«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 10  11  12  13  14  15  16 
Stiri pe pagina
Data: 2012-07-02 postata in: Actualitate in Romania
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) prelungeste cu o saptamana sesiunea de depunere a proiectelor pentru Masura 112 Instalarea tinerilor fermieri.
Data: 2012-06-28 postata in: Actualitate in Romania
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) prelungeste sesiunea de depunere a proiectelor pentru Masura 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta cu doua saptamani (data limita de depunere a proiectelor fiind 29 iunie a.c.).
Data: 2012-06-25 postata in: Actualitate in Romania
Marcile proprii Carrefour, spre deosebire de cele ale altor retaileri de pe piata, provin in marea lor majoritate de la producatori din Romania. "Ar fi fost mai usor sa le importam, decat sa facem caiete de sarcini impreuna cu producatorul, sa dezvoltam un produs, sa il testam, sa ii cream ambalajul, insa am dorit sa facem acest lucru pentru a pune umarul la productia din aceasta tara." declara Francois Melchior de Polignac, directorul general Carrefour Romania.
Data: 2012-06-18 postata in: Actualitate in Romania
Atelierul de impletituri din papura de la Mahmudia a fost una dintre vedetele evenimentului anual organizat de Apa Nova/Veolia Apa in Delta Dunarii. Atelierul este o initiativa a Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, realizata cu sprijinul Primariei Mahmudia. Animati de sloganul "Faceti ceva care sa dureze", in data de 14 iunie 2012, participantii la eveniment au vizitat atelierul, au facut cunostinta cu impletitoarele si s-au bucurat de folclor deltaic autentic.
Data: 2012-06-15 postata in: Actualitate in Romania
Incepand cu data de 1 iulie 2012, persoanele impozabile (persoane juridice si persoane fizice) care intr-un an fiscal genereaza cifra de afaceri neta mai mica de 220.000 lei, pot aplica scutirea de taxa pe valoare adaugata conform articolelor 152 si 126 din Codul Fiscal (Legea 571/2003).
Data: 2012-06-14 postata in: Actualitate in Romania
Patru centre de promovare a mestesugurilor romanesti au fost create in judetele Valcea, Sibiu, Arges si Botosani. Centrele de promovare urmaresc sa faciliteze accesul persoanelor din mediul rural, a caror singura sursa de venit o reprezinta agricultura de subzistenta, la meserii cu caracter traditional, bine valorizate astazi, capabile sa le ofere resursele financiare necesare in urma cursurilor de formare ce vor fi organizate in proiect.
Data: 2012-06-07 postata in: Actualitate in Romania
In cadrul audientei din data de 29 mai a.c. de la Ministerul de Finante, doamna Angela Achitei, Presedinte Executiv al Fundatiei Alaturi de Voi a prezentat domnului secretar de stat Liviu Voinea alte doua probleme pentru care ADV Romania face lobby de mai mult timp: reintroducerea in Codul Fiscal a scutirii platii pe impozitul pe profit pentru unitatile protejate, facilitate abrogata de codul fiscal si constituirea unui fond destinat incluziunii persoanelor cu dizabilitati din sumele colectate de la angajatorii cu peste 50 de angajati, care nu au salariati persoane cu dizabilitati.
Data: 2012-06-07 postata in: Actualitate in Romania
Guvernul norvegian va oferi Romaniei, in perioada 2012-2014, fonduri nerambursabile de 306 milioane de euro destinat companiilor care utilizeaza tehnologii nepoluante.
Data: 2012-06-06 postata in: Actualitate in Romania
150 de copii romi din doua comunitati sarace au fost trimisi la gradinita, in cadrul programului "A Good Start". Programul a fost initiat de Roma Education (REF), impreuna cu organizatiile Romani CRISS si Fundatia Ruhama.
Data: 2012-06-05 postata in: Actualitate in Romania
Intr-o perioada in care piata muncii a devenit tot mai competitiva, viitori angajati au o sansa in plus, in momentul in care urmeaza cursuri pregatitoare, specifice diverselor sfere de activitate.
Data: 2012-06-05 postata in: Actualitate in Romania
K Consulting Management and Coordination organizeaza cursuri autorizate CNFPA, gratuite, in cadrul proiectului Romano Cher-Casa Romilor. In acest moment sunt deschise inscrierile pentru doua cursuri: Agent de Vanzari si Introducere in PR.
Data: 2012-05-31 postata in: Actualitate in Romania
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, alaturi de partenerii sai: Junior Chamber International Romania, Extreme Training si Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania te invita sa participi in mod gratuit la cursurile de formare antreprenoriala organizate in cadrul proiectului Tineri Antreprenori de Succes, initiativa finantata din fonduri structurale si destinata promovarii si sustinerii spiritului antreprenorial in randul tinerilor studenti si absolventi.
Data: 2012-05-29 postata in: Actualitate in Romania
RBS Romania a oferit ONG-urilor partenere ale bancii 672 piese de mobilier si echipamente IT, in principal birouri, scaune, dulapuri, casetiere, etajere, monitoare si imprimante. Stocul donat consta in obiecte folosite, dar in stare buna de functionare, inregistrate contabil cu o valoare initiala de peste 6.000.000 lei.
Data: 2012-05-24 postata in: Actualitate in Romania
Apel pentru transmiterea de proiecte, editia 2012 "Sustinerea proiectelor inovatoare din partea ONG-urilor din Romania in domeniul coeziunii sociale"
Data: 2012-05-21 postata in: Actualitate in Romania
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) are in vedere lansarea unui program national privind crearea de centre de afaceri si parcuri industriale, a anuntat ministrul Eduard Hellvig.
Data: 2012-05-17 postata in: Actualitate in Romania
Masura 141 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii exploatatiilor agricole in curs de restructurare pentru facilitarea rezolvarii problemelor legate de tranzitie, avand in vedere faptul ca sectorul agricol si economia rurala sunt expuse presiunii concurentiale a pietei unice.
Data: 2012-05-16 postata in: Actualitate in Romania
Firmele care angajeaza elevi si studenti cu contracte de munca in perioada vacantei de vara primesc cate 250 de lei pe luna pentru fiecare tanar incadrat in munca, potrivit unei legi prin care se acorda stimulente financiare din bugetul de somaj companiilor care angajeaza tineri (Legea nr. 72/2007).
Data: 2012-05-14 postata in: Actualitate in Romania
Consortiul format din KEK-CDC Consultants (www.kek.ch), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (www.fdsc.ro) si Fundatia pentru Parteneriat (www.repf.ro), in calitate de Organism Intermediar Elvetian pentru administrarea Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile, anunta lansarea primei Cereri de propuneri de proiecte in cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri.
Data: 2012-05-09 postata in: Actualitate in Romania
Organismul Intermediar pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii publica spre informare si consultare, in perioada 08.05-07.06.2012, versiunea preliminara a Ghidului solicitantului pentru Operatiunea 1.3.3 Sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere, din cadrul DMI 1.3 - Dezvoltarea antreprenoriatului al Axei prioritare 1 a POS CCE.
Data: 2012-05-07 postata in: Actualitate in Romania
Proiect Mozaic SRL este prima firma din Romania care demareaza productia de mozaic ceramic sub finantare europeana, avand la baza conceptul de intreprindere sociala. Fabrica de mozaic este o initiativa a Fundatiei Dezvoltarea Popoarelor (FDP) realizata in cadrul proiectului "Parteneriate active pentru dezvoltarea economiei sociale" in colaborare cu grupul de firme Menatwork.
 10  11  12  13  14  15  16 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile