«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Exemple de urmat

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
Data: 2017-02-13 postata in: Exemple de urmat
Doua solutii braziliene pentru doua probleme sociale generate de conditiile economice au fost prezentate in cadrul unui turneu sustinut in Romania, in perioada 1 - 8 februarie 2017, de catre doua personalitati din domeniul economiei sociale din Brazilia, Maria Elisabeth Grimberg si Gilberto Ohta de Oliveira. Cei doi au oferit exemple viabile de agricultura bazata pe cooperare si de gestionare a deseurilor reciclabile prin integrarea cautatorilor in gunoi intr-un sistem de intreprinderi sociale.
Data: 2016-12-16 postata in: Exemple de urmat
Asociatia Centrul de Marketing, Inovare si Business CLIMB, din Cluj-Napoca lanseaza campania Descopera. Incurajeaza. Daruieste, o campanie ce isi doreste sa promoveze economia sociala in Romania. Va rugam sa regsiti mai jos mesajul initatorilor campaniei.
Data: 2016-10-05 postata in: Exemple de urmat
De o luna, in fiecare joi, in piata agro-alimentara din Aiud, forfotesc voluntari ai asociatiei Societatea pentru Consum Responsabil si colecteaza de la producatori legumele si fructele nevandute. Peste 500 de kg de alimente colectate intr-o singura luna. Septembrie. 36 de suflete aflate in nevoie cu bucate in plus pe masa la Aiud. Peste 16 producatori responsabili si darnici din oras si din satele din imprejurimi au raspuns acestei provocari. Totul realizat prin implicarea unei echipe de doar 5 voluntari.
Data: 2016-08-31 postata in: Exemple de urmat
Ambasada Norvegiei in Romania a delegat un jurnalist independent (Elena Stancu) impreuna cu un fotograf (Cosmin Bumbut) pentru a selecta 12 dintre proiectele finantate de ei in Romania, in perioada 2009-2014, pentru a publica un material documentar referitor la impactul acestor proiecte asupra beneficiarilor finali.
Data: 2016-07-12 postata in: Exemple de urmat
Echipa Save Energy din Romania a castigat marele premiu la competitia JA Europe Enterprise Challenge 2016 cu priza inteligenta ce reduce consumul de energie electrica
Data: 2016-05-20 postata in: Exemple de urmat
350.000 de euro pentru comunitati: OMV Petrom creeaza 10 afaceri sociale prin programul Fabricat in Tara lui Andrei!
Data: 2016-02-23 postata in: Exemple de urmat
In cadrul proiectului "New Crops - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale", IES alaturi de partenerii sai din Spania, Italia si Suedia a elaborat 16 studii de caz ale intrerpinderilor sociale sau cooperativelor de succes din cele 4 tari. Va prezentam un prim exemplu din Romania, Asociatia Caritas Campulung.
Data: 2016-01-29 postata in: Exemple de urmat
Muzeul Viu de la Tecsesti, judetul Alba, urmeaza sa fie finalizat in vara acestui an, anunta Asociatia Culturala Groove ON, care a lansat acest proiect in luna decembrie 2015.
Data: 2016-01-11 postata in: Exemple de urmat
Doi tineri arhitecti au transformat o fosta fabrica din anii 70 intr-un centru pentru cei isi doresc sa lanseze o afacere in domeniul productiei si designului. Spatiul se numeste Nod Makerspace, iar creativii au la dispozitive unelte, dar si cursuri prin care pot invata cum sa realizeze ceea ce isi doresc.
Data: 2015-12-21 postata in: Exemple de urmat
Depus in ultima parte a ciclului de finantare 2007-2013, proiectul "Sprijin Integrat Structurilor de Economie Sociala (SISES)" a beneficiat de un buget de doua milioane de euro si un an - termen de implementare, timp in care sa infiinteze noua intreprinderi, sa ofere consiliere si cursuri de specialitate, sa organizeze evenimente si sa coaguleze cat mai mult structurile sociale deja existente in Romania.
Data: 2015-12-09 postata in: Exemple de urmat
Intr-o mare casa boiereasca, cu o curte generoasa si camere prietenoase s-a deschis de curand o intreprindere sociala, mai exact un bistro terapeutic unde te simti ca acasa. La Therapy Bistro Cafe, prima cafenea terapeutica din Romania nu se consuma alcool si tutun si lucreaza oameni pasionati si priceputi, beneficiari ai Aliantei pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT).
Data: 2015-12-02 postata in: Exemple de urmat
Asociatia brasoveană pentru Promovarea Responsabilitătii Sociale a Companiilor (APRSC) in parteneriat cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) au finalizat saptamana trecuta proiectul strategic SUCCES - Sustinem Cresterea Competitivitătii Economiei Sociale prin care au fost create, doar in Brasov, 19 locuri de munca in structuri de economie socială, in principal din cadrul grupurilor vulnerabile.
Data: 2015-12-02 postata in: Exemple de urmat
Venind cu o oferta larga de produse de patiserie, Brutaria CONCORDIA a selectat pentru dumneavoastra arome rafinate pentru sarbatorile de sfarsit de an.
Data: 2015-12-02 postata in: Exemple de urmat
In trei orase din tara au fost infiintate cinci intreprinderi - patru gradinite/afterschool cu predare exclusiv in limba engleza pentru parinti si copii si un centru de limbi straine cu traineri certificati international, in cadrul proiectului "Structuri de Economie Sociala - Oportunitati pentru Persoanele Aflate in Dificultate", dezvoltate de Asociatia Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT).
Data: 2015-11-26 postata in: Exemple de urmat
CPE - Centrul Parteneriat pentru Egalitate lanseaza brutaria MamaPan, o intreprindere sociala nascuta din nevoia de a oferi sprijin mamelor singure si femeilor cu mai mult de doi copii, dar si din dorinta de a crea un produs natural, sanatos si autentic.
Data: 2015-10-30 postata in: Exemple de urmat
Atelierul social de impletit papura, EcoSocial MESTESUG, lanseaza site-ul www.ecosocialmestesug.ro, care integreaza un magazin online, prin intermediul caruia produsele realizate manual din papura impletita ajung mai aproape de potentialii clienti.
Data: 2015-10-14 postata in: Exemple de urmat
Magdas este o afacere sociala si, mai mult decat atat, un model in acest domeniu. Deschis in februarie 2015, are deja multi vizitatori, iar povestea lui a facut cel putin inconjurul Europei.
Data: 2015-10-02 postata in: Exemple de urmat
Fundatia Estuar a inaugurat ieri o noua intreprindere sociala - Spalatoria Car Care, dezvoltata in cadrul proiectului "Sanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile", proiect cofinantat din Fondul Social European, in care parteneri sunt Fundatia Estuar, Organizatia Suedeza pentru Ajutor Individual si Fundatia Tinerete Fara Batranete.
Data: 2015-09-03 postata in: Exemple de urmat
Fermierii care produc bio sunt, de cele mai multe ori, mici afaceri care cu greu razbesc pe piata. Un numar de 15 gospodari din judetele Sibiu si Mures si-au dat seama ca sansa lor sta in unitate, asa ca inca de acum 10 ani si-au infiintat propria cooperativa.
Data: 2015-09-03 postata in: Exemple de urmat
In timp ce crizele economice, inegalitatea in crestere si schimbările climatice cere o dezbatere la nivel mondial cu privire la sensul si traiectoria de dezvoltare, o atentie sporită se concentrează pe "economie sociala si solidaritatea" ca abordare distincta ce promoveaza sustenabilitatea si dezvoltarea in contextual respectarii drepturilor.
 1  2  3  4 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile