«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Societatea mutuala de asigurari

Societatile mutuale de asigurari

Societatea mutuala de asigurari reprezinta persoana juridica civila ai carei asociati sunt deopotriva asigurati si asiguratori.

O societate de asigurari mutuale functioneaza pe principiile codului civil, fiind o societate non-profit, o astfel de societate avand ca rezultat un excedent si nu un profit.

Spre deosebire de o societate pe actiuni al carui scop este de a crea profit si este condusa de actionarii majoritari, in cadrul unei societati mutuale cei care se asigura pot fi si asiguratori ("actionari"), controland astfel activitatea societatii mutuale si redistribuindu-si excedentul, toti membrii avand drepturi egale.

Activitatile de asigurare, care cuprind si sectorul mutualitatilor, sunt reglementate in Romania prin Lege nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor cu modficarile curente. La sectiunea Legislatie puteti gasi textul legii si alte acte normative care au modificat cadrul legislativ in acest domeniu.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile