«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Initiativa Comisiei Europene "Oportunitati pentru tineret" promoveaza implicarea tinerilor in economia sociala

Postata in: Stiri externe
Data: 2012-10-08

In ciuda tuturor eforturilor depuse de UE si de statele sale membre, perspectivele de angajare pentru tineri nu sunt prea incurajatoare. Unul din cinci tineri cu varsta sub 25 de ani nu reuseste sa-si gaseasca un loc de munca, iar 7,5 milioane de tineri cu varste cuprinse Intre 15 si 24 de ani nici nu lucreaza, nici nu urmeaza studii sau cursuri de formare.

Comisia Europeana, constatand ca vechile abordari nu functioneaza si ca problema somajului la tineri persista, recoamnda folosirea unor noi abordari pentru a imbunatati ocuparea tinerilor de exemplu ucenicia si promovarea antreprenoriatului in ranul tinerilor inclusiv a antreprenoriatului social.

In aceasta directie, Comisia Europeana propune statelor membre prin comunicarea 933/ 2011 o noua initiativa, "Oportunitati pentru tineret", care promoveaza implicarea tinerilor in economia sociala. Mai multe detalii in sectiunea Politici pentru economia sociala UE, la aceasta pagina.

Aici puteti consulta textul integral al Comunicarii Comisiei, Oportunitati pentru tineret.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile