«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Documente politici publice Uniunea Europeana

Politici

 1 
politici pe pagina
25 octombrie 2011 - Comisia Europeana a prezentat un pachet de masuri in sprijinul antreprenoriatului si a intreprinderilor responsabile intr-o comunicare cunoscuta sub numele "Initiativa privind antreprenoriatul social" care se spera ca va contribui la valorificarea potentialului neexploatat al acestui sector emergent. Initiativa este completata de o strategie ambitioasa privind responsabilitatea sociala a intreprinderilor, pentru a genera un nivel mai ridicat de incredere in intreprinderi in randul consumatorilor si pentru a spori contributia intreprinderilor la bunastarea societatii.

In ciuda tuturor eforturilor depuse de UE si de statele sale membre, perspectivele de angajare pentru tineri nu sunt prea incurajatoare. Unul din cinci tineri cu varsta sub 25 de ani nu reuseste sa-si gaseasca un loc de munca, iar 7,5 milioane de tineri cu varste cuprinse Intre 15 si 24 de ani nici nu lucreaza, nici nu urmeaza studii sau cursuri de formare. Comisia, constatand ca vechile abordari nu functioneaza si ca problema somajului la tineri persista, recomanda folosirea unor noi abordari pentru a imbunatati ocuparea tinerilor de exemplu ucenicia si promovarea antreprenoriatului in ranul tinerilor inclusiv a antreprenoriatului social. In aceasta directie, Comisia Europeana propune statelor membre prin comunicarea 933/ 2011 o noua initiativa, "Oportunitati pentru tineret".

 1 
politici pe pagina
ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile