«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Aplica pana pe 17 mai la Social Impact Award, competitie cu premii de 5000 de euro pentru idei de afaceri sociale!

Postata in: Oportunitati de finantare
Data: 2019-05-16

 

Tinerii care isi doresc sa schimbe problemele sociale curente intr-un mod inovativ sunt asteptati sa aplice pana pe 17 mai la Social Impact Award Romania, o competitie internationala care sustine tinerii profesionisti, studentii si elevii care vor sa devina antreprenori sociali. Participantilor li s-a pregatit un program educational complex, premii in bani, spatiu de lucru si conectare, astfel incat ideile lor sa se transforme in proiecte concrete.

Social Impact Award reprezinta o oportunitate de implicare si crestere pentru tineri intre 14 si 30 de ani. Formularul de inscriere, deschis pana pe 17 mai, este primul pas catre o experienta de invatare completa. Pentru tinerii care au o idee de proiect, formularul de inscriere ajuta la structurarea informatiilor pe trei directii cheie: impact social, inovatie si fezabilitate.

Dupa primirea aplicatiilor, juriul format din experti in antreprenoriat social va selecta 15 echipe care vor intra intr-o etapa de dezvoltare si incubare a ideilor pe o durata de aproximativ 3 luni, intre iunie si septembrie. Cu sustinerea a peste 30 de colaboratori, cele 15 echipe vor beneficia gratuit de mentorat, vizite la antreprenori sociali, workshop-uri cu experti in business si conectarea la o comunitate nationala si internationala de tineri cu initiativa.

Citeste mai multe despre experienta din incubatorul Social Impact Award aici!

Pe 3 octombrie, juriul va acorda 3 premii de 1500 de euro pentru cele mai bune 3 echipe, la care se adauga premiul de popularitate in valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunitatii. De asemenea, castigatorii vor primi burse de participare la Social Impact Award International Summit, care va avea loc la sfarsitul lunii noiembrie, in Kiev, Ucraina.

Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul Social Impact Award.

Pe langa faptul ca este o experienta de invatare complexa adresata tinerilor la inceput de drum cu ideile lor, SIA este si o rampa de lansare pentru concepte inedite si, mai ales, pentru tinerii motivati sa produca o schimbare in bine in comunitatile din care fac parte.

Ce fac castigatorii SIA din 2018? Poti citi mai multe aici.

Daca si tu ai o idee pe care ai vrea sa o testezi, aplica pana pe 17 mai la Social Impact Award!

Social Impact Award este o competitie de idei de afaceri sociale si un program educational pentru tinerii care vor sa produca o schimbare in societate intr-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social in randul tinerilor la nivel european si nu numai. Astazi, proiectul este prezent in 17 tari din Europa, Asia si Africa.

In Romania, proiectul se afla la cea de-a opta editie si este organizat de catre Universitatea Alternativa, Social Innovation Solutions si Global Shapers Bucharest Hub,cu sprijinul partenerilor BCR si Enel Romania.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile