«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15 
Stiri pe pagina
Data: 2013-04-03 postata in: Actualitate in Romania
Ti-e dor de gustul legumelor de la tara? Te preocupa calitatea si originea alimentelor pe care le consumi?
Data: 2013-04-01 postata in: Actualitate in Romania
Romania a inceput din 2012 pregatirea programelor care vor fi finantate din fonduri europene in noua perioada bugetara 2014-2020. Ca si in perioada anterioara, documentele programatice trebuie elaborate cu respectarea principiului european al parteneriatului si implicand consultari cu reprezentanti ai autoritatilor competente nationale, regionale, locale, cu organizatii ale societatii civile, cu parteneri economici si sociali, inclusiv partenerii din domeniul protectiei mediului sau avand responsabilitati pentru promovarea egalitatii si nediscriminarii.
Data: 2013-03-29 postata in: Actualitate in Romania
Institutul de Economie Sociala studiaza de cativa ani impreuna cu partenerii sai Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii si Centrul National de Pregatire in Statistica formele asociative din agicultura. In anul 2010 existau in Romania 1620 de asociatii agricole si un numar estimat de 150 de cooperative agricole.
Data: 2013-03-28 postata in: Actualitate in Romania
Fabricat in Tara lui Andrei, competitia Petrom care isi propune sa dezvolte afaceri sociale in comunitatile locale din Romania, a anuntat ieri rezultatele jurizarii aplicatiilor. Astfel au fost selectate 20 dintre cele mai bune propuneri de afaceri sociale, lista acestora fiind acum disponibila online.
Data: 2013-03-27 postata in: Actualitate in Romania
Senatul a aprobat, luni, proiectul de lege privind subventionarea din fonduri publice a organizatiilor neguvernamentale care ofera servicii sociale, urmand sa primeasca subventii de la stat doar asociatiile care presteaza servicii sociale in comunitatile rurale. Aceeasi lege prevede ca ONG-urile sa primeasca subventii de la stat doar in primii trei ani de activitate si doar in cuantum de 50%.
Data: 2013-03-27 postata in: Actualitate in Romania
Saptamana trecuta am publicat rezultatele Eurobarometrului privitor la democratia participativa. Sociologul Mircea Kivu, membru in Consiliul Director al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, a comentat aceste rezultate in Romania Libera, articol pe care il preluam acum pe site-ul nostru.
Data: 2013-03-27 postata in: Actualitate in Romania
Integrarea persoanelor cu dizabilitati in piata muncii este o problema spinoasa in Romania, unde majoritatea directorilor de companie sunt foarte reticenti in a angaja astfel de oameni. Exista o metoda prin care toata lumea castiga, insa despre care se stiu foarte putine lucruri, anume apelarea la unitatile protejate.
Data: 2013-03-27 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia CRIES in parteneriat cu asociatiile REPER21, Serviciul APEL, Activi pentru Viitor, Casa Ioana, Fundatia Chance for Life si Fundatia Parada lanseaza "Cadouri solidare pentru cetatenii din sectorul 1". Initiativa vizeaza dezvoltarea unor legaturi de solidaritate sociala intre locuitorii sectorului 1, stimulata de proximitatea geografica si de o cunoastere mai buna a provocarilor sociale cu care se confrunta concitadinii nostri.
Data: 2013-03-25 postata in: Actualitate in Romania
Sa fim impreuna si cu un singur vot sa continuam constructia unuia din cele mai frumoase proiecte din inima Transilvaniei - 15 km de traseu de mountain bike in zona Sighisoara - Tarnava Mare.
Data: 2013-03-21 postata in: Actualitate in Romania
Inactiv de cativa ani buni, Consiliul Economic si Social s-ar putea reactiva, ca urmare a aprobarii de catre Guvern a Proiectului Legii privind organizarea si funcţionarea Consiliului Economic si Social.
Data: 2013-03-18 postata in: Actualitate in Romania
"Sa fim impreuna si cu un singur vot sa continuam constructia unuia din cele mai frumoase proiecte din inima Transilvaniei - 15 km de traseu de mountain bike in zona Sighisoara - Tarnava Mare."
Data: 2013-03-15 postata in: Actualitate in Romania
The HUB Bucharest, alaturi de Fundatia ERSTE si good.bee, a lansat joi, 14 martie, Connection 2013, cea mai mare conferinta dedicata antreprenoriatului si inovarii sociale. Peste 30 de vorbitori din Romania si din strainatate, profesionisti in diverse domenii, impartasesc din practica lor pe parcursul celor doua zile ale conferintei. Programul cuprinde prezentari, ateliere interactive, exemple de bune practici, precum si grupuri de discutii pe teme si proiecte concrete.
Data: 2013-03-14 postata in: Actualitate in Romania
Recenta criza de la combinatul Mechel, precum si analiza publicata anterior pe site-ul Institutului de Economie Sociala cu privire la succesul unor initiative de privatizare MEBO in anii '90 ne-au atras atentia asupra posibilitatii unor solutii alternative celor avute in vedere de statul roman, management si chiar organizatii ale salariatilor din Romania in gestionarea crizelor declansate de falimentul unor intreprinderi. Avem in vedere posibilitatea transferului proprietatii, atunci cand este posibil, catre angajati.
Data: 2013-03-13 postata in: Actualitate in Romania
Din peste 600 de aplicatii din toate statele membre, o idee romaneasca - cooperativele Romano ButiQ - a fost selectata de catre reprezentantii Comisiei Europene in semifinalele EU Social Innovation Award. Competitia se adreseaza celor care reusesc sa gaseasca solutii viabile pentru crearea de noi locuri de munca, pentru imbunatatirea conditiilor de lucru sau pentru cresterea numarului de oportunitati, cu precadere in randul categoriilor care, din motive de gen, varsta, handicap sau alte decalaje, sunt blocate pe piata muncii.
Data: 2013-03-13 postata in: Actualitate in Romania
Cea de-a patra masa rotunda organizata la initiativa "Actionam responsabil! - Reteaua sociala RSC" a avut ca tema "Antreprenorii si responsabilitatea sociala corporativa. Cum ajunge RSC in IMM-uri? Ce poate insemna RSC in IMM-uri?" si a reunit 20 de participanti - reprezentanti ai autoritatilor publice, ai companiilor si IMM-urilor, ai partenerilor sociali si ai organizatiilor non-guvernamentale.
Data: 2013-03-12 postata in: Actualitate in Romania
Interviu cu Doina Crangasu, director executiv Confederatia Caritas Romania pe marginea Pachetului de Investitii Sociale lansat recent de Comisia Europeana.
Data: 2013-03-11 postata in: Actualitate in Romania
Strategia 2020 a Uniunii Europene are implicatii practice si pentru Romania. Guvernul Romaniei s-a angajat in 2010 sa contribuie la atingerea tintelor stabilite de Comisie prin adoptarea unor masuri care sa conduca la atingerea obiectivelor asumate de Romania. In fiecare an, in luna aprilie, guvernele statelor membre trebuie sa prezinte un raport in care sa explice care sunt masurile pe care le au in vedere pentru a atinge obiectivele nationale fixate in baza Strategiei Europa 2020. Programele nationale de reforma contin elementele necesare pentru monitorizarea progreselor inregistrate in vederea atingerii obiectivelor Strategiei Europa 2020 pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. In 2012, la ultimul raport de monitorizare elaborat de Ministerul Afacerilor Europene, Romania se indeparta fata de tintele propuse.
Data: 2013-03-11 postata in: Actualitate in Romania
Odata cu lansarea Pachetului de Investitii Sociale, Comisia Europeana a dat publicitatii si o serie de studii cu privire la tendintele demografice si sociale si contributia politicilor sociale la incluziune, ocupare si economie (Comission Staff Working Document: "Evidence on Demographic and Social Trends. Social Policies' Contribution to Inclusion, Employment and the Economy"). Trecem in revista cateva din cele mai importante date facute publice cu aceasta ocazie, cu precadere datele referitoare la Romania.
Data: 2013-03-06 postata in: Actualitate in Romania
Odata cu lansarea Pachetului de Investitii Sociale, Comisia Europeana a dat publicitatii si o serie de studii cu privire la tendintele demografice si sociale si contributia politicilor sociale la incluziune, ocupare si economie. Trecem in revista cateva din cele mai importante date facute publice cu aceasta ocazie, cu precadere datele referitoare la Romania.
Data: 2013-03-05 postata in: Actualitate in Romania
Federatia Agrostar a organizat in data de 28 februarie 2013, conferinta de debut a proiectului "Munca decenta pentru fermierii romani". Proiectul sustinut din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 in cadrul domeniului de finantare 22 Munca decenta si Dialog Tripartit, se desfasoara pe o perioda de 22 luni, incepand cu luna februarie 2013 si vizeaza promovarea beneficiilor muncii decente si a aspectelor privind securitatea la locul de munca, folosind metode inovatoare utilizate in Norvegia in randul a 1500 de lucratori din agricultura, membri ai sindicatelor de producatori din Romania.
 5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile