«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Formare

Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala

Scoala de antreprenoriat in economia sociala este primul program de formare si dezvoltare de intreprinderi sociale destinate unui numar de 120 de actuali si viitorimanageri de intreprinderi sociale din cadrul proiectului “PROMETEUS- Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene”.

Prin intermediul acestui program in curs de acreditare, Institutul de Economie Sociala vine in intampinarea nevoilor de dezvoltare ale organizatiilor economiei sociale care doresc sa lanseze sau sa dezvolte intreprinderi sociale sau activitati economice cu scop social.

Scoala de antreprenoriat in economia sociala este un program gratuit al Institutului de Economie Sociala, destinat dezvoltarii intreprinderilor sociale, sustinut de formatori  instruiti in cadrul prestigiosului Institut EURICSE (European Research Institute for Cooperatives and Social Entreprises) din Trento, Italia.

Programul isi propune sa fie o scoala de noi lideri pentru economia sociala din Romania, sa faciliteze 
schimbul de experienta  in domeniul activitatilor economice cu scop social in cadrul unui laborator  - comunitate de practica si inovare  in acest domeniu.


Incepand din data de 2 martie 2012  a inceput selectia organizatiilor economiei sociale, care vor participa la program si a celor 120 de manageri din aceste organizatii, care isi vor dezvolta cunostintele si abilitatile de management al intreprinderilor sociale si le vor pune in practica cu sprijinul programului.

Etapele programului:

Programul are mai multe etape succesive fiecare dintre ele fiind urmata de o noua etapa de select
ie.

Aici puteti afla detalii despre Programul de formare „Managementul intreprinderilor sociale”.

Aici puteti afla detalii despre Programul de CONSULTANTA Planul de afacere, o realitate”, Vizita de Studiu si Premii.

Dosarele de candidatura se pot trimite pe e-mail la adresa silvia.misu@fdsc.ro sau prin posta la adresa Str. Orzari, Nr 86A, Bucuresti, sector 2 – in atentia Silviei Misu – program Prometeus de dezvoltare a intreprinderilor sociale, pana cel tarziu la data 15 martie 2012.

Descarcati Formularul de candidatura AICI.

Programul de dezvoltare al intreprinderilor sociale se organizeaza in cadrul proiectului PROMETEUS
- Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene, ID 57676 care isi propune sa dezvolte si sa promoveze economia sociala ca instrument flexibil si durabil pentru generarea de locuri de munca, dezvoltare economica si incluziune sociala in Romania. Proiectul va stimula dezvoltarea stiintifica in acest domeniu, cresterea performantelor intreprinderilor sociale, prin cercetare, instruire si informare specifica si promovarea unor politici publice favorabile. Proiectul PROMETEUS este finantat in cadrul Programului Operational sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU. Se asteapta de asemenea ca, la sfarsitul programului participantii sa se implice  in activitatea portalului dezvoltat in cadrul proiectului Prometeus.

Persoana de contact pentru detalii suplimentare privind programul: Silvia Misu, silvia.misu@fdsc.ro, 0752.444.305.

 


ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile