«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14 
Stiri pe pagina
Data: 2013-06-28 postata in: Actualitate in Romania
Prima asociatie agricola si de credit mutual a aparut inaintea Romaniei moderne, in 1855, la Braila, si se numea "Infratirea". Apoi, statul roman a incercat mereu sa promoveze economia rurala prin asociativitate. In 1935 a aparut Legea Cooperatiei, in care erau prevazute urmatoarele entitati: Banca centrala "Cooperativa", Centrala Cooperativa de Productie, Aprovizionare si Valorificare a Produselor Agricole, Centrala Cooperativa de Consum, Centrala Cooperativa de Indrumare, Organizare si Control si Casa Centrala a Cooperatiei.
Data: 2013-06-28 postata in: Actualitate in Romania
In cadrul unei ceremonii desfasurate la Viena, proiectul "Nu Mi-e Frica!" al Asociatiei Little People Romania a castigat Marele Premiu pentru Integrare Sociala acordat de Fundatia ERSTE dintr-un total de aproape 2.000 de aplicatii provenind din 13 tari din Europa centrala si de sud-est.
Data: 2013-06-18 postata in: Actualitate in Romania
Pana la aceasta data, autoritatile POSDRU au contractat componenta dedicata economiei sociale 35% din bugetul total alocat. Perioada de programare 2014-2020 se anunta insa mai fasta in ceea ce priveste cel putin orientarile europene fata de economia sociala - arata o analiza realizata pentru uelive.ro de Ancuta Vamesu, specialist al Institutului de Economie Sociala (IES) din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC).
Data: 2013-06-11 postata in: Actualitate in Romania
Va invitam sa sprijiniti demersul Centrului de Resurse Juridice (CRJ) si sa semnati petitia Manifest pentru Demnitate, care solicita autoritatilor sa permita accesul specialistilor independenti in Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica "Gheorghe Serban" din Bucuresti. Vor creste astfel sansele celor 54 tineri cu dizabilitati internati acolo de a duce o viata demna, in comunitate.
Data: 2013-06-10 postata in: Actualitate in Romania
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a transmis joi, 6 iunie, Comisiei Europene prima versiune a documentului consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020, in cadrul pregatirilor pentru utilizarea fondurilor alocate Romaniei. MFE a publicat acest document pe pagina sa oficiala de web, www.fonduri-ue.ro, in vederea demararii consultarii publice nationale. Printr-un comunicat de presa Ministerul invita partenerii de dialog sa contribuie cu propuneri si observatii astfel incat Acordul de Parteneriat 2014-2020 sa devina un document de programare care sa asigure sustenabilitatea investitiilor din Fondurilor Structurale si de Investitii.
Data: 2013-06-05 postata in: Actualitate in Romania
Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) recomanda statului roman crearea unui fond de creditare dedicat in principal micro-finantarii, in care imprumuturile sa se deruleze atat prin institutii bancare, cat si non-bancare, in scopul sprijinirii (micro)creditarii agriculturii pe urmatorul cadru financiar multianual 2014-2020, potrivit raportului "Solutii financiare din bani europeni pentru fermierii romani. Microcreditare si garantare".
Data: 2013-06-04 postata in: Actualitate in Romania
Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) a aprobat standardele ocupationale pentru ocupatiile de Manager de Intreprindere Sociala (cod 112036) si Specialist in Economie Sociala (cod 341206), inaintate spre aprobare de catre AUR - A.N.S.R.U. - Asociatia Nationala a Specialistilor in Resurse Umane.
Data: 2013-06-04 postata in: Actualitate in Romania
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a lansat un sistem interactiv de consiliere on-line a potentialilor beneficiari si a beneficiarilor privind accesarea si derularea fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013. Cei care doresc sa depuna un proiect de investitii pentru sesiunea din iunie 2013 a Masurii 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole, dedicata fermelor de familie cu dimensiuni intre 2 si 50 UDE, pot beneficia de suport on-line pe site-ul APDRP, in vederea identificarii facile a investitiilor eligibile si a conditiilor de accesare.
Data: 2013-06-03 postata in: Actualitate in Romania
Legea 168/2013 de modificare a Codulului fiscal aduce schimbari privind impozitarea persoanelor fizice care realizeaza venituri din activitati agricole, fata de propunerea initiala a Ministerului Finantelor Publice.
Data: 2013-05-29 postata in: Actualitate in Romania
Purtam acum ceva vreme o discutie cu un domn dintr-o agentie de publicitate, alaturi de care fundatia la care lucrez era partenera intr-un proiect social. Eram la o conferinta de final de proiect si, in timpul atelierelor ce aveau loc in paralel, stateam de vorba in holul hotelului unde se intampla conferinta. Imi amintesc ca era o discutie aprinsa despre organizatiile neguvernamentale si cum reusesc ele sa atraga bani pentru proiectele lor. Eu ii spun ca e greu pentru unele organizatii mai mici sa faca rost de bani pentru ideile lor, pentru ca desi sunt bune in ceea ce fac, nu stiu sa stranga fonduri. El imi raspunde ca i se pare ca noi "ONGistii" suntem foarte "draguti". Suntem simpatici asa, binevoitori, tot cerem bani pentru proiectele noastre, dar de fapt nu producem nimic.
Data: 2013-05-28 postata in: Actualitate in Romania
Unilever lanseaza rezultatele dupa 2 ani ale Planului Unilever pentru un Stil de Viata Durabil, impreuna cu rezultatele unui studiu local despre ce fac romanii pentru a avea un stil de viata sustenabil. Compania a obtinut rezultate foarte bune pe toti cei trei piloni ai Planului pentru un Stil de Viata Durabil: Imbunatatirea sanatatii si a bunastarii a peste un milliard de oameni, Procurarea in proportie de 100% de materii prime sustenabile si Injumatatirea impactului asupra mediului a produselor Unilever, de-a lungul intregulul lant valoric.
Data: 2013-05-24 postata in: Actualitate in Romania
Cesiro este o fosta fabrica de stat care a fost privatizata prin metoda MEBO (management employee buyout - vanzare catre management si angajati), astfel ca, in prezent, societatea este detinuta de angajati si fosti angajati.
Data: 2013-05-23 postata in: Actualitate in Romania
In data de 14 Mai 2013, Coalitia ONG - uri pentru Fonduri Structurale a discutat cu invitati din institutii publice, organizatii neguvernamentale, companii si sindicate despre asteptarile pe care le au beneficiarii cu privire la prioritatile de finantare 2014-2020.
Data: 2013-05-10 postata in: Actualitate in Romania
Marius Tudosie a anuntat pe blogul personal deschiderea unei noi Bacanii Vechi pe strada Fabrica de Glucoza, in zona platformei Pipera.
Data: 2013-05-08 postata in: Actualitate in Romania
Proiectul Romano Cher al KCMC este unul dintre cele 10 proiecte finaliste ale Competitiei pentru Inovare Sociala Diogo Vasconcelos. Competitia pentru Inovare Sociala in memoria lui Diogo Vasconcelos a fost lansata de Comisia Europeana la 1 octombrie 2012 cu scopul de a stimula inovarea sociala. Astfel, toti cetatenii UE au fost invitati pentru a dezvolta solutii pentru crearea de noi locuri de munca si pentru crearea de conditii de munca mai bune.
Data: 2013-04-30 postata in: Actualitate in Romania
In urma apelului la candidaturi publicat, 210 coordonatori de proiecte, membri ai ONGurilor, si-au manifestat interesul de a participa la Cursul Societal. Dintre acestia, 80 de persoane vor participa la formare in domeniul managementului responsabil de proiect.
Data: 2013-04-30 postata in: Actualitate in Romania
Federatia Junior Chamber International Romania (JCI Romania), in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia "Institutul pentru Politici Sociale" anunta organizarea primelor cursuri de formare de manageri in responsabilitate sociala acreditate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC).
Data: 2013-04-29 postata in: Actualitate in Romania
24 de organizatii din Romania se afla in selectia finala pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2013 Lansata in septembrie 2012, competitia pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala si-a anuntat finalistii. Dintr-un total de aproape 2.000 de aplicatii provenind din 13 tari din Europa Centrala si de Sud- Est, 24 organizatii din Romania, care desfasoara proiecte de integrare sociala, au fost selectate pentru etapa finala a Premiului.
Data: 2013-04-23 postata in: Actualitate in Romania
In contextul in care organizatorii festivalurilor culturale independente se confrunta cu subfinantarea si reducerea bugetelor, MyKey initiaza prima campanie majora de crowdfunding de pe piata romaneasca, prin lansarea platformei www.we-are-here.ro.
Data: 2013-04-11 postata in: Actualitate in Romania
Program al Asociatiei Studentilor Economisti din Romania (ASER), Changemakers incurajeaza studentii sa isi asume responsabilitatea schimbarii in tara noastra, prin popularizarea conceptului de antreprenoriat social in randul acestora. Studentii primesc informatii, resurse si au acces la oportunitati de a implementa o afacere sociala in urma participatii la program.
 4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile