«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Carta Alba a sectorului ONG

Carta Alba a sectorului ONG din Romania reprezinta inceputul unui proces coerent, structurat si permanent de identificare, documentare, prioritizare si sustinere ulterioara in fata autoritatilor publice, a temelor de interes pentru sectorul neguvernamental, teme ce vor constitui o agenda de advocacy elaborata prin consultare si cu sustinerea unui numar cat mai mare de organizatii.

Documentul nostru isi propune o scurta descriere a situatiei din ultimii doi ani in arii de interes identificate, formuland in acelasi timp si propuneri de imbunatatire a politicilor existente ce ar putea constitui obiective ale campaniilor de advocacy initiate de organizatiile neguvernamentale in perioada urmatoare.

Prima varianta a textului este elaborata de FDSC in colaborare cu organizatii neguvernamentale partenere, cu expertiza relevanta in domeniile de interes pentru sector: Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe, Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni, Agentia de Monitorizare a Presei ActiveWatch, Policy Center for Roma and Minorities, Fundatia Terra Mileniul III, Asociatia ALMA RO, Organizatia Salvati Copiii, Asociatia pentru Relatii Comunitare, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania.

Ulterior, Federatia Volum s-a alaturat demersului nostru pentru a promova si sustine tema voluntariatului in Romania, completand acest document.

Un capitol important in Carta Alba il consituie Sustinerea economiei sociale, economia sociala fiind una dintre prioritatile FDSC in perioada urmatoare. Acest capitol il regasiti separat, in documentele atasate mai jos.

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile