«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Stiri IES

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
Data: 2013-07-23 postata in: Stiri IES
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Institutul de Economie Sociala au organizat in data de 17 mai 2013, Dezbaterea regionala Bucuresti-Ilfov - O regiune, o capitala, un oras cu o economie sociala si solidara -Forum deschis al economiei sociale, in Bucuresti, la Hanul lui Manuc. Acest articol face parte dintr-o serie de articole care prezinta opiniile si concluziile Dezbaterii Regionale.
Data: 2013-07-23 postata in: Stiri IES
Economia sociala (ce cuprinde asociatii, fundatii, cooperative si case de ajutor reciproc) este un angajator importantin Regiunea Bucuresti-Ilfov oferind peste 18.000 de locuri de muncain 2010, 2% din salariatii regiunii.
Data: 2013-07-23 postata in: Stiri IES
Bucurestiul si regiunea din jurul sau, Ilfov, nu au fost niciodata atat de bogate ca astazi. Produsul Intern Brut al regiunii s-a dublat in perioada 2005-2008, si reprezinta 24% din PIB-ul Romaniei. PIB-ul pe cap de locuitor era in anul 2010 de 27.000 Euro, peste PIB-ul mediu european, la egalitate cu regiuni italiene cum ar fi Piemonte sau Liguria, Freibourg din Germania sau East Scotland
Data: 2013-07-23 postata in: Stiri IES
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Institutul de Economie Sociala au organizat in data de 17 mai 2013, Dezbaterea regionala Bucuresti-Ilfov - O regiune, o capitala, un oras cu o economie sociala si solidara -Forum deschis al economiei sociale, in Bucuresti, la Hanul lui Manuc. Acest articol face parte dintr-o serie de articole care prezinta opiniile si concluziile Dezbaterii Regionale.
Data: 2013-07-23 postata in: Stiri IES
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Institutul de Economie Sociala au organizat in data de 17 mai 2013, Dezbaterea regionala Bucuresti-Ilfov - O regiune, o capitala, un oras cu o economie sociala si solidara (Forumul deschis al economiei sociale), in Bucuresti, la Hanul lui Manuc. Actori ai economiei sociale din regiunea Bucuresti-Ilfov au dezbatut in cadrul unui forum deschis patru dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta Bucurestiul si regiunile limitrofe, cu scopul de a gasi solutii concrete la realitatea urbana care ne inconjoara si de a le propune autoritatilor publice
Data: 2013-07-22 postata in: Stiri IES
In data de 17 iulie 2013, Institutul de Economie Sociala a organizat seminarul Dezvoltarea economiei sociale in Romania. Programarea FSE 2007-2013 POSDRU DMI 6.1. Lectii invatate, la care au participat aproximativ 65 de persoane, reprezentanti ai organizatiilor implicate in domeniul economiei sociale, dar si reprezentanti ai autoritatior publice nationale. Seminarul a vizat dezbaterea rezultatelor Programului POSDRU - DMI 6.1 Dezvoltarea Economiei Sociale in perioada 2007-2013, dar si prezentarea de propuneri pentru urmatoarea perioada programatica.
Data: 2013-07-16 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala a publicat lista premiilor acordate pentru managerii de intreprinderi sociale.
Data: 2013-07-12 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza miercuri, 17 iulie, seminarul "Dezvoltarea economiei sociale in Romania. Programarea FSE 2007-2013 POSDRU DMI 6.1. Lectii invatate" la Bucuresti.
Data: 2013-07-10 postata in: Stiri IES
Va propunem sa reflectam impreuna asupra sprijinului acordat economiei sociale in cadrul POSDRU 2007-2013, DMI 6.1 si asupra lectiilor pe care le putem invata din aceasta experienta - ce a mers, ce nu a mers, ce ar trebui schimbat in noua perioada de programare.
Data: 2013-07-08 postata in: Stiri IES
Pentru a putea identifica mai bine contributia pe care economia sociala o aduce la economia nationala, Comisia Europeana promoveaza un sistem statistic care presupune crearea unor conturi nationale satelit pentru economia sociala. In acest an Comisia finanteaza 5 proiecte pilot in 5 state membre sau candidate prin care se va pilota aceasta metodologie pe baza unui manual european de conturi satelit pentru economia sociala. Romania este una din cele cinci tari in care se va pilota metodologia, prin proiectul derulat de Institutul de Economie Sociala (IES) din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si partenerii sai Centrul National de Pregatire in Statistica (CNPS) si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.
Data: 2013-07-08 postata in: Stiri IES
IES isi revizuieste strategia pentru urmatorii 3 ani. Vrem sa ne asiguram ca activitatile noastre sunt relevante pentru beneficiarii si partenerii nostri si am vrea sa aflam parerea voastra. Va rugam sa ne oferiti cateva minute si sa raspundeti la acest chestionar. Asteptam raspunsurile voastre pana cel tarziu marti, 16 iulie 2013.
Data: 2013-07-04 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile a organizat miercuri, 3 iulie, seminarul "Economia sociala si serviciile sociale in Romania", la sediul IES.
Data: 2013-07-03 postata in: Stiri IES
La sediul Institutului de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile are loc astazi seminarul "Economia sociala si serviciile sociale in Romania".
Data: 2013-07-01 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile a organizat joi, 27 iunie, seminariile "Economia sociala si ocuparea fortei de munca in Romania" si "Economia sociala - furnizor de servicii de ocupare si formare profesionala", la sediul IES.
Data: 2013-06-28 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza miercuri, 3 iulie 2013 la Bucuresti Seminarul "Economia sociala si serviciile sociale in Romania". Termenul limita pentru inscriere este luni, 1 iulie.
Data: 2013-06-27 postata in: Stiri IES
La sediul Institutului de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile au loc astazi Seminariile "Economia sociala si ocuparea fortei de munca in Romania" si "Economia sociala - furnizor de servicii de ocupare si formare profesionala". Cu prilejul acestor seminarii vor fi facute publice rezultatele a doua cercetari complexe asupra rolului economiei sociale in ocuparea fortei de munca, cu precadere in integrarea in munca a grupurilor vulnerabile si in furnizarea de servicii de ocupare si formare profesionala.
Data: 2013-06-18 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza joi, 27 iunie la Bucuresti Seminariile "Economia sociala si ocuparea fortei de munca in Romania" si "Economia sociala - furnizor de servicii de ocupare si formare profesionala". Cu prilejul acestor seminarii vor fi facute publice rezultatele a doua cercetari complexe asupra rolului economiei sociale in ocuparea fortei de munca, cu precadere in integrarea in munca a grupurilor vulnerabile si in furnizarea de servicii de ocupare si formare profesionala.
Data: 2013-06-07 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala a organizat joi, 30 mai dezbaterea pe tema economiei sociale cu Institutul EURICSE (European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises). Dezbaterea a contribuit la fundamentarea unui document de evaluare independenta a economiei sociale in Romania, inclusiv finantarea initiativelor de economie sociala, care va fi redactat de catre EURICSE si publicat in urmatoarele doua luni atat in Romania cat si la nivel european.
Data: 2013-05-31 postata in: Stiri IES
ONGFest - Targul Economiei Sociale 2013 a avut loc intre 17-19 mai 2013 la Bucuresti, in Parcul Tineretului.
Data: 2013-05-31 postata in: Stiri IES
Special pentru participantii din cadrul Scolii de antreprenoriat in economie sociala care au beneficiat de Componenta de formare si Componenta de consultanta din cadrul Scolii de antreprenoriat in economie sociala, IES lanseaza Componenta 4 - Excelenta in planuri de afaceri pentru intreprinderi sociale sustenabile! Institutul de Economie Sociala vina astfel in intampinarea nevoilor de dezvoltare ale organizatiilor economiei sociale, care doresc sa lanseze sau sa dezvolte intreprinderi sociale sau activitati economice cu scop social, cu un program de dezvoltare a intreprinderilor sociale sustinut de formatori si consultanti in domeniu instruiti in cadrul prestigiosului institut EURICSE (European Research Institute for Cooperatives and Social Entreprises) din Italia.
 1  2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile