«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Un nou pachet legislativ in domeniul achizitiilor publice

  • 22 iulie 2015: Ministerul Finantelor Publice lanseaza in dezbatere publica proiectul de lege privind achizitiile publice. Proiectul transpune in legislatia nationala prevederile Directivei 2014/24/UE, unul dintre obiectivele principale ale procesului de transpunere are in vedere flexibilizarea legislatiei aplicabile in domeniul achizitiilor publice. Ministerul Finantelor Publice si Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice ANRMAP au lansat spre dezbatere publica Proiectul de lege privind achizitiile publice, avand drept scop transpunerea noii directive europene in materie. Preluand dispozitiile privind contractele rezervate din Directiva nr. 2014/24/UE a Parlamentului European, proiectul de lege prevede ca autoritatea contractanta are dreptul de a stabili ca participarea la procedura de atribuire sa fie permisa doar atelierelor protejate sau operatorilor economici care au ca scop principal integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu dizabilitati sau defavorizate.
  • 11 august 2015: FDSC si IES initieaza un proces de consultare a organizatiilor care desfasoara activitati in domeniul social, in vederea centralizarii propunerilor de modificare Legii achizitiilor publice. Acestui demers se alatura Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Reteaua Intreprinderilor Sociale de Insertie (RISE), Federatia Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din Romania – membra a Coalitiei Economiei Sociale, Confederatia Caritas Romania si SenioriNet, Reteaua prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilitati (DizabNet), Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), Institutul pentru Politici Publice (IPP) si Institutul de Economie Sociala (IES).
  • 13 august 2011: Centralizarea propunerilor de modificare a Proiectului de Lege privind achizitiile publice este transmisa Ministerul Finantelor Publice si Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice ANRMAP si Ministerul Finantelor Publice.
  • 25 august 2015: FDSC propune ANRMAP organizarea unui grup de lucru cu privire la contractele rezervate, clauzele sociale si achizitia de servicii sociale (scrisoarea poate fi accesata aici).
  • 12 noiembrie 2015: Guvernul Romaniei aproba proiectul de lege privind achizitiile publice si il transmite catre Parlamentul Romaniei. Amendamentul Coalitiei pentru economie sociala privind posibilitatea autoritatii contractante de a rezerva contracte pentru unitati protejate autorizate si intreprinderile sociale de insertie a fost preluat de catre Guvern.
ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile