«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Stiri IES

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
Data: 2017-11-01 postata in: Stiri IES
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, in calitate de partener in cadrul proiectului SENSES, va invita sa luati parte la o consultare privind mediul antreprenoriatului social in Romania.
Data: 2017-07-17 postata in: Stiri IES
Departamentul De Management si Inginerie Economica din cadrul Facultatii de Constructii de Masini, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, in colaborare cu Centrul Pentru Initiere si Dezvoltare Organizationala, a demarat cercetarea intitulata "Evaluarea procesului de atestare a intreprinderilor sociale din Romania". Cercetarea este adresata reprezentantilor intreprinderilor sociale atestate si are ca scop formularea unor recomandari pentru facilitarea si imbunatatirea procesului de atestare si monitorizare a intreprinderilor sociale din Romania.
Data: 2017-06-23 postata in: Stiri IES
Aproximativ o mie de structuri de economie sociala si solidara din Europa sunt reprezentante pe o harta online realizata in cadrul proiectului european "SUSY - SUstainable and Solidarity EconomY", cofinantat de Uniunea Europeana, al carui scop este de a promova metode alternative de productie si distributie, modele diferite de consum si economisire, pornind de la cele mai bune practici ale economiei sociale si solidaritatii.
Data: 2016-07-18 postata in: Stiri IES
Fundatia "Multimedia pentru democratie locala" a lansat rezultatele unui studiu dedicat persoanelor care activeaza in sectorul public, functionari si manageri, interesati de economia sociala si rolul acesteia in dezvoltarea locala si nationala. Autorii precizeaza ca este vorba despre cercetari cu caracter stiintific, utile in fundamentarea unor decizii si politici publice, in redactarea unor proiecte, articole sau lucrari.
Data: 2016-04-27 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala (FDSC) si Eurom Consultancy and Studies SRL, firma de consultanta cu expertiza in domeniul microfinantarii, au prezentat luni, 25 Aprilie 2015 studiul de evaluare a necesarului de resurse financiare pentru investitii si dezvoltare a intreprinderilor sociale din Romania. Va aducem acum in atentie principalele rezultate si concluzii ale anchetei.
Data: 2016-04-13 postata in: Stiri IES
Se implinesc aproape doi ani de la infiintarea Atelierului Diversis - unitate de economie sociala. In acesti doi ani, Fundatia pentru Copii Abandonati din Ghimbav, Brasov, fondatoarea acestui atelier, a reusit sa inchege o echipa profesionista la atelier, promovand in continuare scopul acestui proiect, si anume: ajutorarea persoanelor dezavantajate social in vederea integrarii pe piata muncii.
Data: 2016-01-27 postata in: Stiri IES
Prezenta cercetare are drept obiectiv sa identifice motivatia antreprenorilor sociali in comparatie cu ceilati antreprenori din Romania si sa testeze efectele motivatiilor interne si externe in procesul decizional de a deveni antreprenor social. Identificarea acestori factori motivationali sunt folositori in dezvoltarea procesului de transformare a societatii si crearea unui sistem regulator (legal) adecvat.
Data: 2016-01-22 postata in: Stiri IES
Un grup de lucru din cadrul Coalitiei pentru economie sociala a elaborat un set de Propuneri care speram sa fie avute in vedere la elaborarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 219/2015 privind economia sociala.
Data: 2015-10-14 postata in: Stiri IES
Asociatia Textilia este o Structura de Economie Sociala cu sediul de activitate in localitatea Sic din judetul Cluj, creata pentru a satisfice nevoile societatii actuale in materie de produse textile brodate si prin oferte de locuri de munca.
Data: 2015-10-06 postata in: Stiri IES
Proiectul "Cooperare interetnica pentru comuna Brahasesti", implementat de Asociatia Romano ButiQ, impreuna cu Fundatia Toflea si Consiliul Local Brahasesti, are ca obiectiv general contributia la dezvoltarea comunitatii rurale interetnice Brahasesti, pe plan social si economic, prin implicarea membrilor comunitatii in procesul de dezvoltare locala si prin incurajarea dialogului intercultural.
Data: 2015-10-06 postata in: Stiri IES
Proiectul "YES for Entrepreneurial Youth NGOs, YES for Millennials Changers" este un proiect transnational, implementat in parteneriat, de catre 3 organizatii: Asociatia Consultantilor si Expertilor in Economie Sociala (Romania), bbw gGmbH (Germania) si Centro Superior de Formacion EUROPA SUR (Spania). Proiectul a inceput la data de 01.09.2015 si are o durata de 14 luni. El este derulat cu suport financiar din partea Uniunii Europene, prin intermediul Programului Erasmus+, Parteneriate Strategice pentru Tineret.
Data: 2015-10-02 postata in: Stiri IES
Este vizibil faptul ca exista numeroase comunitati ale caror nevoi sunt insuficient acoperite de catre sectorul public sau privat. La fel de vizibila este si nevoia de a pastra vie traditia si arta mestesugului.
Data: 2015-08-20 postata in: Stiri IES
Pietele de investitii sociale sunt n crestere in intreaga lume, grupul de lucru G8 Social Imapact Investment indicand ca eforturile de sustinere a investitiilor sociale sunt in crestere. Multi cred ca ntreprinderile sociale (beneficiare ale investitiilor sociale) sunt contributori importanti ai luptei impotriva saraciei, dar spre deosebire de ONG-uri si alte tipuri de organizatii, dovezile cu privire la implicarea lor directa in acest proces sunt greu de identificat.
Data: 2015-07-20 postata in: Stiri IES
In luna Iunie a acestui an a avut loc un schimb de experienta intre CAR membre UNCAR din Romania si uniunile de credit (CAR) din Marea Britanie.
Data: 2015-06-10 postata in: Stiri IES
Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a adoptat astazi, 9 mai, raportul final asupra Proiectului de lege privind economia sociala (Plx nr. 335/2014), urmand sa transmita catre plenul Camerei Deputatilor spre aprobare.
Data: 2015-06-10 postata in: Stiri IES
Una dintre cele mai importante modificari asupra proiectului de lege privind economia sociala a fost adoptarea unui amendament privind infiintarea Comisiei Nationale pentru Economie Sociala, la recomandarea Coalitiei pentru Economie Sociala.
Data: 2015-04-30 postata in: Stiri IES
Intergrupul pentru Economie Sociala a realizat prima interpelare din cadrul actualului mandat, la Comitetul Economic si Social European in data de 22 aprilie, cu scopul de a integra promovarea economiei sociale in cadrul programului politiciilor UE pentru urmatorii ani, incepand cu Programul de lucru al Comisiei Europene pentru 2016 si revizuirea Strategiei Europa 2020.
Data: 2015-04-27 postata in: Stiri IES
COPA-COGECA una dintre cele mai mari si mai active organizatii in reprezentarea intereselor fermierilor si cooperativelor acestora la Bruxelles, a lansat recent un material complex referitor la evolutia cooperativelor agricole din Uniunea Europeana.
Data: 2015-04-27 postata in: Stiri IES
Pentru a-si maximiza randamentele si profitul, producatorii agricoli trebuie incurajati sa se organizeze in cooperative, fapt care le-ar permite sa obtina venituri mai bune pe piata si o proportie mai mare a valorii adaugate a produselor lor.
Data: 2015-04-07 postata in: Stiri IES
Peste 100 de fermieri dintr-o comuna harghiteana, reuniti intr-o cooperativa, si-au deschis o fabrica de lapte, cu o investitie de 450.000 de euro, din surse proprii.
 1  2  3  4  5  6 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile