«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Lansare studiu al Fundatiei "Multimedia pentru democratie locala"

Postata in: Stiri IES
Data: 2016-07-18

 

 

Fundatia "Multimedia pentru democratie locala" a lansat rezultatele unui studiu dedicat persoanelor care activeaza in sectorul public, functionari si manageri, interesati de economia sociala si rolul acesteia in dezvoltarea locala si nationala. Autorii precizeaza ca este vorba despre cercetari cu caracter stiintific, utile in fundamentarea unor decizii si politici publice, in redactarea unor proiecte, articole sau lucrari.

In cadrul POSDRU 2007-2013, Fundatia „Multimedia pentru democratie locala” a implementat proiectul „Reteaua Sociala Romana de date”, care a fost finalizat cu succes, atingandu-si toate obiectivele. Partenerul Fundatiei in proiect a fost Operations Research S.R.L..

Scopul principal al proiectului a fost crearea a 60 de noi locuri de munca, prin infiintarea a 12 intreprinderi sociale, avand in principal angajati din grupul vulnerabil „tineri cu varsta de peste 18 ani care au parasit sistemul institutionalizat de protectie a copilului”. De asemenea, a fost sprijinita cresterea constientizarii principiilor si importantei economiei sociale in cadrul societatii civile, a mass-media si a institutiilor publice, precum si dezvoltarea si certificarea competentelor in acest domeniu a 200 de lucratori sociali. 

Proiectul a fost implementat in 6 regiuni de dezvoltare: Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud-Muntenia, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov.

Preliminar derularii activitatilor mai sus mentionate, a fost efectuata o cercetare detaliata pentru cresterea grdului de cunoastere a principiilor economiei sociale, a problemelor si a oportunitatilor create de aceasta in Romania, cercetare ale carei rezultate au fost prezentate in cadrul evenimentelor informative organizate in cadrul proiectului.

Acest studiu integrat cu privire la economia sociala si importanta acesteia este disponibil la acest linkDe asemenea, materialul este disponibil si pe pagina web a proiectului, la adresa https://proiectrsrd.wordpress.com/.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile