«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Evenimente sector (Ro)

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 2  3  4  5  6  7  8 
Stiri pe pagina
Data: 2013-05-23 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti au placerea de a va invita la Conferinta "Economia sociala si calitatea vietii in Romania", ce urmeaza a se desfasura in data de 28 iunie 2013, in Casa Academiei Romane, din Bucuresti (Calea 13 Septembrie, nr. 13). Conferinta este organizata in cadrul proiectului Prometeus - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene.
Data: 2013-05-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana - C.R.E.D. organizeaza la Bucuresti, in incinta Hotelului Intercontinental, str. Nicolae Balcescu nr. 4 in perioada 21-24 mai 2013, conferinta internationala "Economia sociala in practica: Rolul economiei sociale in reintegrarea socio-profesionala a persoanelor defavorizate".
Data: 2013-05-20 postata in: Evenimente sector (Ro)
The HUB Bucharest a ajuns la un acord cu diferiti investitori pentru atragerea de fonduri in cuantum de 5.000 de euro pentru fiecare participant la "60 days challenge", acceleratorul dedicat afacerilor cu impact social!
Data: 2013-05-15 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia CRIES - Centrul de resurse pentru initiative etice si solidare in parteneriat cu Facultatea de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii de Vest Timisoara organizeaza maine, joi 16 mai 2013, Seminarul European, Practici de economie sociala si solidara cu potential de dezvoltare in Romania. Evenimentul va avea loc in Timisoara la Universitatea de Vest. Seminarul european va fi structurat
Data: 2013-05-15 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza astazi, miercuri 15 mai 2013, evenimentul de inchidere a proiectului national "Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale", derulat timp de 3 ani in parteneriat cu DGPPH, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala Il Poliedro, Italia.
Data: 2013-05-10 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia CRIES - Centrul de resurse pentru initiative etice si solidare organizeaza Seminarul European Practici de economie sociala si solidara cu potential de dezvoltare in Romania, in 16 mai 2013 la Timisoara, in parteneriat cu Facultatea de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii de Vest.
Data: 2013-05-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
Federatia Filantropia va organiza joi, 16 mai 2013, Simpozionul cu tema "Filantropia - liturghia slujirii aproapelui". Evenimentul se inscrie in seria momentelor Anului comemorativ al Parintelui Dumitru Staniloae si reuneste nume de referinta ale teologiei romanesti si practicieni ai lucrarii social-filantropice.
Data: 2013-05-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia ALMA-RO si Fundatia TERRA Mileniul III, in colaborare cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice - Departamentul Apelor, Padurilor si Pisciculturii organizeaza, in data de 15 mai 2013, conferinta internationala "Educatie si constientizare privind Managementul Forestier Responsabil".
Data: 2013-05-08 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia Soros organizeaza joi, 9 mai, intre orele 15:00 si 18:30, Targul Intreprinderilor Sociale de la Sat. Vor fi expuse spre vanzare produse realizate din lemn, metal, cosuri din nuiele, paine de casa, conserve de legume, produse de patiserie, cozonaci, stergare, icoane pe sticla, confectii textile, traiste si altele.
Data: 2013-04-30 postata in: Evenimente sector (Ro)
The HUB Bucharest si compania olandeza de consultanta Business Models Inc. au lansat la Bucuresti "60 days challenge", un accelerator dedicat afacerilor cu impact social!
Data: 2013-04-24 postata in: Evenimente sector (Ro)
ONGFest - Targul Economiei Sociale editia 2013 va avea loc intre 17-19 mai la Bucuresti - Parcul Tineretului.
Data: 2013-04-10 postata in: Evenimente sector (Ro)
Vineri, 12 aprilie 2013, ora 11.00, sunteti asteptati sa va alaturati autoritatilor locale, judetene si regionale, reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale din regiunea Sud-Est si ai altor structuri asociative, patronatelor si agentilor economici la Seminarul de responsabilizare si implicare a comunitatilor locale privind incluziunea sociala, managementul deseurilor si economia sociala.
Data: 2013-03-13 postata in: Evenimente sector (Ro)
Editia acestui an a ONGFest - Targul Economiei Sociale 2013 va avea loc intre 17-19 mai, in Parcul Tineretului, intrarea dinspre Colegiul National Gheorghe Sincai.
Data: 2013-03-08 postata in: Evenimente sector (Ro)
Compartimentul Implementare si Administrare Proiecte Finantate din Fonduri Europene Nerambursabile din cadrul Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, organizeaza in data de 20 martie 2013, Conferinta Interregionala "Antreprenoriat social: provocarea unei mari idei pentru a deveni de succes. Importanta formarii in intreprinderile sociale", in cadrul Proiectului "Mecanism pentru Intarirea Sinergiei si Sustenabilitatii in randul Intreprinderilor" (Mechanism for Enhancement of Synergy and Sustainability among Enterprises - MESSE).
Data: 2013-02-20 postata in: Evenimente sector (Ro)
Pe 14-15 Martie, The HUB Bucharest alaturi de Fundatia ERSTE si good.bee organizeaza Connection 2013, conferinta dedicata antreprenoriatului si inovarii sociale.
Data: 2013-02-13 postata in: Evenimente sector (Ro)
Reteaua europeana de cercetare EMES, in parteneriat cu Centrul pentru Economie Sociala de la Scoala de Management HEC din cadrul Universitatii din Liege (Belgia), organizeaza intre 1-4 iulie 2013 Conferinta Internationala de Cercetare pe tema Intreprinderilor Sociale, editia a 4-a: "Daca nu pentru profit, atunci pentru ce? Si cum?".
Data: 2013-01-16 postata in: Evenimente sector (Ro)
Cea de-a doua masa rotunda organizata la initiativa Actionam responsabil! - Reteaua sociala RSC (marti, 15 ianuarie) a avut ca tema "Antreprenoriatul social in Romania - oportunitati si provocari" si a reunit peste 20 de participanti - reprezentanti ai autoritatilor publice, ai companiilor, ai organizatiilor neguvernamentale, precum si ai unor institute de cercetare si organe consultative ale Uniunii Europene la nivel national.
Data: 2013-01-07 postata in: Evenimente sector (Ro)
Romania inregistreaza un deficit in comparatie cu media la nivel european in ceea ce priveste capacitatea de a furniza servicii sociale, de sanatate sau educationale. In timp ce la nivelul UE aproximativ 50% dintre persoanele cu dizabilitati sunt incadrate in munca, in Romania doar 12,26% dintre acestea aveau un loc de munca in anul 2010 (sursa: Sumar analiza incadrare in munca/MS/august2011).
Data: 2012-12-11 postata in: Evenimente sector (Ro)
Prima masa rotunda organizata in cadrul proiectului "Actionam responsabil! - Reteaua sociala RSC" a reunit reprezentanti ai autoritatilor publice (Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Secretariatul General al Guvernului, UGIR, Cartel Alfa), reprezentanti ai unor companii multinationale, cat si romanesti (Dacia Renault, JTI Romania, KPMG, Star Storage, Junior Achievement Romania) si membri ai unor ONG-uri (Romanian American Foundation, FDSC, Ateliere fara Frontiere, Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania), precum si reprezentanti ai mediului academic (Academia de Studii Economice, SNSPA). Reglementarea internship-ului, somajul tehnic, facilitatile fiscale reale pentru angajarea absolventilor sunt printre solutiile identificate pentru stimularea responsabilitatii sociale in domeniul resurselor umane.
Data: 2012-11-23 postata in: Evenimente sector (Ro)
Conform statisticilor furnizate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in primul semestru al acestui an, aproximativ 1.700 de persoane au fost implicate in accidente la locul de munca, 53 dintre acestea pierzandu-si viata. In Romania, rata somajului in randul tinerilor este de aproximativ 25%, cu cateva procente peste media europeana. Femeile castiga, in medie, cu 13% mai putin decat barbatii (pe pozitii similare). Aproape 80% dintre absolventii de universitati lucreaza in alte domenii decat in cele pentru care s-au pregatit, curricula universitara nefiind adaptata la cerintele economiei de piata.
 2  3  4  5  6  7  8 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile