate pana la data de 15.08.2012 si de a o transmite la adresa de e-mail : mihai.grecu@fseromania.ro, pana cel tarziu in data de 27.08.2012.
Data: 2012-08-22 postata in: Actualitate in Romania
Avand in vedere numarul mare de dosare aflate in lucru, AMPOSDRU anunta ca va finaliza platile, pentru cererile aprobate, pana la data de 29 august 2012 pentru sursa Buget de stat si pentru TVA.
Data: 2012-08-20 postata in: Actualitate in Romania
Banii europeni intrati in conturile fermierilor din Romania prin proiecte de investitii se apropie de pragul de 4 miliarde de euro dupa sase ani de cand UE pompeaza fonduri in agricultura locala. Care este insa impactul concret al acestor fonduri asupra indicatorilor din agricultura?
Data: 2012-08-14 postata in: Actualitate in Romania
Pe Agenda de lucru a sedintei Guvernului Romaniei din data de 07 august 2012 a fost inclusa si Hotararea de Guvern pentru completarea art.II din Hotararea Guvernului nr. 1135/2011, pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale.
Data: 2012-08-14 postata in: Actualitate in Romania
UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Foundation si NESsT Romania au placerea de a anunta demararea unei colaborari menite sa sprijine dezvoltarea in Romania a unui domeniu cu mare potential, dar inca neexploatat indeajuns: cel al intreprinderilor sociale.
Data: 2012-08-13 postata in: Actualitate in Romania
In luna septembrie a acestui an, K Consulting Management and Coordination pregateste alte doua sesiuni de cursuri de formare, in domeniul relatiilor publice, dedicat persoanelor care doresc sa dobandeasca si sa-si certifice competentele in acest domeniu.
Data: 2012-08-13 postata in: Actualitate in Romania
Combinatul Agroindustrial Curtici din judetul Arad, pe scurt CAI, nu are probleme cu seceta si face profit an dupa an, laudandu-se cu o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, conform unui reportaj realizat de EVZ cu sprijinul Agrointel.
Data: 2012-08-09 postata in: Actualitate in Romania
Programul de finantare PACT pentru COMUNITATE este un instrument flexibil, strategic si sustenabil al Fundatiei PACT, menit sa stimuleze participarea cetatenilor care traiesc in localitati mici-medii (pana in 30.000 de locuitori) din mediul rural si urban din sudul Romaniei.
Data: 2012-08-08 postata in: Actualitate in Romania
Localnici din patru zone ale tarii au avut sansa de a participa la cursuri de tamplarie artizanala. Cursurile s-au desfasurat pe parcursul ultimilor doi ani, in patru localitati din judetele Valcea, Sibiu, Arges si Botosani.
Data: 2012-08-07 postata in: Actualitate in Romania
ECDL ROMANIA in parteneriat cu Semper Excelsius , DGASPC sector 1, Euroaptitudini si Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii "Gh. Airinei" au derulat incepand cu luna aprilie 2012 a doua etapa a programului "Instruire fara bariere" prin care o noua grupa de 7 persoane cu dizabilitati motorii din Sectorul 1 au reusit sa isi certifice aptitudinile de utilizare a computerului prin Permisul ECDL Complet, recunoscut la nivel international.
Data: 2012-08-02 postata in: Actualitate in Romania
Bilantul fondurilor Regio in cei cinci ani ce s-au scurs de la lansarea programului in Regiunea Centru confirma eforturile depuse de autoritati si firme in accesarea fondurilor prin rezultatele vizibile in infrastructura si economia fiecarui judet din Regiune.
Data: 2012-08-01 postata in: Actualitate in Romania
Incepand de azi, 01.08.2012 Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) va rambursa contravaloarea TVA aferenta cheltuielilor eligibile efectuate de beneficiari (mai putin societati comerciale) in conformitate cu cererile de rambursare depuse.
Data: 2012-07-31 postata in: Actualitate in Romania
In conformitate cu decizia Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (AMPNDR), nr. 59558 din 30.07.2012, semnata de Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sesiunea pentru depunerea de proiecte aferente Masurii 312 "Crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi" se amana.
Data: 2012-07-30 postata in: Actualitate in Romania
Masura 312 are ca obiectiv general dezvoltarea durabila a economiei rurale prin incurajarea activitatilor non-agricole, in scopul cresterii numarului de locuri de munca si a veniturilor aditionale.
 8  9  10  11  12  13  14  15  16 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile