«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Stiri IES

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
Data: 2013-05-18 postata in: Stiri IES
In timp ce o parte a capitalei (zona Tineretului) a fost luata cu asalt de organizatii din toata tara dornice sa aduca in fata cetatenilor produsele, serviciile si solutiile lor pentru o viata mai buna, la mai putin de 2 kilometri, intr-o locatie cu traditie pentru Bucuresti - Hanul lui Manuc - aproximativ 40 de organizatii din regiunea Bucuresti-Ilfov s-au intalnit pentru a discuta patru din cele mai importante probleme ale metropolei.
Data: 2013-05-16 postata in: Stiri IES
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Institutul de Economie Sociala organizeaza Dezbaterea regionala Bucuresti-Ilfov - O regiune, o capitala, un oras cu o economie sociala si solidara (Forum deschis al economiei sociale) care va avea loc in data de 17 mai 2013, in Bucuresti, incepand cu ora 10.00.
Data: 2013-05-15 postata in: Stiri IES
Incepand cu luna Mai 2013 Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Centrul National de Pregatire in Satistica implementeaza proiectul "Pentru ca economia sociala din Romania sa devina vizibila!", finantat de Comisia Europeana, Directia Generala Intreprinderi si Industrie, prin apelul de proiecte "Impactul economic al intreprinderilor sociale" (Economic impact of social enterprises).
Data: 2013-05-15 postata in: Stiri IES
Exista afaceri facute cu suflet - afaceri care aduc beneficii atat proprietarilor cat si clientilor. Daca vrei sa vezi alt fel de afaceri, alt fel de intreprinderi, te asteptam la ONGFest - Targul Economiei Sociale 2013, intre 17 si 19 mai, in parcul Tinererului. Vino sa afli mai multe informatii despre intreprinderile sociale - asociatii, fundatii, case de ajutor reciproc.
Data: 2013-05-14 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala, in parteneriat cu Directia pentru Relatii Interetnice, organizeaza vineri 17 mai 2013, in cadrul ONGFest - Targul economiei sociale, un seminar introductiv privind economia sociala. Seminarul intitulat "Economia sociala- solutie pentru sustenabilitatea organizatiilor neguvernamentale" este un atelier destinat tuturor organizatiilor participante la Targ care vor sa afle mai multe informatii despre acest domeniu si vor sa descopere in mod practic cum pot dezvolta si implementa activitati de economie sociala.
Data: 2013-05-13 postata in: Stiri IES
Te asteptam la ONGFest - Targul Economiei Sociale 2013, in zilele de 17-19 mai, in Parcul Tineretului intrarea Bd. Cantemir - Sincai.
Data: 2013-04-26 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala a organizat joi, 25 aprilie 2013, la Pitesti, dezbaterea regionala de economie sociala "Actori cheie ai economiei sociale si rolul lor in dezvoltarea Regiunii Sud Muntenia".
Data: 2013-04-26 postata in: Stiri IES
20 dintre participantii la Scoala de Antreprenorat a IES au participat, in perioada 14-20 aprilie 2013 la o vizita de studiu in Regiunea Trento, Italia. Acestia fac parte din persoanele care au fost formate de FDSC in vara anului 2012 si au intrat in penultima etapa a formarii IES.
Data: 2013-04-22 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza joi, 25 aprilie, seminarul Actori cheie ai economiei sociale si rolul lor in dezvoltarea Regiunii Sud Muntenia, la Pitesti. Seminarul este gazduit de Biblioteca Judeteana "Dinicu Golescu" Arges (Str. Victoriei nr. 18).
Data: 2013-04-18 postata in: Stiri IES
Proiectul European Coop Campus, in care FDSC este partener prin intermediul Insitutului de Economie Sociala, vizeaza imbunatatirea competentelor managerilor de cooperative prin generarea unei atitudini invoatoare cu privire la rolul lor si al cooperativelor in economia europeana.
Data: 2013-03-25 postata in: Stiri IES
Interviu cu Iuliana Conovici, coordonator raport cercetare "Organizatii cu profil religios angajate in economia sociala in Romania", lansat in forma preliminara in cadrul seminarului organizat la sediul Institutului de Economie Sociala in data de 19 martie 2013.
Data: 2013-03-20 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile a organizat marti, 19 martie, seminarul Rolul cultelor si al organizatiilor religioase in dezvoltarea economiei sociale. Agenda, raportul preliminar, precum si prezentarile din timpul evenimentului sunt acum disponibile aici.
Data: 2013-03-19 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza marti, 19 martie, seminarul Rolul cultelor si al organizatiilor religioase in dezvoltarea economiei sociale.
Data: 2013-02-28 postata in: Stiri IES
Vineri, 22 februarie 2013, Institutul de Economie Sociala a fost invitat sa prezinte Economia Sociala din Romania in cadrul categoriei economie sociala a Comitetului Economic si Social European.
Data: 2013-01-07 postata in: Stiri IES
In sectiunea Afla despre -> Actori ai economiei sociale, Ancuta Vamesu face o scurta prezentare a asociatiilor de proprietari de locuinte si a motivelor pentru care aceste entitati sunt parte a economiei sociale.
Data: 2012-12-20 postata in: Stiri IES
Pentru ca 2013 se apropie cu pasi repezi, iata ce ne propunem in cadrul Institutului de Economie Sociala pentru anul care urmeaza:
Data: 2012-12-20 postata in: Stiri IES
Anul 2012 se apropie de final. E o perioada de bilant. O perioada in care ne aducem aminte de ceea ce ne-am propus si de ceea ce am reusit sa realizam. O perioada in care ne amintim provocarile cu care ne-am confruntat si oportunitatile pe care le-am avut. Ce a insemnat anul 2012 pentru Institutul de Economie Sociala?
Data: 2012-11-24 postata in: Stiri IES
Atlasul Economiei Sociale isi propune sa ofere o dimensiune statistica acestei pluralitati si diversitati pentru ca ne dorim ca aceste activitati sa fie atent vizualizate si recunoscute de catre publicul larg, comunitatea academica si nu in ultimul rand de responsabilii in elaborarea si punerea in practica a cadrului de politici publice.
Data: 2012-11-21 postata in: Stiri IES
In data de 15 noiembrie 2012 a avut loc la Bucuresti cea de a doua editie a Conferintei Nationale a Economiei Sociale, "Spre o economie a solidaritatii". Evenimentul organizat de catre Institutul de Economie Sociala, centru de resurse in cercetare si formare in acest domeniu, s-a bucurat de participarea a peste 160 de persoane. Concluziile desprinse din lucrarile conferintei au evidentiat faptul ca este nevoie de o viziune de ansamblu a situatiei economiei sociale din tara noastra, care sa se reflecte intr-o lege corecta. Aceasta trebuie sa recunoasca entitatile de economie sociala care functioneaza si beneficiile pe care le creeaza, prin prevederi dedicate sprijinului si dezvoltarii, si nu cerintelor de ordin administrativ.
 1  2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile