«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Exemple de urmat

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
Data: 2014-02-03 postata in: Exemple de urmat
Institutul de Economie Sociala continua demersul de promovare a exemplelor de urmat din UE privind economia sociala, completand subiectul bunelor practici in administrarea fondurilor destinate sectorului cu modele de intreprinderi sociale de insertie si reglementari legislative specifice (regim patrimonial, fiscal si politici publice). Astazi va prezentam tipurile de intreprinderi sociale de insertie din Franta.
Data: 2014-01-31 postata in: Exemple de urmat
Institutul de Economie Sociala continua demersul de promovare a exemplelor de urmat din UE privind economia sociala, completand subiectul bunelor practici in administrarea fondurilor destinate sectorului cu modele de intreprinderi sociale de insertie si reglementari legislative specifice (regim patrimonial, fiscal si politici publice). Astazi va prezentam tipurile de intreprinderi sociale de insertie din Irlanda .
Data: 2014-01-30 postata in: Exemple de urmat
Institutul de Economie Sociala continua demersul de promovare a exemplelor de urmat din UE privind economia sociala, completand subiectul bunelor practici in administrarea fondurilor destinate sectorului cu modele de intreprinderi sociale de insertie si reglementari legislative specifice (regim patrimonial, fiscal si politici publice). Astazi va prezentam tipurile de intreprinderi sociale de insertie din Austria.
Data: 2014-01-27 postata in: Exemple de urmat
Institutul de Economie Sociala isi propune sa va ofere cateva exemple de buna practica in ceea ce priveste finantarea economiei sociale in statele UE prin intermediul fondurilor europene. Modelul propus pentru astazi - Franta
Data: 2014-01-24 postata in: Exemple de urmat
Institutul de Economie Sociala isi propune sa va ofere cateva exemple de buna practica in ceea ce priveste finantarea economiei sociale in statele UE prin intermediul fondurilor europene. Modelul propus pentru astazi - Polonia
Data: 2014-01-23 postata in: Exemple de urmat
IES isi propune sa va ofere cateva exemple de buna practica in ceea ce priveste finantarea economiei sociale in statele UE, inclusiv prin intermediul fondurilor europene. Modelul propus pentru astazi - Cehia
Data: 2013-12-10 postata in: Exemple de urmat
Loreta Isac, castigatoare a competitiei Fabricat in Tara lui Andrei, povesteste despre motivele care au determinat Asociatia Aliat (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor) sa se inscrie in competitie, drumul parcurs si secretul reusitei.
Data: 2013-12-05 postata in: Exemple de urmat
In cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilitati "EGAL E NORMAL" premiul la categoria Angajatorii Abilitatii - categoria Piata protejata a muncii a fost acordat Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 Bucuresti pentru unitatea protejata Nazarcea Grup.
Data: 2013-12-04 postata in: Exemple de urmat
In Marea Britanie, Reteaua intreprinderilor sociale, Social Enterprise Network , a lansat in aceasta iarna o campanie de promovare a produselor create de intreprinderile sociale, produse ce pot fi oferite cadou cu ocazia sarbatorilor.
Data: 2013-11-06 postata in: Exemple de urmat
O invatatoare de 35 de ani din Buzau a pus bazele unui minisat cu casute ecologice din lut in satul buzoian Berca. Casele au ferestre facute din parprize de masina reconditionate, sticle incorporate in pereti, ca sa intre lumina, iar pe acoperis va creste iarba, sadita intr-un pamant special. Ansamblul va fi inclus intr-un circuit turistic ecologic si va beneficia de toate conditiile de confort dorite de vizitatori (apa calda, incalzire, camere cu baie proprie).
Data: 2013-10-02 postata in: Exemple de urmat
Recicleta, un proiect al Viitor Plus in parteneriat cu SOS Satele Copiilor, este unul dintre proiectele finaliste ale Turneului Inovarii Sociale organizat anual de Institutul Bancii Europene de Investitii, alaturi de proiecte din Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda.
Data: 2013-09-13 postata in: Exemple de urmat
Proiect Mozaic SRL este prima fabrica din Romania care a demarat anul trecut productia de mozaic ceramic sub finantare europeana de pe plan local, gandita initial ca o intreprindere sociala, dar care in viitor tinteste un statut de business viabil, pe o piata care, din pacate, pana in acest moment nu isi gaseste o directie precisa. La proiectul dezvoltat de Fundatia Dezvoltarea Popoarelor si cofinantat din fonduri europene pana la finalul acestei luni lucreaza in prezent 13 angajati, zece dintre acestia fiind tineri cu dificultati, ale caror varste sunt cuprinse intre 20-23 de ani si care fie provin fie din centre de plasamente, fie sunt persoane cu dizabilitati.
Data: 2013-08-19 postata in: Exemple de urmat
Centrul Regional de Produse Traditionale ECOPROD a fost infiintat ca urmare a initiativei Lafarge de a sustine activitati generatoare de venituri alternative din agricultura si din biodiversitatea locala, in beneficiul membrilor comunitatii, prin eficientizarea folosirii patrimoniului construit al uzinei.
Data: 2013-08-06 postata in: Exemple de urmat
Istoria kibbutz-ului se confunda pe buna dreptate cu cea a statului modern Israel, originala entitate rurala evoluind intrinsec in inima noului stat din Orientul Apropiat. Astfel kibbutz-ul este o societate in sine, dedicata ajutorarii mutuale si respectarii drepturilor membrilor sai, un sistem socio-economic bazat pe principiile proprietatii comune, precum si o entitate sociala bazata pe egalitate si cooperare care pune accent in egala masura pe educatie, consum si responsabilitate.
Data: 2013-07-11 postata in: Exemple de urmat
Prima gradina sociala din Romania a inceput sa dea roade anul trecut, in satul buzoian Poieni. Legumele cultivate in sistem bio ajung la clienti din Bucuresti, iar veniturile obtinute sunt indreptate spre doua centre sociale din judetul Buzau. Sistemul a fost pus la punct de voluntara americana Denise Deshaies, care de opt ani traieste in Romania.
Data: 2013-07-11 postata in: Exemple de urmat
Dupa ce a muncit la o fabrica de impletit cosuri, bihoreanul Liviu Negrescu si-a dezvoltat o retea prin care livreaza saptamanal cosuri cu produse bio pentru 20 de familii din Oradea. Acestea s-au asigurat, printr-un contract, ca vor avea la masa legume bio, proaspete, crescute ca in gradina bunicilor. Din aceasta primavara nu este saptamana in care legumele cultivate fara produse chimice sa nu ajunga la familiile inscrise in program.
Data: 2013-06-21 postata in: Exemple de urmat
Emisiunea "Ora de Stiri", difuzata marti, 18 iunie pe postul de televiziune TVR 2 a avut printre invitati pe Victor Lacatus, membru in Consiliul Director al Cooperativei Agricole Legume de Vidra, care a vorbit despre provocarile legumiculturii in Romania si despre cooperativa al carei membru este.
Data: 2013-06-18 postata in: Exemple de urmat
Un atelier de reconditionare mobila si reciclare creativa a deseurilor se va deschide, cel mai probabil, in toamna, in incinta clubului Fabrica din Bucuresti. Aici vor lucra persoane vulnerabile din punct de vedere economic si social. Intreprinderea sociala este un proiect al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta (SDD) in parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje.
Data: 2013-06-18 postata in: Exemple de urmat
Comisia Europeana a lansat in data de 27 mai publicatia intitulata "Policy Brief on Social Entrepreneurship". Lucrarea analizeaza impactul antreprenoriatului social in comunitatile europene, constatand ca lucrul cu astfel de intreprinderi si sprijinirea dezvoltarii lor poate duce la castiguri pe scara larga pentru bugetele publice.
Data: 2013-06-07 postata in: Exemple de urmat
In urma unui proces de 8 luni in care au fost evaluate 600 de idei din 35 de tari, juriul a ales proiectul "Romano ButiQ - reteaua de cooperative mestesugaresti" drept finalist intre cele mai bune 10 idei de inovare sociala pentru Uniunea Europeana, in cadrul "EU Social Innovation Competition".
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile