«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
Data: 2019-03-19 postata in: Actualitate in Romania
Vrei sa calci pe urmele antreprenorilor sociali care au schimbat lumea? S-a lansat cea de-a opta editie a Social Impact Award Romania, o competitie internationala care sustine tinerii profesionisti, studentii si elevii care vor sa devina antreprenori sociali. Tinerii intre 14 si 30 de ani care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovator sunt asteptati sa aplice in competitie pana pe 17 mai.
Data: 2019-03-07 postata in: Actualitate in Romania
Vrei sa calci pe urmele antreprenorilor sociali care au schimbat lumea? Joi, 28 februarie, s-a lansat cea de-a opta editie a Social Impact Award Romania, o competitie internationala care sustine tinerii profesionisti, studentii si elevii care vor sa devina antreprenori sociali. Tinerii intre 14 si 30 de ani care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovator sunt asteptati sa aplice pana pe 17 mai.
Data: 2018-04-30 postata in: Actualitate in Romania
Platforma de Sprijin RO2019 a societatii civile a lansat joi, 26 aprilie, brief-ul intitulat "Economia sociala in programul presedintiilor Consiliului Uniunii Europene. Perspective pentru Romania la Presedintia Consiliului UE", elaborat de Irina Sinziana Opincaru, cercetator la Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC).
Data: 2018-02-19 postata in: Actualitate in Romania
8 cooperative din Romania infiinteaza Uniunea Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV). Noua structura a fermierilor a avut saptamana trecuta sedinta de inauguare si operationalizare a organizatiei ce marcheaza un nou model pentru reprezentarea agricultorilor, a problemelor si prioritatilor acestora.
Data: 2018-01-30 postata in: Actualitate in Romania
Proiectul CONCORDIA Agricultura, intreprindere sociala sustenabila pentru insertie profesionala, a avut o valoare de 95.190,77 CHF si a fost co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Valoarea grantului primit de Organizatia Umanitara CONCORDIA a fost de 64.723,95 CHF, acesta fiind destinat dezvoltarii intreprinderii sociale pentru insertie profesionala, CONCORDIA Agricultura.
Data: 2017-11-23 postata in: Actualitate in Romania
Kaufland Romania, in parteneriat cu Cooperativa Agricola "Tara Mea" si cu sprijinul Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura si al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a inaugurat primul program national pentru carne de porc 100% romaneasca. Denumita Raftul Romanesc, initiativa creste prezenta carnii de porc autohtone la raft in magazinele Kaufland, sprijinind astfel dezvoltarea micilor fermieri romani.
Data: 2017-09-07 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia Crestem Romania Impreuna si Asociatia S.O.S Tara Fagarasului lanseaza petita pentru produsele locale si produsele taranesti facute in casa care vizeaza relaxarea legislatiei in acest sector. Cele doua asociatii solicita Guvernului si Parlamentului Romaniei reglementari legale clare care sa permita taranului roman sa-si valorifice surplusul de produse proprii obtinute in gospodarie, fara bariere birocratice si taxe exagerate.
Data: 2017-08-09 postata in: Actualitate in Romania
COMUNICAT DE PRESA, 8 august 2017 - Se umple bugetul prin suprataxare, falimentare si somajul persoanelor cu dizabilitati! Desi am cerut cu insistenta Guvernului Romaniei respectarea dreptului la munca al celor 2000 de persoane cu dizabilitati greu angajabile, din unitati protejate autorizate, Ordonanta nr. 60, votata vineri, 4 august 2017 si publicata ieri, este categorica. Angajatorii cu peste 50 de salariati, care nu au 4% dintre acestia persoane cu dizabilitati, vor plati o taxa dubla la buget, fata de cea de pana acum (salariul minim brut pe economie X numarul de persoane cu dizabilitati neangajate/luna) fara a mai avea si alte optiuni ca pana acum.
Data: 2017-06-30 postata in: Actualitate in Romania
Mai multe ONG-uri au trimis o scrisoare deschisa premierului Mihai Tudose prin care-l avertizeaza ca OUG de modificare a Legii 448/2006 privind persoanele cu dizabilitati (modificarea art.78 in varianta propusa) va conduce la inchiderea a peste 700 de unitati protejate, aprox 4.000 de persoane vor fi concediate din care mai mult de jumatate sunt cu dizabilitati severe care nu pot lucra pe piata neconventionala a muncii! Efectele acestei ordonante la nivel de ONG-uri inseamna mii de persoane cu dizabilitati care raman fara servicii sociale, acestea fiind finantate din veniturile generate pe activitatea economica a unitatilor protejate.
Data: 2017-05-23 postata in: Actualitate in Romania
Bucuresti, 23 mai 2017 - Au mai ramas 3 zile pana cand romanii pot sustine cauzele in care cred prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non-profit. De-a lungul celor 10 ani de cand OMV Petrom deruleaza Campania 2%, compania a colectat peste 12.000 de formulare de redirectionare si au sustinut in medie, anual, 150 de ONG-uri.
Data: 2016-12-21 postata in: Actualitate in Romania
In ultimii ani, din ce in ce mai multe companii au optat pentru sprijinirea proiectelor organizatiilor neguvernamentale. Speram ca tot mai multe sa se fi convins de expertiza ONGurilor si de impactul pe care acestea il au in comunitati, astfel incat sa directioneze, pana la 31 decembrie 2016, 20% din impozitul pe profit catre asociatii si fundatii.
Data: 2016-11-21 postata in: Actualitate in Romania
MKOR Consulting a realizat o analiza privind deschiderea consumatorilor fata de ideea de a sprijini persoanele defavorizate si comunitatile, prin achizitionarea de produse de la intreprinderi sociale. Rezultatele arata ca aproape doua treimi din cei intervievati (64%) ar fi dispusi sa plateasca in plus pentru un produs care creeaza locuri de munca persoanelor din categorii defavorizate si sprijina dezvoltarea comunitatilor locale.
Data: 2016-10-05 postata in: Actualitate in Romania
Joi, 29 septembrie 2016, a avut loc marea finala a Social Impact Award Romania, competitia care incurajeaza anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel european. In urma pitch-urilor celor 9 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au castigat premii in valoare de cate 1500 de euro si ocazia de a merge la Viena in luna octombrie, pentru a cunoaste echipele finaliste din celelalte 9 tari SIA, in cadrul Social Impact Award Europe Summit.
Data: 2016-09-22 postata in: Actualitate in Romania
9 echipe cu idei de afaceri sociale au ajuns in marea finala a competitiei Social Impact Award Romania, care isi va anunta castigatorii pe 29 septembrie. Dupa 3 luni de incubare a afacerilor, 3 din cele 9 echipe vor avea ocazia sa castige cate un premiu de 1500 de euro, mentorat si oportunitatea de a participa la Social Impact Award Europe Summit, la Viena, alaturi de castigatorii SIA 2016 din Austria, Republica Ceha, Grecia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Muntenegru, Rusia, Serbia si Slovacia.
Data: 2016-09-07 postata in: Actualitate in Romania
Bucuresti, 7 septembrie - A 2-a editie a Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei organizata de OMV Petrom a ajuns la final. 270 de elevi din liceele tehnologice si scolile profesionale din judetele Gorj, Dambovita, Arges si Bacau fost pregatiti pentru viitoarea lor meserie prin profilare vocationala, ateliere de dezvoltare personala si ateliere de pregatire profesionala. Alaturi de elevi, in tabara au fost prezenti si 55 de profesori care au urmat cursuri de dezvoltare a competentelor de lider in managementul educational organizate de Centrul National pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy.
Data: 2016-07-19 postata in: Actualitate in Romania
Potrivit raportului Indexului Sustenabilitatii Organizatiilor Societatii Civile 2015, realizat in Romania de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, sustenabilitatea organizatiilor a fost stabila in 2015. Romanii au donat mai mult catre organizatiile neguvernamentale, iar bugetele investite de companii in proiectele ONG-urilor au fost in usoara crestere.
Data: 2016-06-22 postata in: Actualitate in Romania
Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) lanseaza o prima analiza a sectorului asociativ in scop economic, cel al cooperativelor agricole, analiza ce evidentiaza dimensiunea scazuta a sectorului si gradul incipient de dezvoltare in aceasta directie.
Data: 2016-06-09 postata in: Actualitate in Romania
Cu sprijinul ANAF, Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic (MCPDC) prezinta sintetic situatia directionarii in anul 2015 a 2% din impozitul pe veniturile din anul anterior (2014) catre organizatii neguvernamentale cu scopul de a sprijini eficientizarea acestui mecansim prevazut de lege pentru sustinerea sectorului neguvernamental, concomitent cu cresterea transparentei informatiilor specifice.
Data: 2016-05-11 postata in: Actualitate in Romania
In contextul dezbaterilor privind Normele la Legea Economiei Sociale, Coalitia Economiei Sociale a facut propuneri privind Raportarea Sociala a Intreprinderilor Sociale si Intreprinderilor Sociale de Insertie. Propunerile au fost inaintate Directiei Ocupare din cadrul Ministerului Muncii care finalizeaza acest act normativ.
Data: 2016-03-22 postata in: Actualitate in Romania
Asa cum anuntam in urma cu cateva zile, premierul Dacian Ciolos a lansat la Alba Iulia pachetul "Clasa de mijloc la sate". Ce prevede acesta in privinta asocierii? Cum vi se par masurile propuse?
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile