«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Noutati legislative

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3 
Stiri pe pagina
Data: 2016-11-01 postata in: Noutati legislative
La initiativa secretarului de stat pentru incluziune sociala si antreprenoriat social, Oana Toiu, Ministerul Muncii a organizat luni, 31 octombrie, o masa rotunda in care a fost discutat procesul de atestare a intreprinderilor sociale, finantarea si sprijinul acordat sectorului. Din anul 2015, in Romania exista legea 219/2015 dedicata economiei sociale, iar normele de aplicare a prevederilor legii au fost aprobate prin HG 585/2016, sistemul de atestare fiind astfel functional incepand cu luna august 2016 .
Data: 2016-02-15 postata in: Noutati legislative
Normele metodologice de aplicare a prevederilor legii nr. 219/2015 privind economia sociala trebuie sa operationalizeze cele 4 criterii enuntate de actul normativ si astfel sa clarifice ce organizatii se califica in practica pentru acest statut.
Data: 2016-02-12 postata in: Noutati legislative
Legea are ca obiect reglementarea domeniului economiei sociale, stabilirea masurilor de promovare si de sprijinire a economiei sociale, precum si reglementarea conditiilor si a criteriilor de atestare, de catre autoritatile publice, a intreprinderilor sociale si a intreprinderilor sociale de insertie.
Data: 2016-02-12 postata in: Noutati legislative
Dupa cum stiti, Legea privind economia sociala a intrat in vigoare in luna august a anului trecut. Avand in vedere ca termenul prevazut de legiuitor pentru elaborarea normelor metodologice a trecut, organizatiile din acest sector solicita Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice sa aiba in vedere adoptarea cat mai rapida a acestora.
Data: 2016-02-11 postata in: Noutati legislative
Scopul Programului este cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice din caminele pentru persoane varstnice publice prin mentinerea/redobandirea unei vieti active si sanatoase, precum si identificarea alternativelor de acordare a serviciilor de ingrijire personala pentru persoanele varstnice aflate pe listele de asteptare in vederea internarii in camin.
Data: 2015-12-08 postata in: Noutati legislative
Daca propunerea legislativa va fi adoptata, organizatiile neguvernamentale ce beneficieaza de finantari din bani publici vor avea obligatia de a furniza, in momentul in care sunt solicitatate, informatii care privesc activitatile curente.
Data: 2015-10-15 postata in: Noutati legislative
Avizul este un excelent document de politica publica pentru dezvoltarea instrumentelor financia
Data: 2015-10-02 postata in: Noutati legislative
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a lansat in dezbatere publica un proiect de LEGE pentru modificarea si completarea Legii cooperatiei agricole nr.566/2004, precum si pentru stabilirea unor masuri de aplicare a acesteia.
Data: 2015-09-10 postata in: Noutati legislative
Camerea Deputatilor a adoptat in data de 9 septembrie 2015 proiectul de lege de modificare si completare a Legii nr. 202/2002 privind Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, republicata.
Data: 2015-09-09 postata in: Noutati legislative
Codul muncii va fi modificat semnificativ, potrivit unei initiative legislative cetatenesti ce a fost adoptata miercuri de Senat. Documentul, care a trecut cu succes la inceputul anului de verificarile Curtii Constitutionale, prevede flexibilizarea relatiilor de munca si echilibrarea raportului dintre salariati si angajatori. Printre principalele noutati incluse in proiect se numara modificarea contractului individual de munca, durata concediului de odihna si sporurile pentru munca suplimentara.
Data: 2015-09-07 postata in: Noutati legislative
In contextul re-examinarii de catre Parlamentului Romaniei a proiectului de lege privind Codul Fiscal, Coalitia pentru Economie Sociala saluta adoptarea de catre Parlamentul Romaniei a amendamentelor depuse de catre doamna deputat Cristina Nichita privind o serie de facilitati fiscale acordate actorilor economiei sociale.
Data: 2015-08-27 postata in: Noutati legislative
Guvernul a adoptat in data de 26 august 2015 o ordonanta prin care se extinde dreptul operatorilor economici cu scop lucrativ de a fi recunoscuti ca furnizori de servicii sociale, in ciuda demersurilor furnizorilor nonprofit de servicii sociale care au solicitat o dezbatere ampla pe aceasta tema.
Data: 2015-08-24 postata in: Noutati legislative
Freedom House Romania si Expert Forum organizeaza luni si marti o dezbatere referitoare la proiectele noilor legi privind achizitiile publice, aceste acte normative urmand sa transpuna noile directive europene si sa remedieze deficientele OUG 34/2006 care reglementeaza in prezent acest domeniu.
Data: 2015-08-18 postata in: Noutati legislative
Institutul de Economie Sociala - FDSC, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale - FONSS, Fundatia Alaturi de Voi Romania - ADV, Reteaua Romana a Intreprinderilor Sociale de Insertie - RISE Romania, Federatia Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor, Confederatia Caritas Romania, DizabNet - Reteaua prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilitati si Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) continua demersul de advocacy privind dezvoltarea unui cadru legislativ favorabil dezvoltarii economiei sociale.
Data: 2015-08-18 postata in: Noutati legislative
Cele mai importante ONGuri furnizoare de servicii sociale solicita Ministrului Muncii retragerea actualului proiect de Ordonanta de Guvern care permite operatorilor economici de tip profit accesul la fondurile publice, inclusiv la fondurile structurale europene, in acest domeniu!
Data: 2015-08-14 postata in: Noutati legislative
Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a lansat in dezbatere publica, in data de 5 august 2015, Ordonanta Guvernului pentru modificarea art.37 alin.(3) lit. e) din Legea asistentei sociale nr.292/2011, precum si abrogarea art.11 alin.(5) din Ordonanta Guvernului nr. 68/2003 privind serviciile sociale aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.515/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Data: 2015-08-13 postata in: Noutati legislative
Ministerul Finantelor Publice si Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice ANRMAP au lansat spre dezbatere publica Proiectul de lege privind achizitiile publice.
Data: 2015-03-09 postata in: Noutati legislative
In contextul dezbaterilor la Legea Economiei Sociale si al Proiectului de Cod Fiscal IES si Reteaua Intreprinderilor Sociale de Insertie au decis sa promoveze masuri fiscale in favoarea intreprinderilor sociale si intreprinderilor sociale de insertie asa cum sunt ele definite in amendamentele la Legea Economiei Sociale promovate de catre Coalitia Economiei Sociale.
Data: 2015-02-18 postata in: Noutati legislative
Azi a avut loc sedinta Comisiei pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor in care s-a dezbatut proiectul Legii economiei sociale initiat de catre actualul Guvern in anul 2013, la care a participat si Ministrului Muncii, doamna Rovana Plumb.
Data: 2015-02-04 postata in: Noutati legislative
AMENDAMENTELE MINISTERULUI MUNCII LA PROPRIUL PROIECT DE LEGE PRIVIND ECONOMIA SOCIALA EXCLUD TOCMAI FORMELE DE ORGANIZARE SPECIFICE ECONOMIEI SOCIALE DIN ROMANIA!
 1  2  3 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile