«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Noutati legislative

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3 
Stiri pe pagina
Data: 2014-09-03 postata in: Noutati legislative
Proiectul Legii Economiei Sociale inregistrat de Guvern la Parlament de la sfarsitul anului trecut este in aceste zile pe agenda Camerei Deputatilor.
Data: 2014-05-09 postata in: Noutati legislative
In sedinta din 22 aprilie 2014, plenul Senatului a hotarat retrimiterea proiectului Legii economiei sociale inapoi in Comisii.
Data: 2014-04-10 postata in: Noutati legislative
Incepand cu 8 aprilie 2014, ONG-urile, cooperativele si societatile agricole care desfasoara activitati economice sunt recunoscute ca intreprinderi mici si mijlocii, beneficiind de de toate prevederile Legii 346/2004.
Data: 2014-03-14 postata in: Noutati legislative
Un senator PSD propune o reforma legislativa radicala a intrajutorarii financiare printr-o noua lege, unica a CAR. Este aceasta o oportunitate sau o capcana pentru miscarea CAR din Romania?
Data: 2014-02-24 postata in: Noutati legislative
In data de 4 februarie 2014, Camera Deputatilor a adopat Modificarea Legii 101/2006 privind salubrizarea localitatilor, modificare prin care se stabileste ca singurele firme care au dreptul sa stranga deseurile reciclabile din localitati sunt DOAR cele care au incheiate contracte de salubrizare cu municipalitatile. Printre cei aproximatv 2000 de intreprinderi de reciclare se afla si cateva intreprinderi sociale de succes.
Data: 2014-02-20 postata in: Noutati legislative
Reprezentantii Coalitiei au participat miercuri la o intalnire cu grupul parlamentar PSD din Comisia pentru Munca, Familie si Protectie Sociala a Senatului pentru a prezenta in detaliu propunerile de modificare a proiectului legislativ. Detalii in articol
Data: 2014-02-11 postata in: Noutati legislative
Reprezentantii IES si RISE au participat astazi, 11 februarie 2014, la lucrarile comsisiilor de specialitate din Senat unde au sustinut propunerile de modificare a proiectului de lege a Economiei Sociale.
Data: 2014-02-10 postata in: Noutati legislative
Institutul de Economie Sociala, impreuna cu Reteaua Intreprinderilor de Insertie Sociala - Rise, Fundatia Alaturi de Voi si UNCARS (Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor) au realizat un document ce contine o serie de modificari la proiectul legislativ, modificari care vor fi sustinute in Parlament de reprezentati ai organizatiilor amintite.
Data: 2014-02-03 postata in: Noutati legislative
Noi actori in peisajul economiei sociale- Fondurile mutuale agricole, detinute de agricultori care se vor asigura impotriva diverselor riscuri aparute in exploatarea agricola, vor putea fi constituite incepand cu acest an cu finantare de la Uniunea Europeana.
Data: 2014-01-29 postata in: Noutati legislative
Cooperativele scolare promovate printr-o initiativa legislativa parlamentara - noi forme de intreprinderi sociale de insertie destinate tinerilor - vor putea actiona ca agentii de munca temporara beneficiind de subventii, facilitati fiscale si scutire de garantii financiare la autorizare (proiect legislativ).
Data: 2014-01-04 postata in: Noutati legislative
Proiectul de Lege privind Economia Sociala se afla in dezbatere la Senat, dupa ce a fost aprobat de Guvern in data de 11 decembrie 2013.
Data: 2013-12-12 postata in: Noutati legislative
Guvernul Romaniei a aprobat ieri, 11 decembrie, proiectul de lege privind economia sociala. Initiativa legislativa aprobata de catre Guvern contine cele doua modificari sustinute de catre Coalitia pentru Economie Sociala, referitoare la nondistributivitate sau distribuirea partiala a profitului si mentionarea clara a entitatilor care pot fi intreprinderi sociale. In urmatoarea perioada proiectul de lege va intra in procedura legislativa, fiind inaintat Parlamentului spre dezbatere si adoptare.
Data: 2013-12-11 postata in: Noutati legislative
Proiectul de Lege privind Economia Sociala se afla pe agenda Sedinte de Guvern de astazi, 11.12.2013. Detalii in articol.
Data: 2013-12-04 postata in: Noutati legislative
Un grup de 14 parlamentari au initiat o propunere legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii in vederea modificarii numarului minim de membrii din care se poate constitui o asociatie din domeniul agriculturii.
Data: 2013-11-19 postata in: Noutati legislative
Proiectul de Lege a Economiei Sociale inca nu a primit toate avizele necesare pentru a fi transmis Guvernului.
Data: 2013-11-08 postata in: Noutati legislative
Proiectul de Lege privind Economia Sociala va fi pe agenda urmatoarei sedinte de Guvern. Proiectul care va fi pus in discutie este diferit de proiectul de lege pus in discutie in toamna anului trecut de catre Ministerul Muncii si contine reglementari care incalca principiile economiei sociale, principii adoptate inclusiv de Uniunea Europeana in documentele sale.
Data: 2013-11-04 postata in: Noutati legislative
In data de 29 septembrie 2013 un grup de 25 de senatori au depus la Biroul Permanent al Senatului Romaniei o propunere legislativa privind organizatiile cooperatiste scolare.
Data: 2013-09-18 postata in: Noutati legislative
Ministerul Muncii a lansat, miercuri, in dezbatere publica un proiect de lege privind organizarea si functionarea sistemului de plata a pensiei private. Documentul stabileste reguli privind sistemul de plata a pensiilor private, categorii de pensii private si institutiile autorizate sa faca plata banilor. Scopul noilor reglementari este realizarea obiectivului din cadrul reformei sistemului de pensii in sensul completarii componentei private, prin crearea cadrului legal de plata a pensiei cuvenite participantilor si beneficiarilor dupa realizarea perioadei de acumulare, a explicat Ministerul Muncii.
Data: 2013-07-19 postata in: Noutati legislative
Guvernul Romaniei a adoptat in 26 iunie 2013 Ordonanta de urgenta privind privind infiintarea si acreditarea fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor in agricultura si acordarea de compensatii financiare membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu.
Data: 2013-06-21 postata in: Noutati legislative
Miercuri, 19 iunie, la initiativa deputatei PDL Claudia Boghicevici, un grup de deputati PDL au inregistrat o initiativa legislativa privind economia sociala.
 1  2  3 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile