«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Oportunitati pentru tineret

In ciuda tuturor eforturilor depuse de UE si de statele sale membre, perspectivele de angajare pentru tineri nu sunt prea incurajatoare. Unul din cinci tineri cu varsta sub 25 de ani nu reuseste sa-si gaseasca un loc de munca, iar 7,5 milioane de tineri cu varste cuprinse Intre 15 si 24 de ani nici nu lucreaza, nici nu urmeaza studii sau cursuri de formare.

Comisia, constatand ca vechile abordari nu functioneaza si ca problema somajului la tineri persista, recomanda folosirea unor noi abordari pentru a imbunatati ocuparea tinerilor de exemplu ucenicia si promovarea antreprenoriatului in ranul tinerilor inclusiv a antreprenoriatului social.

In aceasta directie, Comisia Europeana propune statelor membre prin comunicarea 933/ 2011 o noua initiativa, "Oportunitati pentru tineret"

Initiativa propune sprijinirea tinerilor someri, care au renuntat la studii/ formare inainte de a obtine o diploma de bacalaureat, sa revina pe bancile scolii sau sa urmeze cursuri de formare vocationala, pentru a obtine competentele necesare si a-si gasi un loc de munca. De asemenea sunt incurajate oportunitatile de ocupare care le ofera o prima experienta profesionala absolventilor de universitate care au dificultati in a se integra pe piata muncii. 

Astfel, UE va sprijini financiar si politic un parteneriat intre Comisie, autoritatile nationale, partenerii sociali si societatea civila, cu fonduri europene mai bine directionate, pentru a ajuta tinerii sa obtina locuri de munca. 

Statele membre vor putea institui sisteme prin care sa garanteze ca, in termen de patru luni de la terminarea scolii, tinerii lucreaza sau urmeaza alte cursuri. 

Comisia va stabili un cadru pentru stagii de inalta calitate, care le va permite tinerilor sa descopere ce oportunitati au in Europa, cum le pot valorifica si ce avantaje pot avea ca stagiari.

Mai mult despre initiativele Comisiei pentru tineri gasiti la aceasta pagina

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile