«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Stiri pe pagina
Data: 2014-09-11 postata in: Actualitate in Romania
RuralFest va avea loc duminica, 14 septembrie 2014, pe Soseaua Kiseleff, in portiunea dintre Piata Victoriei si str. Arh. Ion Mincu, in intervalul orar 9:00 - 19:00. Reprezentanta Comisiei Europene in Romania organizeaza evenimentul in parteneriat cuMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Primaria Municipiului Bucuresti, Muzeul Taranului Roman si Muzeul Satului.
Data: 2014-08-11 postata in: Actualitate in Romania
NU toate societatile comerciale POT FI ELIGIBILE CA PARTE A ECONOMIEI SOCIALE principalul argument fiind ca acestea in general nu isi limiteaza distributia profitului catre actionari pentru a favoriza un scop social.
Data: 2014-08-06 postata in: Actualitate in Romania
Festivalul Solidaritatii Pakivalo va avea loc pe 8 August 2014 incepand cu orele 16h00, la Muzeul Culturii Romilor, in str. Drumul Sabareni, nr.101-125, sector 6, Bucuresti. Fiecare organizatie ce contribuie la acest eveniment va pregati o activitate, printre care: o lectie de istoria Romilor, ateliere de pictura, darabane, bricolaj, mestesuguri pentru copii dar si street dance, fotografie, teatru si concerte: Marian Mexicanu, MahalaRai Banda, Amfifanfare din Franta si ansamblul Grigoras Dinicu al Centrului de Cultura al Romilor.
Data: 2014-07-28 postata in: Actualitate in Romania
Tot mai multi romani sunt dispusi sa calatoreasca impreuna cu necunoscuti in masina pentru a economisi banii de transport, folosind metoda car-sharing. Cunoscut si sub numele de carpooling, pentru distante mai mari, traditionalul autostop s-a transformat, pe Internet, intr-o modalitate simpla de a imparti masina cu alti pasageri, reducand costurile si consumul de carburant.
Data: 2014-07-25 postata in: Actualitate in Romania
AMPOSDRU a publicat partea a doua a listei intrebarilor si raspunsurilor referitoare la Ghidul Solicitantului - Conditii Specifice nr. 168 "Dezvoltarea economiei sociale".
Data: 2014-07-24 postata in: Actualitate in Romania
Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale, impreuna cu RISE si IES au trimis la finalul saptamanii trecute o scrisoare catre Ministerul Fondurilor Europene in care solicita corectarea unor erori si neclaritati aparute in ghidul conditii specifice aferent DMI 6.1. Dezvoltarea economiei sociale.
Data: 2014-07-24 postata in: Actualitate in Romania
AMPOSDRU a publicat prima parte a listei intrebarilor si raspunsurilor referitoare la Ghidul Solicitantului - Conditii Specifice nr. 168 "Dezvoltarea economiei sociale".
Data: 2014-07-16 postata in: Actualitate in Romania
Management responsabil - Echipament IT uzat :Ateliere Fara Frontiere colecteaza de la companii si institutii responsabile echipament IT uzat pe care il reconditioneaza sau recicleaza in atelierul de insertiune socio-profesionala din Bucuresti.
Data: 2014-07-15 postata in: Actualitate in Romania
"Romano Cher-Casa Romilor" este un proiect de integrare sociala si economica cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltare Resurse Umane 2007-2013 si are ca obiectiv principal readucerea pe piata economica si in viata activa a comunitatii a meseriasului traditional de etnie roma. Proiectul s-a desfasurat in perioada iunie 2010 - februarie 2013 si si-a propus sa refaca legatura intrerupta dintre priceperea meseriasului traditional de etnie roma si nevoile actuale ale pietei.
Data: 2014-07-04 postata in: Actualitate in Romania
Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism a prezentat joi Strategia pentru IMM-uri Obiectivul general al Strategiei il reprezinta crearea unui mediu favorabil afacerilor, initiativei private si spiritului antreprenorial, stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor si sprijinirea cresterii competitivitatii mediului de afaceri autohton pe plan local, regional, national, european si international.
Data: 2014-07-03 postata in: Actualitate in Romania
Romania poate pierde 150 milioane de Euro Desi a creat in 3 ani 4600 de locuri de munca, economia sociala a devenit victima colaterala a ineficientei autoritatilor in managementul fondurilor europene
Data: 2014-06-30 postata in: Actualitate in Romania
"Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile Bucuresti Ilfov" ofera cursuri gratuite pentru 280 de femei care vor sa se angajeze in domeniul ingrijirilor la domiciliu sau sa isi deschida o afacere.
Data: 2014-06-19 postata in: Actualitate in Romania
In sedinta de ieri, Senatul Romaniei a adoptat tacit proiectul Legii privind economia sociala in forma transmisa de Guvern. Aceasta decizie urmeaza unei serii de dezbateri dificile, care au avut loc in Senat intre reprezentantii Coalitiei pentru Economie Sociala formata din ONGuri, intreprinderi sociale, case de ajutor reciproc ale salariatilor si pensionarilor, cooperativele de consum si cooperativele agricole, membri Comisiilor senatoriale care au avizat proiectul si reprezentantii unui patronat care a beneficiat de sustinerea Ministerului Muncii.
Data: 2014-06-11 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia React si Vodafone Romania, in parteneriat cu Centrul de Transfuzii Bucuresti, va invita miercuri, 11 iunie 2014, ora 10.00, in sala de conferinte Modigliani din cadrul Hotelului Intercontinental, pentru a marca impreuna Ziua Modiala a Donatorului de Sange, care se afla anul acesta sub sloganul "Doneaza sange pentru cele care daruiesc viata!".
Data: 2014-06-10 postata in: Actualitate in Romania
Enel Cuore, organizatia non-profit a grupului international Enel, alaturi de Universitatea "Alma Mater Studiorum" din Bologna, a lansat un apel de finantare pentru proiecte de afaceri care implica agricultura urbana, agricultura sociala sau "comunitatile alimentare" (comunitati formate in jurul unor preocupari care tin de alimentatie).
Data: 2014-06-03 postata in: Actualitate in Romania
338.977.039 lei platiti la bugetul de stat intr-un singur an
Data: 2014-05-23 postata in: Actualitate in Romania
Hope and Homes for Children au publicat studiului "Impactul financiar al reformei sistemului public de protecție a copilului in Romania". Studiul se concentreaza asupra impactului financiar al reformei sistemului de protectie a copilului asupra sistemului public.
Data: 2014-05-19 postata in: Actualitate in Romania
In perioada 26-29 iunie va avea loc cea de-a doua editie a Festivalului de Film Victoria care va aduce pe ecrane cele mai bune scurt-metraje si documentare romanesti inscrise, activitati responsabile social (ateliere de reciclare creativa, bike trips, drumetii), concerte si petreceri in aer liber.
Data: 2014-05-12 postata in: Actualitate in Romania
Zece organizatii neguvernamentale partenere in proiectul 'VOCEA ONG pentru comunitate!' - Fundatia "Alaturi de Voi" Romania, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania - au infiintat Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale - FONSS
Data: 2014-04-29 postata in: Actualitate in Romania
Coalitia ONGurilor pentru Fonduri Structurale a transmis observatiile sale la Ghidul Solicitantului pentru DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale catre AMPOSDRU Ministerul Fondurilor Europene.
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile