«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Demersuri IES/ FDSC

In aceasta sectiune va prezentam ultimele stiri referitoare la actiunile echipei Institutului de Economie Sociala si a Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile in vederea imbunatatirii politicilor publice in domeniul economiei sociale.

Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea de advocacy si politici publice a IES in domeniul economiei sociale va invitam sa consultati si urmatoarele sectiuni:

  • Politici Publice din sectiunea de prezentare a Institutului de Economie Sociala
  • Carta Alba a Sectorului ONG, sectiunea Economie Sociala
  • Documentul de Politici Publice referitor la sectorul Economie Sociale, document prezentat in cadrul Conferintei Nationale de Economie Sociala "O noua economie, o economie pentru toti", organizata de FDSC in data de 9 septembrie 2011 in Bucuresti.

Subcategorii

Incepand cu data de 14 decembrie 2011, cand a fost pus in discutie proiectul de Lege a Economiei Sociale, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a initiat un proces de consultare a organizatiilor care desfasoara activitati in domeniul economiei sociale, in vederea centralizarii propunerilor de modificare a proiectului de lege.
In perioada 14-23 decembrie 2011, FDSC a initiat si coordonat, prin intermediul IES, urmatoarele actiuni: colectare de propuneri de modificare a proiectului de lege, o intalnire cu aproximativ 30 de actori pentru redactarea unui document de pozitie comun, un grup de lucru format din juristi pentru integrarea propunerilor intr-un document coerent si care sa reflecte pozitia organizatiilor semnatare, trimiterea documentului catre Ministerul Muncii si solicitarea unei dezbateri publice pe marginea proiectului de lege.

Proiectul de Lege a Antreprenorului Social a fost retras in data de 15 noiembrie 2011 la comisia de fond a Camerei Deputatilor.
Proiectul de lege "Legea Antreprenorului Social" a fost initiat de dl. Deputat Iulian Iancu in decembrie 2010 si propune "un cadru juridic pentru desfasurarea activitatii antreprenorului social, in vederea crearii unui sector special al economiei - economia sociala - care sa se ocupe de grupurile sociale defavorizate si vulnerabile. (expunere de motive initiator).
Consultand proiectul de lege echipa FDSC a realizat ca acest proiect de lege are un puternic efect negativ atat asupra dezvoltarii sectorului neguvernamental, cat mai ales asupra dezvoltarii sectorului economiei sociale, punand pe primul plan statul si companiile private ca antreprenori social.

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile