«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 
Stiri pe pagina
Data: 2013-12-13 postata in: Actualitate in Romania
Ministerul Fondurilor Europene va transmite serviciilor Comisiei Europene documentul de programare pentru perioada 2014-2020, Acordul de Parteneriat 2014-2020, la sfarsitul lunii ianuarie 2014, potrivit calendarului aprobat in sedinta de Guvern de ieri. Inainte de a transmite documentul, Ministerul Fondurilor Europene a anuntat ca va supune consultarii publice Acordul de Parteneriat 2014-2020.
Data: 2013-12-11 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia React a dat publicitatii rezultatele Studiului national "Responsabilitatea sociala individuala in Romania" realizat de Centrul de Marketing si Prognoza Sociala. Este primul sondaj national care a masurat perceptiile publicului cu privire la economia sociala.
Data: 2013-12-10 postata in: Actualitate in Romania
In zilele de 9 si 10 decembrie 2013 a avut loc Forumul ONG, organizat de Fundatia Centras - Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale, la Palatul Parlamentului. Economia sociala a fost, in cadrul evenimentului, o tema de interes, abordata atat in perspectiva prezentarii Cartei Albe a Sectorului ONG, cat si din perspectiva identificarii provocarilor cu care se confrunta societatea.
Data: 2013-12-06 postata in: Actualitate in Romania
Atelierul de Panza este o afacere sociala pornita de catre asociatia ViitorPlus in 2009. Un atelier social care realizeaza produse din bumbac tesut local, neinalbit, nevopsit si netratat. Prin aceasta afacere sociala se creaza locuri de munca pentru persoane cu handicap, se lupta impotriva pungilor de plastic si se promoveaza un consum responsabil.
Data: 2013-11-28 postata in: Actualitate in Romania
Proiectul RECICLETA al Asociatiei ViitorPlus a castigat premiul competitiei European Investment Bank - Social Innovation Tournament la categoria proiecte de mediu. La aceasta competitie au participat 224 de proiecte, din 24 de tari.
Data: 2013-11-25 postata in: Actualitate in Romania
Juriul condus de Mariana Gheorghe, CEO Petrom, si format din antreprenori de succes precum Mariuca Talpes, CEO Intuitext, coproprietar Bitdefender, membri ai directoratului si experti Petrom, dar si reprezentanti ai media, a avut o misiune dificila: selectarea celor 10 castigatori Fabricat in Tara lui Andrei. Timp de 12 ore, Juriul a ascultat prezentarile celor 20 de finalisti.
Data: 2013-11-25 postata in: Actualitate in Romania
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat cu aceasta ocazie ca in perioada urmatoare, respectiv noiembrie-decembrie 2013, vor fi lansate 10 noi cereri de propuneri de proiecte - pe DMI 6.1. "Dezvoltarea economie sociale" si DMI 6.4. "Initiative transnationale pentru o piata inclusiva a muncii", pentru care s-a prevazut o alocare financiara de aproximativ 237 milioane de euro.
Data: 2013-11-21 postata in: Actualitate in Romania
Bazarsolidar.ro este un proiect al Asociatiei Mai Bine care isi propune sa extinda si in spatiul virtual o idee frumoasa: prin crearea unui circuit al bunurilor - surplus pentru unii, necesitate pentru altii - sa generam fonduri care, oferite mai departe, pot fi de ajutor in comunitatea in care traim.
Data: 2013-11-21 postata in: Actualitate in Romania
Ziua Intreprinderilor Sociale, un eveniment anual organizat de NESsT si aflat la editia a doua in Romania, va avea loc joi, 12 decembrie 2013, la Hotel Novotel (Calea Victoriei 37B, Bucuresti).
Data: 2013-11-14 postata in: Actualitate in Romania
Mai sunt cateva zile pana la data la care organizatorii Galei Persoanelor cu Dizabilitati inchid perioada in care se pot face inscrieri pentru cele cinci categorii de premiere
Data: 2013-11-12 postata in: Actualitate in Romania
Ca urmare a acordului politic din 26 iunie 2013, semnat de Comisia Europeana, Parlamentul European si Consiliul Europei, statele membre pot incepe sa-si definitiveze programele nationale proprii de dezvoltare rurala. Romania are astfel sansa ca in acest an sa propuna, sa dezbata public si sa incheie o strategie nationala unitara de dezvoltare rurala, in agricultura, pentru un orizont de timp mediu - lung: 2014 - 2020 - 2030.
Data: 2013-11-12 postata in: Actualitate in Romania
Concursul de fotografie "Fete ale implicarii" organizat in cadrul proiectului "Actionam responsabil! - Reteaua sociala RSC" continua: cautam si premiem cele mai bune fotografii surprinse in timpul implementarii proiectelor de responsabilitate sociala.
Data: 2013-11-05 postata in: Actualitate in Romania
Vineri 18 octombrie 2013 a avut loc in cartierul Rahova "Masa de dialog 1", in cadrul evenimentului Rahova Delivery, unde s-a discutat situatia zonelor de locuit urbane defavorizate cu doua solutii posibile: una din perspectiva Drepturilor Omului, mai precis a dreptului la locuire decenta si cea de a doua a strategiilor de interventie integrate. Reprezentanti ai unor importante organizatii neguvernamentale au discutat impreuna cu reprezentanti ai comunitatii Rahova si cu consilierul local Florin Manole (Sectorul 5) mecanismele legale disponibile in Romania pentru persoane aflate in dificultate in ceea ce priveste locuinta.
Data: 2013-11-04 postata in: Actualitate in Romania
Ministerul Tineretului si Sportului se afla in etapa finala a procesului de elaborare a Strategiei Nationala in domeniul politicii de tineret 2014-2020. Ultima varianta a documentului contine o serie de referiri la economia sociala si implicarea tinerilor in structuri ale economiei sociale.
Data: 2013-11-04 postata in: Actualitate in Romania
Joi, 31 octombrie, Confederatia Asociatilor Taranesti din Romania (CATAR) si Alianta RO PAC au prezentat manifestul elaborat de cele mai reprezentative organizatii din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale cu privire la pregatirea PNDR 2014-2020. Prezentarea a avut loc cu prilejul conferintei "O noua paradigma agrara in Romania", organizata in cadrul targului INDAGRA - editia 2013.
Data: 2013-10-21 postata in: Actualitate in Romania
In 2010, Romania si-a propus imbunatatirea performantei generale a sistemului de asistenta sociala din Romania, prin consolidarea managementului performantei, imbunatatirea echitatii si a eficientei administrative, precum si prin reducerea numarului de erori si fraude. In acest sens, a solicitat Bancii Mondiale un imprumut in valoare de 500 milioane Euro dedicat atingerii acestor obiective. Imprumutul a fost ratificat in anul 2012 de Parlamentul Romaniei. Care este impactul real al acestui imprumut?
Data: 2013-10-03 postata in: Actualitate in Romania
Ministerul Fondurilor Europene supune consultarii publice acest document care stabileste modalitatea in care vor fi concentrate investitiile din Fondurile Europene Structurale si de Investitii pentru a promova competitivitatea, convergenta si cooperarea, in vederea incurajarii obtinerii unei dezvoltari inteligente, bazate pe crestere economica si incluziune sociala. n documentul transmis, economia sociala se regaseste in sectiunile referitoare la nevoile de dezvoltare, dar nu si explicit in sectiunile ce prezinta prioritatile propuse spre finantare.
Data: 2013-10-03 postata in: Actualitate in Romania
ING Bank lanseaza o competitie de proiecte destinata organizatiilor non-guvernamentale. Compania doreste sa finanteze proiecte de educatie financiara si dezvoltare urbana. Valoarea unui grant este de maximum 25.000 de euro, urmand a fi finantate cel putin patru proiecte.
Data: 2013-09-24 postata in: Actualitate in Romania
Dezbaterea privind Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a Romaniei 2013-2020 nu a fost pe atat de vizibila pe cat este de importanta, pe agenda publica fiind un subiect putin acoperit. Datorita acestui fapt, dorim sa va informam asupra documentului si sa semnalam unele teme de ingrijorare in ceea ce priveste sectorul economiei sociale.
Data: 2013-09-24 postata in: Actualitate in Romania
Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European (PE) a adoptat propunerea ca Romania, alaturi de Slovacia, sa beneficieze de un an in plus pentru a cheltui fonduri europene aferente perioadei 2007-2013, ultimul pas in acest sens fiind votul plenului PE, a anuntat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
 2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile