«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Incluziune financiara

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5 
Stiri pe pagina
Data: 2015-05-21 postata in: Incluziune financiara
Intergrupul Parlamentului European privind Uniunile de Credit s-a intalnit pentru a discuta despre cum sa armonizeze legislatia europeana cu eforturile uniunilor de credit de a promova incluziunea financiara.
Data: 2015-05-20 postata in: Incluziune financiara
Global Findex releva progresele remarcabile realizate la nivel mondial cu privire la capacitatea lumii de a reduce numarul de persoane nebancabile in doar 3 ani: intre 2011 si 2014, 700 de milioane de adulti din toata lumea au devenit titularii de cont.
Data: 2015-05-18 postata in: Incluziune financiara
Marti, 12 mai 2015, Institutul pentru Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) a lansat o analiza preliminara cu privire la incluziunea financiara prin activitati de economie sociala.
Data: 2015-05-15 postata in: Incluziune financiara
Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania (U.N.C.A.R.S.R.) s-a alaturat demersului Comitetului Economic si Social European (CESE), Comisiei pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor si Institutului de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) de a genera o dezbatere ampla cu privire la reglementarea economiei sociale in Romania.
Data: 2015-05-15 postata in: Incluziune financiara
Marti, 12 mai 2015, Comitetul Economic si Social European (CESE), Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor si Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) au organizat seminarul "Impulsionarea dezvoltarii economiei sociale - Cadru de reglementare european si national".
Data: 2015-05-08 postata in: Incluziune financiara
Marti, 12 iunie 2015 va avea loc la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor seminarul "Impulsionarea dezvoltarii economiei sociale - Cadru de reglementare european si national", organizat de Institutul de Economie Sociala (IES) si partenerii sai: Reteaua Intreprinderilor Sociala de Insertie (RISE), Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc din Romania (UNCAR) si Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), in colaborare Comitetul Economic si Social European cu sprijinul Comisiei Europene.
Data: 2015-04-16 postata in: Incluziune financiara
Capitala germana castiga rapid o reputatie drept un hub de creatie pentru afaceri durabile si sociale, datorita realizarii unor spatii de lucru ieftine cu impact major.
Data: 2015-04-16 postata in: Incluziune financiara
Cu acest prilej, cele 137 de asociatii C.A.R.P. membre isi vor stabili noua strategie de dezvoltare care va ghida activitatea Federatiei pentru perioada 2015-2019, un loc central avand punerea pe agenda publica a problematicii complexe a persoanelor varstnice si implicarea intr-o maniera cat mai eficienta in elaborarea politicilor publice.
Data: 2015-04-15 postata in: Incluziune financiara
Tema centrala a Zilei Flandrei va fi economia sociala, aceasta fiind pe agenda publica a Flamandei, Romaniei si Uniunii Europene.
Data: 2015-04-14 postata in: Incluziune financiara
Avand in vedere ca peste jumatate din populatia zonei euro era la nivelul anului 2013 datoare la institutii financiare, iar criza economica a amplificat acest fenomen, este important ca UE sa dezvolte o Strategie impotriva supra-indatorarii.
Data: 2015-04-07 postata in: Incluziune financiara
Intreprinderile sociale pot juca un rol important in furnizarea de servicii financiare, fiind implicare in activitati diverse, de la gasirea de solutii privind creditarea pe termen lung pana la educatia financiara a persoanelor.
Data: 2015-04-03 postata in: Incluziune financiara
Dat fiind impactul pozitiv al programului JASMINE http://www.ies.org.ro/jasmine si complementaritatea acestuia cu alte programe europene pentru microfinantare, cum ar fi instrumentele financiare gestionate de European Progress Microfinance Facility si Programul European pentru Angajare si Inovare Sociala (EaSI), activitatile de tip JASMINE au fost prelungite si in urmatoarea perioada de programare, 2014-2020.
Data: 2015-03-31 postata in: Incluziune financiara
Babele.co este un centru deschis pentru inovare care combina modelarea deschisa de afaceri cu invatarea de la egal la egal, incuranjand actorii interesati din societate sa contribuie cu timpul, cunostintele si experienta lor la dezvoltarea si validarea proiectelor comunitare.
Data: 2015-03-27 postata in: Incluziune financiara
European International Financial Institutions Network (EuroIFInet) va organiza in perioada 20-22 mai 2015 conferinta intitulata "Bani, Piata, Schimbari- Dezvoltarea globala financiara si rolul in schimbare al Institutiilor Financiare Internationale".
Data: 2015-03-18 postata in: Incluziune financiara
Profesor al Universitatii Yale, domnul Dean Karlan a publicat in cadrul Stanford Social Innovation Review un articol cu privire la incluziunea financiara.
Data: 2015-03-11 postata in: Incluziune financiara
UNCAR si Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC organizeaza cu ajutorul Uniunilor Judetene CAR din Valcea, Buzau, Braila, Arges, Mures, Dambovita si Dolj Programe de formare autorizate in antreprenoriat social pentru constituirea CAR.
Data: 2015-03-10 postata in: Incluziune financiara
Programul JEREMIE, finantat din fonduri structurale si administrat in Romania de Fondul European de Investitii, in ultimii 4 ani, a infuzat o suma peste dublu fata de cea alocata initial sub forma de credite si investitii pentru IMM-uri.
Data: 2015-03-10 postata in: Incluziune financiara
Luand in considerare succesul celor trei editii anterioare, microStart se intoarce cu evenimentul anului: Saptamana Microcreditului, ce va avea loc in perioada 16 -21 martie 2015, in Belgia.
Data: 2015-02-26 postata in: Incluziune financiara
In contextual unei rate reduse de ocupare (aproximativ 60%) si a unei rate mari a saraciei (40.4% din populatia Romaniei era in 2014 expusa riscului de saracie), evenimentului a dezbatut modul in care Casele de Ajutor Reciproc (CAR) pot sa contribuie la incluziunea financiara a romanilor, fiind abordate teme precum CAR-model de credibilitate viabil si incluziv, Micro-finantarea si Codul european de bune practici, implicarea CAR in economia sociala.
Data: 2015-02-24 postata in: Incluziune financiara
Miercuri, 18 februarie, Comitetul Economic si Social European a dezbatut un aviz din proprie initiativa cu privire la rolul bancilor cooperatiste si al caselor de economii in coeziunea teritoriala propuneri pentru un cadru de reglementare financiara adaptat.
 1  2  3  4  5 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile