«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Atlasul Economiei Sociale

Atlasul Economiei Sociale

Atlasul Economiei Sociale a aparut din necesitatea de a avea date corecte si la zi despre principalii actori ai economiei sociale din Romania. Acest document reursa a fost realizat gratie eforturilor de clarificare conceptuala, de identificare, culegere si analiza de date facute impreuna cu partenerii nostrii Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii - ICCV, Universitatea din Bucuresti-Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises - University of Trento si Centrul National de Pregatire in Statistica.

Atlasul foloseste in principal date din Registrul Statistic (REGIS) al Institutului National de Statistica si anume date din bilanturile pe anii 2000, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 (in functie de editie) pentru toate organizatiile din forma de proprietate cooperatista si forma de proprietate obsteasca.

Atlasul include principalele date nationale asupra economiei sociale, venituri, personal, domenii de activitate din Romania si cateva date regionale.

Scopul Atlasului este sa contribuie la cunoasterea economiei sociale din Romania, a ponderii sale in economia nationala si a principalelor sale dimensiuni.

Institutul de Economie Sociala (IES) al FDSC colecteaza si actualizeaza permanent date si informatii, care vor fi publicate periodic in acest Atlas.

Editiile Atlasului Economiei Sociale pot fi descarcate de la linkurile de mai jos:

  • Editia 2011: aici (English version: here)
  • Editia 2012: aici (English summary: here)
  • Editia 2014 (complet): aici 
  • Editia 2014 (sumar): aici (English summary: here)

 


ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile