«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
Data: 2016-12-21 postata in: Actualitate in Romania
In ultimii ani, din ce in ce mai multe companii au optat pentru sprijinirea proiectelor organizatiilor neguvernamentale. Speram ca tot mai multe sa se fi convins de expertiza ONGurilor si de impactul pe care acestea il au in comunitati, astfel incat sa directioneze, pana la 31 decembrie 2016, 20% din impozitul pe profit catre asociatii si fundatii.
Data: 2016-11-21 postata in: Actualitate in Romania
MKOR Consulting a realizat o analiza privind deschiderea consumatorilor fata de ideea de a sprijini persoanele defavorizate si comunitatile, prin achizitionarea de produse de la intreprinderi sociale. Rezultatele arata ca aproape doua treimi din cei intervievati (64%) ar fi dispusi sa plateasca in plus pentru un produs care creeaza locuri de munca persoanelor din categorii defavorizate si sprijina dezvoltarea comunitatilor locale.
Data: 2016-10-05 postata in: Actualitate in Romania
Joi, 29 septembrie 2016, a avut loc marea finala a Social Impact Award Romania, competitia care incurajeaza anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel european. In urma pitch-urilor celor 9 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au castigat premii in valoare de cate 1500 de euro si ocazia de a merge la Viena in luna octombrie, pentru a cunoaste echipele finaliste din celelalte 9 tari SIA, in cadrul Social Impact Award Europe Summit.
Data: 2016-09-22 postata in: Actualitate in Romania
9 echipe cu idei de afaceri sociale au ajuns in marea finala a competitiei Social Impact Award Romania, care isi va anunta castigatorii pe 29 septembrie. Dupa 3 luni de incubare a afacerilor, 3 din cele 9 echipe vor avea ocazia sa castige cate un premiu de 1500 de euro, mentorat si oportunitatea de a participa la Social Impact Award Europe Summit, la Viena, alaturi de castigatorii SIA 2016 din Austria, Republica Ceha, Grecia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Muntenegru, Rusia, Serbia si Slovacia.
Data: 2016-09-07 postata in: Actualitate in Romania
Bucuresti, 7 septembrie - A 2-a editie a Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei organizata de OMV Petrom a ajuns la final. 270 de elevi din liceele tehnologice si scolile profesionale din judetele Gorj, Dambovita, Arges si Bacau fost pregatiti pentru viitoarea lor meserie prin profilare vocationala, ateliere de dezvoltare personala si ateliere de pregatire profesionala. Alaturi de elevi, in tabara au fost prezenti si 55 de profesori care au urmat cursuri de dezvoltare a competentelor de lider in managementul educational organizate de Centrul National pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy.
Data: 2016-07-19 postata in: Actualitate in Romania
Potrivit raportului Indexului Sustenabilitatii Organizatiilor Societatii Civile 2015, realizat in Romania de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, sustenabilitatea organizatiilor a fost stabila in 2015. Romanii au donat mai mult catre organizatiile neguvernamentale, iar bugetele investite de companii in proiectele ONG-urilor au fost in usoara crestere.
Data: 2016-06-22 postata in: Actualitate in Romania
Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) lanseaza o prima analiza a sectorului asociativ in scop economic, cel al cooperativelor agricole, analiza ce evidentiaza dimensiunea scazuta a sectorului si gradul incipient de dezvoltare in aceasta directie.
Data: 2016-06-09 postata in: Actualitate in Romania
Cu sprijinul ANAF, Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic (MCPDC) prezinta sintetic situatia directionarii in anul 2015 a 2% din impozitul pe veniturile din anul anterior (2014) catre organizatii neguvernamentale cu scopul de a sprijini eficientizarea acestui mecansim prevazut de lege pentru sustinerea sectorului neguvernamental, concomitent cu cresterea transparentei informatiilor specifice.
Data: 2016-05-11 postata in: Actualitate in Romania
In contextul dezbaterilor privind Normele la Legea Economiei Sociale, Coalitia Economiei Sociale a facut propuneri privind Raportarea Sociala a Intreprinderilor Sociale si Intreprinderilor Sociale de Insertie. Propunerile au fost inaintate Directiei Ocupare din cadrul Ministerului Muncii care finalizeaza acest act normativ.
Data: 2016-03-22 postata in: Actualitate in Romania
Asa cum anuntam in urma cu cateva zile, premierul Dacian Ciolos a lansat la Alba Iulia pachetul "Clasa de mijloc la sate". Ce prevede acesta in privinta asocierii? Cum vi se par masurile propuse?
Data: 2016-03-18 postata in: Actualitate in Romania
Echipa premierului Dacian Ciolos pregateste pachetul pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate. Asocierea fermierilor este un element important in acest pachet. Asociatiile si cooperativele agricole si obstile/ composesoratele sunt parte din economia sociala.
Data: 2016-02-27 postata in: Actualitate in Romania
Grupul de lucru din cadrul Coalitiei pentru economie sociala a transmis Ministerului Muncii propunerile sale privind Hotararea de Guvern privind Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 219/2015 privind economia sociale. Normele au fost elaborate de Reteaua romana a intreprinderilor sociale de insertie RISE, Fundatia Alaturi de Voi, Institutul de Economie Sociala si andorsate de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor si Federatia CARP Omenia.
Data: 2016-02-25 postata in: Actualitate in Romania
Cancelaria Primului Ministru si Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic a lansat platforma online a "Comisiei de taiat hartii", o initiativa de debirocratizare a aparatului public prin preluarea in mod constant a sugestiilor de la publicul larg.
Data: 2016-02-11 postata in: Actualitate in Romania
Gradul redus de ocupare din mediul rural creste de trei ori riscul de saracie din aceste zone fata de mediul urban
Data: 2016-01-21 postata in: Actualitate in Romania
In Romania, Codul fiscal desi este greu de inteles si creeaza dificultati in interpretarea lui, ofera totusi cateva portite prin care o companie poate sa beneficieze de facilitati fiscale.
Data: 2016-01-21 postata in: Actualitate in Romania
Cele mai multe probleme ale societatii apar frecvent in comunitatile locale, la firul ierbii. Implicarea tuturor actorilor este vitala in rezolvarea lor, fie ca vorbim despre a trage un semnal de alarma atunci cand ceva nu merge bine sau de a pune umarul in gasirea si in implementarea unei solutii.
Data: 2016-01-18 postata in: Actualitate in Romania
La nivelul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prioritatile vizeaza trei componente: cresterea ratei de ocupare a fortei de munca, aplicarea Strategiei Nationale privind Incluziunea Sociala si Reducerea Saraciei si asigurarea asistentei si protectiei Lucratorilor Migranti.
Data: 2016-01-04 postata in: Actualitate in Romania
Comuna Cornu Luncii, in parteneriat cu Asociatia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Fundatia ECOTOP pentru Cultura si Educatie Ecologista Oradea, Asociatia KULT-ART si Die Querdenker Austria, a implementat, in perioada 15 ianuarie - 31 decembrie 2015, proiectul "Social Economy 4 All".
Data: 2016-01-04 postata in: Actualitate in Romania
11 structuri de economie sociala (SES), cu angajati din categorii vulnerabile, au fost infiintate si sustinute anul acesta de ARAS (Asociatia Romana Anti-SIDA, www.arasnet.ro), in cadrul proiectului de antreprenoriat social "Masuri active pentru dezvoltarea economiei sociale in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia!".
Data: 2015-12-23 postata in: Actualitate in Romania
Centrul Roman de Politici Europene lanseaza policy memo-ul "Accesul la finantare pentru antreprenorii romi: Studii de caz si propuneri de politici publice", in cadrul proiectului "Antreprenoriatul romilor in Romania. Cercetare privind elaborarea unui instrument financiar care sa faciliteze accesul micilor intreprinzatori de etnie roma din Romania la microcreditare", finantat de Open Society Institute.
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile