«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Exemple de urmat

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
Data: 2015-08-17 postata in: Exemple de urmat
In centrul Capitalei, chiar in apropierea kilometrului 0, a fost deschisa de cateva luni o ceainarie, Fitoceainaria Santhe, care, pe langa faptul ca a asigurat locuri de munca pentru persoane defavorizate, a devenit locul in care bucuriile au pret fix, de opt lei, iar oamenii fara posibilitati le primesc gratis.
Data: 2015-08-07 postata in: Exemple de urmat
Intr-o economie de piata din ce in ce mai dinamica si nemiloasa, iata ca regasim curajul economiei sociale de a se dezvolta in cat mai multe sectoare de activitate, alaturi de clasicele afaceri centrate pe profit.
Data: 2015-07-21 postata in: Exemple de urmat
Continuam seria publicarii de bune practici din cadrul proiectului "New Crops - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale", finantat prin programul Erasmus+, cu alte 4 bune practici culese de partenerii nostri din Suedia.
Data: 2015-07-14 postata in: Exemple de urmat
Seria publicarii de bune practici din cadrul proiectului "New Crops - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale", finantat prin programul Erasmus+, continua cu ultimele 3 bune practici culese de partenerii nostri din Italia.
Data: 2015-07-13 postata in: Exemple de urmat
Continuam seria publicarii de bune practici din cadrul proiectului "New Crops - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale", finantat prin programul Erasmus+, cu 2 bune practici culese de partenerii nostri din Suedia.
Data: 2015-06-29 postata in: Exemple de urmat
Continuam seria publicarii de bune practici din cadrul proiectului "New Crops - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale", finantat prin programul Erasmus+, cu alte 3 bune practici culese de partenerii nostri din Italia. Fiecare exemplu este descris astfel incat sa puteti afla in linii mari modelul de afacere al respectivei intreprinderi.
Data: 2015-06-18 postata in: Exemple de urmat
In cadrul proiectului New Crops - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale finantat prin programul Erasmus+, IES incepe publicarea unei serii de 40 de bune practici culese de noi si partenerii nostri de la intreprinderi sociale si cooperative din Romania, Suedia, Italia si Spania. Fiecare exemplu este descris astfel incat sa puteti afla in linii mari modelul de afacere al respectivei intreprinderi.
Data: 2015-05-25 postata in: Exemple de urmat
Habitat for Humanity Romania si Brioche Doree lanseaza Habitat for Humanity Menu, un meniu prin care lantul de cafenele sprijina viziunea asociatiei, o lume in care toti oamenii au posibilitatea sa locuiasca decent.
Data: 2015-05-21 postata in: Exemple de urmat
Alina Constantin este o tanara absolventa a UNArte, la departamentul de ceramica, care viseaza si creaza forme fine, delicate si obiecte din portelan. In adolescenta a descoperit ipsosul ca material ceramic, flexibil, versatil si foarte expresiv, atat pentru suprafete fine, cat si in forme vibrante.
Data: 2014-11-27 postata in: Exemple de urmat
Un mix intre ONG-uri si afaceri, intreprinderea sau afacerea sociala este o forma de organizare care are potentialul de a schimba lumea in bine. Cu o misiune primordial comunitara, dar cu o forma de organizare si o gandire business, intreprinderile sociale sunt proiecte comunitare de cursa lunga ca si afacerile. In acelasi timp au potentialul unui impact pozitiv mai mare decat ONG-urile datorita faptului ca se sustin si din venituri generate direct din ceea ce fac.
Data: 2014-07-18 postata in: Exemple de urmat
Cum reuseste Spania sa exporte cantitati surprinzatoare de legume in toata Europa? Cum s-a ajuns la agricultura intensiva in cea mai arida zona a Europei?
Data: 2014-07-07 postata in: Exemple de urmat
La invitatia Asociatiei Romano ButiQ si a Mesteshukar ButiQ, doi designeri suedezi au strabatut Romania in cautare de mestesugari romi alaturi de care sa dezvolte o noua colectie de obiecte. Tor Palm si Mattias Rask, reuniti sub numele de Glimpt Studio, au vizitat pe parcursul a doua saptamani 7 comunitati de mestesugari romi din reteaua Mesteshukar ButiQ; rudari, caldarari, argintari, ceaunari, fierari, impletitori in rachita si in lemn de alun, pentru a intelege cat mai bine specificul acestora. Pana in prezent, cei doi au mai lucrat cu mestesugari si artizani din Peru, Africa de Sud si Vietnam, iar rezultatele acestor colaborari au facut si ele ocolul lumii.
Data: 2014-05-30 postata in: Exemple de urmat
Interviu cu Florin Badita, initiatorul campaniei Descopera lumea prin Spray Painting, despre experienta sa in aceasta campanie de crowdfunding pe care a initiat-o.
Data: 2014-05-23 postata in: Exemple de urmat
Micul oras Guissona din interiorul Cataloniei are mai multi locuitori straini decat spanioli, o premiera in Spania, si este infloritor. Populatia totala a crescut incepand cu anul 2000, la 7.000 datorita cooperativei agro-alimentare Guissona, fondata in urma cu mai mult de 50 de ani
Data: 2014-04-28 postata in: Exemple de urmat
"Intreprinderea sociala de la Campia Turzii este un exemplu de urmat, nu unul de blamat, pentru ca are ca scop principal integrarea pe piata muncii a persoanelor defavorizate. Prin Combinatul social, noi le-am oferit oamenilor un cadru in care ei pot sa isi desfasoare munca si unde au posibilitatea sa devina actionari la sfarsitul proiectului si sa beneficieze de profitul realizat", a declarat senatorul Alexandru Cordos, citat de Ziarul Cotidianul Transilvan .
Data: 2014-04-01 postata in: Exemple de urmat
In Resita, Fundatia ACTIVITY pentru resurse umane si dezvoltare durabila si-a asumat provocarea de a intra in Laboratorul Societal si de a testa indicatorii de responsabilitate sociala intr-un proiect pe cat de artistic, pe atat de responsabil: Banca Europeana de Amintiri!
Data: 2014-03-27 postata in: Exemple de urmat
Peter Thum poate fi numit "un antreprenor social in serie". Povestea lui incepe in 2000, in McKinsey, pe cand lucra la un proiect de consultanta in Africa de Sud. Atunci a cunoscut oameni care nu aveau acces la apa curata. In 2002, si-a dat demisia de la locul de munca si s-a mutat in New York pentru a incepe ETHOS WATER - o companie de apa imbuteliata - cu Jonathan Greenblatt. Jonathan este in prezent Asistentul Special al Presedintelui si al Directorului Biroului pentru Inovatie Sociala si Participare Civica de la Casa Alba.
Data: 2014-03-25 postata in: Exemple de urmat
Astazi, in Parlamentul Romaniei, doamna deputat Cristina Nichita a facut prima declaratie politica privind economia sociala din Romania.
Data: 2014-03-24 postata in: Exemple de urmat
La inceputul anilor '90, lui Jamie i-a venit ideea ca gatitul are potentialul de a deveni o cariera pentru tinerii someri - in special cei care au abandonat invatamantul de masa si au nevoie de un nou inceput in viata. Si de acolo, conceptul de la Fifteen a inceput sa se contureze.
Data: 2014-03-18 postata in: Exemple de urmat
Centrul de voluntariat Cluj-Napoca redefineste cultura voluntariatului international in comunitatea clujeana. Impreuna cu 4 voluntari europeni, CVCN a aplicat principiile responsabilitatii sociale in cadrul Laboratorului Societal in 19 lectii de educatie multiculturala, 36 de ateliere de reciclare creativa, 52 de workshopuri artistice si o campanie europeana de sensibilizare cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului.
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile