«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Document Politici Publice IES

Documentul "Pentru o politica publica favorabila dezvoltarii economiei sociale in Romania", elaborat in cadrul proiectului PROMETEUS, prezinta viziunea FDSC fata de cadrul legal care reglementeaza sectorul economiei sociale si opinia fata de principalele doua proiecte legislative, Legea Antreprenorului Social si Legea economiei sociale.

Acest document a fost prezentat in cadrul Conferintei Nationale de Economie Sociala "O noua economie, o economie pentru toti", organizata de FDSC in Bucuresti in data de 9 septembrie 2011.

El porneste de la primul document de politica publica lansat de FDSC in martie 2011 si dezbatut in  cadrul Atelierului de Economie Sociala, in cadrul Conferintei dedicate Cartei Albe a sectorului ONG. In cadrul acestui atelier, cele 34 de organizatii participante au fost de parere ca este necesara o recunoastere legala a economiei sociale si de masuri concrete de sprijin a acesteia, masuri fiscale, de integrare a organizatiilor economiei sociale in programele sociale si de ocupare ale sistemului de bunastare din Romania.

Prezentul document are in vedere rezultatele preliminare ale studiilor realizate asupra dimensiunilor unor segmente importante ale economiei sociale din Romania in cadrul proiectului Prometeus, si anume: Atlasul Economiei Sociale din Romania 2011 si rapoartele privind:

  • Entitatile de economie sociala din domeniul agriculturii si proprietatii colective forestiere in Romania
  • Miscarea cooperatista in Romania 2011 – dimensiuni, performante, tendinte, provocari
  • Accesul la finantare in Romania 2010 - Casele de ajutor reciproc si cooperativele de credit – dimensiuni, performante, tendinte, provocari
  • Asociatii mutuale de ajutor reciproc si societati mutuale de asigurari. Studiu de caz: Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor

Va invitam sa consultati documentul de politica publica aici.


ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile