«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Exemple de urmat

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
Data: 2013-05-24 postata in: Exemple de urmat
Asociatia React a deschis portile celor 6 intreprinderi sociale "Fabrica de Bine" infiintate in cadrul proiectului "Dezvoltarea economiei sociale prin infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale". Intreprinderile sociale deruleaza activitati in domeniul reciclarii, al prelucrarii hartiei reciclate, al serigrafiei, al reciclarii de mase plastice si in domeniul serviciilor de tip call center.
Data: 2013-03-05 postata in: Exemple de urmat
Zece fermieri, nu foarte mari, dar destul de importanti, au adunat impreuna cam 6000-7000 de animale, din care 4000 sunt vaci de lapte, ce dau zilnic o productie de aproximativ 70000 de litri de lapte. Fermele lor au fiecare peste 1000 de hectare de teren agricol, ceea ce face din Cooperativa RomLacta una mixta.
Data: 2013-02-15 postata in: Exemple de urmat
Fundatia Alaturi de Voi Romania a primit certificarile ISO 9001 - pentru management al calitatii, ISO 14001 - pentru management de mediu, SR OHSAS - pentru implementarea si respectarea standardului privind sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale si SR ISO/CEI 27001 - pentru sistem de management al securitatii informatiei. Unitatea protejata autorizata Util Deco, sectie interna a ADV, detine, de asemenea, aceste certificari. Obtinerea certificarilor este o validare a sistemului performant de lucru al fundatiei si a eforturilor continue de profesionalizare a activitatii sale.
Data: 2013-02-12 postata in: Exemple de urmat
John Lewis Partnership este o firma detinuta de angajati care opereaza magazinele John Lewis, supermarketurile Waitrose si alte servicii in Marea Britanie. Angajatii - care sunt numiti parteneri - au un cuvant de spus in conducerea afacerilor si primesc o cota din profiturile anuale, aceasta fiind, de obicei, un plus semnificativ la salariul lor.
Data: 2013-01-21 postata in: Exemple de urmat
Cateva sute de mici producatori de lapte din localitatea harghiteana Cristuru Secuiesc s-au organizat intr-o cooperativa agricola. Mai mult, au cumparat o fabrica si se pregatesc sa-si vanda produsele nu doar pe piata interna.
Data: 2013-01-08 postata in: Exemple de urmat
Mica afacere a sotilor Nicoleta si Dan Florea, care produc dulceata ecologica de trandafiri, s-a dovedit a avea succes pe piata, patrunzand chiar si intr-unul din hipermarket-urile romanesti, Auchan, catre care vand circa 60% din productie.
Data: 2012-10-08 postata in: Exemple de urmat
Asociatia CRIES ne propune o serie de 4 filme care sa aduca mai aproape de publicul larg subiectul economiei sociale, prezentand cateva initiative ale organizatiilor din sector. Tematicile abordate de cele 4 filme sunt: Intreprinderile sociale de insertie prin activitati economice; Agricultura sustinuta de comunitate.Parteneriatele ASAT; Consumul responsabil si Comertul echitabil si Finantarea etica si microcreditarea.
Data: 2012-08-06 postata in: Exemple de urmat
Doamna Maria Elena Udrea este profesoara, Presedinte al Asociatiei Raza Sperantei din Ardeal si membru fondator al aceleiasi organizatii. Inca din anul 2010, dansa realizeaza produse lucrate manual impreuna cu voluntarii mai tineri ai asociatiei, pentru a-i ajuta pe acestia sa se dezvolte si sa invete ce inseamna sa poti sustine prin eforturi proprii o parte din cheltuielile pentru scoala sau activitati culturale.
Data: 2012-07-23 postata in: Exemple de urmat
In iulie 2011, la finalul proiectului A.T.A.C.-Lumina si Culoare, (finantat prin Tineret in Actiune - Initiative ale Tinerilor) Asociatia Autism Baia Mare a infiintat Atelierul de Terapii Combinate, care in prezent sustine o parte din cheltuielile Centrulul de Zi Autism Baia Mare, in special cele legate de terapia copiilor din centru.
Data: 2012-06-13 postata in: Exemple de urmat
Fundatia Ruhama, in parteneriat cu Primaria comunei Avram Iancu, a infiintat o intreprindere de economie sociala in satul Tamasda, avand ca si obiect principal de activitate impletirea cosurilor de nuiele. Ministerul Muncii, Familiei si Potectiei Sociale a premiat Fundatia Ruhama in luna iulie 2011 cu suma de 20.000 euro pentru demararea si dotarea acestei intreprinderi sociale.
Data: 2012-05-24 postata in: Exemple de urmat
Sezatorile sunt o activitate obisnuita in putinele satele care mai pastreaza traditia. Prin proiectul "Sezatoarea", asociatia Village Life si-a propus sa reinvie acest obicei frumos si sa il promoveze ca pe o metoda de dezvoltare durabila a satelor romanesti.
Data: 2012-04-07 postata in: Exemple de urmat
Undeva in nordul Italiei, la finalul anilor 80', se infiripa o frumoasa poveste de dragoste intre producatorii de mere si societatea din regiunea Trentino.
Data: 2012-02-28 postata in: Exemple de urmat
In 1987 doua cooperative elvetiene, care urmau sa devina "Mobility Car Sharing", au intrat pe piata cu o afacere de car-sharing. Fiecare a inceput cu o masina, cativa membri si cateva chei de schimb. Douazeci si patru de ani mai tarziu, dupa o fuziune si schimbare de nume, Mobility avea cel mai mare program de car-sharing din Europa: 100.000 de clienti care folosesc 2.600 de vehicule.
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile