«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Cercetari IES

Subcategorii

Atlasul Economiei Sociale din Romania reprezinta o componenta de cercetare in cadrul proiectului Prometeus "Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene" realizat de catre FDSC si se constituie intr-o prima tentativa de a grupa intr-un singur document principalele date de natura economica ale organizatiilor economiei sociale.

Resurse

 1 
Resurse pe pagina
Studiul "Miscarea cooperatista in Romania 2011 - dimensiuni, performante, tendinte, provocari" este un studiu preliminar si are ca principal scop analizarea principalelor tendinte inregistrate in sistemul cooperatist din Romania. Ca obiective de cercetare ne-am propus sa analizam principalele evolutii ale indicatorilor economico-sociali ai cooperatiei, analiza politicilor publice in domeniu si a evolutiei acesteia, identificarea istoricului dezvoltarii cooperatiei in Romania. Este un studiu exploratoriu si explicativ al fenomenului cooperatist in Romania si a pozitionarii lui in sistemul economiei sociale.

Conceptul de economie sociala acopera o realitate organizationala diversa care grupeaza asociatii si fundatii, cooperative si organizatii mutuale, toate aceste entitati avand in comun faptul ca sunt guvernate democratic si au ca obiectiv prioritar satisfacerea unei nevoi sociale definite de catre membrii sau asociatii lor. Raportul "Economia sociala si problematica varstei a treia. Rolul asociatiilor mutuale si de ajutor reciproc" isi propune sa decupeze din realitatea organizationala complexa acoperita in domeniul economiei sociale, zona specifica asociatiilor mutuale.

Studiul a fost proiectat a fi exploratoriu, menit să determine dacă IS din Romania prezintă un interes pentru accesarea instrumentelor financiare care includ surse de finanțare rambursabile de la instituții financiare: bănci și Instituții Financiare Nebancare, complementare surselor de finanțare curente, in mare majoritate nerambursabile.

 1 
Resurse pe pagina
ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile