«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13 
Stiri pe pagina
Data: 2013-09-20 postata in: Actualitate in Romania
Prima "cooperativa solara" din Bucuresti. Locatarii unui bloc din Capitala au vrut sa nu mai fie dependenti de furnizorii de gaze, dar si sa aiba facturi mai mici la final de luna, si au instalat pe acoperis panouri solare.
Data: 2013-09-20 postata in: Actualitate in Romania
Casele de Ajutor Reciproc in 2012: aproape un milion de membri, 475 milioane Euro imprumuturi, finantari acordate si clientilor nebancabili si dezvoltarea micro-creditelor pentru intreprinzatori intr-un context general de supraindatorare.
Data: 2013-09-17 postata in: Actualitate in Romania
Noi, reprezentantii organizatiilor semnatare, am constatat in ultimele zile intensificarea insinuarilor la adresa organizatiilor neguvernamentale venite din partea catorva politicieni, inclusiv din partea prim-ministrului Romaniei. Mass media au preluat si amplificat acuzatiile referitoare la presupuse interese ale unor terti pe care le-ar reprezenta acele structuri ale societatii civile care ar fi sprijinit protestele impotriva promovarii legii de exploatare aurifera de la Rosia Montana.
Data: 2013-09-17 postata in: Actualitate in Romania
Juriul concursului national "Actionam Responsabil! - competitia initiativelor de responsabilitate sociala", format din experti CSR din marile companii si reprezentati ai societatii civile din organizatii nationale resursa, si-a incheiat dificila misiune: desemnarea celor 12 proiecte castigatoare.
Data: 2013-09-05 postata in: Actualitate in Romania
Instrumentele de responsabilizare dezvoltate de Societal au fost testate cu succes de Societatea pentru Consum Responsabil (SCR) in cadrul "Reduce, Reuse, Recycle", unul dintre cele 19 proiecte pilot. Echipa SCR si expertii Societal va invita sa consultati raportul de Responsabilitate Sociala si materialul video realizate in urma acestui "experiment".
Data: 2013-09-03 postata in: Actualitate in Romania
Interviu cu Alexandru Potor, presedintele Federatiei Nationale a Grupurilor de Actiune Locala (FNGAL).
Data: 2013-08-30 postata in: Actualitate in Romania
DG AMPOSDRU si OIRPOSDRU a publicat spre consultare schitele Ghidului Solicitantului Conditii Specifice pentru DMI 6.1 - Dezvoltarea economiei sociale
Data: 2013-08-29 postata in: Actualitate in Romania
Domnul Cristian Ababei, Director General al AMPOSDRU, a declarat astazi in cadrul Conferintei Nationale a Economiei Sociale 2013 organizata de FDSC, ca un nou apel de proiecte in domeniul economiei sociale se va lansa la mijlocul lunii septembrie 2013. In cursul zilei de astazi, AMPOSDRU va publica pe site-ul www.fseromania.ro Ghidul Conditii Specifice, in vederea consultarii de catre potentialii solicitanti.
Data: 2013-08-23 postata in: Actualitate in Romania
Redam unul dintre numeroasele articole scrise in memoria lui Nicolae Gheorghe, cel care a pus bazele primelor organizatii ale rromilor din Romania si care a reformat miscarea internationala a rromilor. Articolul a fost redactat de Lucian Stefanescu, ziarist, corespondent la Biroul din Bucuresti si apoi redactor in Serviciul romanesc al Europei Libere la Praga.
Data: 2013-08-06 postata in: Actualitate in Romania
Anul acesta s-au inscris peste 200 de proiecte in concursul national "Actionam responsabil! - competitia initiativelor de responsabilitate sociala". Concursul de proiecte a fost organizat de Federatia Junior Chamber International (JCI) Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia "Institutul pentru Politici Sociale", in perioada 10 iunie 2013 - 31 iulie 2013.
Data: 2013-08-02 postata in: Actualitate in Romania
La sectiunea Actori ai economiei sociale a aparut un articol despre societatile agricole. Constituirea producatorilor agricoli in forme asociative poate deschide noi oportunitati de dezvoltare economica prin folosirea puterii colective in scopul cresterii prosperitatii membrilor, a familiilor lor si comunitatilor din care fac parte.
Data: 2013-08-02 postata in: Actualitate in Romania
Hotnews a prezentat recent in premiera cateva proiecte noi pe care le pregateste Ministerul Sanatatii si care ar putea duce la o dezvoltare semnificativa a economiei sociale in acest domeniu
Data: 2013-08-02 postata in: Actualitate in Romania
O cooperativa de utilitati este un tip de cooperativa care are ca scop livrarea de utilitati publice, cum ar fi electricitate, apa sau telecomunicatii pentru membrii sai. Profiturile sunt fie reinvestite pentru infrastructura, fie distribuite membrilor sau devin "credite de capital", care sunt in esenta, dividendele platite pe membru de investitii in cooperativa.
Data: 2013-07-31 postata in: Actualitate in Romania
Daca sunteti implementatori de proiecte structurale, probabil ca ati vazut deja in contractul de finantare, obligatia de a arhiva si pastra documentele pana in anul 2021 sau pana la inchiderea oficiala a programului. Aceasta obligatie este reglementata inclusiv de Regulamentul CE nr.1083/2006 (art. 90, punctul 3) care asigura cadrul pentru mecanismul de finantare din fonduri comunitare. In situatia in care nu se face arhivarea, exista riscul ca Autoritatea Contractanta sa solicite returnarea sumelor contractate pe proiect, acest lucru fiind mentionat expres in contract.
Data: 2013-07-31 postata in: Actualitate in Romania
Profesorul Ion Clopotel este unul dintre cei mai importanti publicisti ardeleni din perioada interbelica. In studiile si volumele sale cu tenta social-democrata face un apel constant la democratizarea vietii publice si la cooperativizarea rurala pentru ca taranimea sa aiba printr-o forma asociativa un acces mai larg la piete si un grad mai ridicat de bunastare.
Data: 2013-07-30 postata in: Actualitate in Romania
Caravana Societal a finalizat primul tur prin tara. In sase saptamani, Managerii Societal au organizat dezbateri pe tema Responsabilitatii Sociale a ONG-urilor, in 17 orase: Bistrita, Iasi, Oradea, Bucuresti, Resita, Alba Iulia, Baia Mare, Craiova, Constanta, Brasov, Targoviste, Drobeta Turnu-Severin, Deva, Giurgiu, Targu Mures, Bacau si Piatra Neamt.
Data: 2013-07-24 postata in: Actualitate in Romania
Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" (AM-POSDRU) a primit deja unda verde din partea Consiliului Concurentei pentru deblocarea sumei de 200 milioane euro care poate fi folosita, pana la 31 decembrie 2013, pentru finantarea proiectelor de economie sociala, potrivit informatiilor remise marti AGERPRES.
Data: 2013-07-19 postata in: Actualitate in Romania
O suma de peste 200 milioane de euro este inca disponibila in bugetul POSDRU pentru Dezvoltarea economiei sociale (Domeniul Major de Interventie 6.1 Dezvoltarea Economiei Sociale). Suma ramasa, insa, trebuie contractata pana cel tarziu la data de 31.12.2013, in caz contrar aceasta se va pierde definitiv pentru Romania.
Data: 2013-07-10 postata in: Actualitate in Romania
Coordonatorul lucrarii este Claudia Petrescu, doctor in sociologie, care si-a indreptat atentia de mai multi ani incoace asupra unor teme de interes pentru economia sociala si a fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari.
Data: 2013-07-05 postata in: Actualitate in Romania
IES a lansat joi 27 iunie in dezbatere publica cele mai importante teme din rapoartele sale de cercetare care au vizat identificarea si masurarea rolulului organizatiilor economiei sociale in ocuparea fortei de munca si mai precis in integrarea in munca a persoanelor vulnerabile si in furnizarea de servicii de ocupare si formare profesionala - autorul rapoartelor fiind Stefan Constantinescu.
 3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile