«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Consultanta pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor sociale

Data adaugare: 2014-11-07
Postat de: Fundatia Alaturi de Voi Romania

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania ofera consultanta pentru infiintarea si managementul intreprinderilor  sociale.

ADV Romania este o organizatie care, in cei peste 12 ani de existenta, si-a confirmat pozitia de lider in domeniul economiei sociale si care a dezvoltat In Iasi, Constanta si Targu Mures trei intreprinderi sociale – unitatile protejate autorizate Util Deco, in care a creat 37 de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati.

In intreprinderile sociale Util Deco, in peste 6 ani, ADV Romania a creat 11 ateliere in domenii diverse precum – croitorie, legatorie manuala, confectionare lumanari, multiplicare, arhivare si depozitare, distributie produse, arta decorativa si decoratiuni interioare, marind constant numarul de locuri de munca, veniturile si numarul clientilor. Detalii privind situatia financiara a Util Deco sunt in Raportul anual 2013 ce poate fi descarcat de la http://www.alaturidevoi.ro/upload/rapoarte_anuale/Raport%20ADV%20Romania%202013_1.pdf.

ADV Romania a accesat fonduri europene din POSDRU in valoarea de aprox. 6 mil euro, cu un grad de absorbtie de 99,5%, prin care a sustinut constructia Centrului National de Economie Sociala, dezvoltarea intreprinderilor sociale si crearea de noi locuri de munca, dar si un credit social BCR  pentru construirea unui depozit de arhive.

Organizatia noastra transfera in mod profesionist experienta in economie sociala prin organizarea de cursuri de Antreprenor in economia sociala (nr. 1000/11.09.2012) si Manager de intreprindere sociala (nr.911/18.09.2013), dar realizeaza si formarea personalului din grup vulnerabil din intreprinderile sociale in meserii precum: Legator manual, Competente comune-competente informatice si  Arhivar.

Din 2013, ADV Romania este organizatie certificata ISO 9001- management al calitatii, ISO 14001 – management de mediu, SR OHSAS – standard privind sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale si SR ISO/CEI 27001 – sistem de management al securitatii informatiei.  

 

Modelul de economie sociala ADV Romania a fost recunoscut si la nivel international de Comisia Europeana si publicat pe pagina comisiei, la sectiunea „Angajare, afaceri sociale si incluziune” modelul de buna practica reprezentativ pentru Romania pentru angajarea protejata, acesta fiind Util Deco – unitatea protejata a fundatiei.

 

Detalii privind serviciul de consultanta in managementul intreprinderilor sociale va pot fi oferite de dna Angela Achitei – presedinte  ADV Romania, la tel. 0745 6092090745 609209, sau email: office@alaturidevoi.ro .


ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile