«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Politici

Subcategorii

In Romania economia sociala se afla inca in faza unui nou inceput, evolutia sa din ultimii 20 de ani fiind marcata de perioada comunista. Cu toate acestea, in 2011 o putem remarca deja ca un sector important al vietii economice si sociale din tara noastra.
Desi in Romania nu exista o legislatie speciala destinata sectorului, economia sociala are un cadru de reglementare si de politica publica definit prin mai multe acte normative conexe.

Dezvoltarea spectaculoasa a economiei sociale si, mai nou, a intreprinderilor sociale in Europa si in lume a avut loc intr-un cadru general favorabil acestor organizatii, in care donatiile si voluntariatul, resurse principale pentru existenta si dezvoltarea acestui sector si modelele cooperatiste si democratice de intreprinderi sunt incurajate prin masuri fiscale si alte politici publice.
In aceasta sectiune puteti gasi informatii, documente si resurse privind sectorul economiei sociale in UE si tarile membre.

In aceasta sectiune puteti gasi informatii privind propunerile legislative si demersurile de politici publice initiate la nivel national, atat de catre Parlament, cat si de catre diferite organizatii din sectorul economiei sociale.

In aceasta sectiune va prezentam ultimele stiri referitoare la actiunile echipei Institutului de Economie Sociala si a Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile in vederea imbunatatirii politicilor publice in domeniul economiei sociale.

Politici

 1 
politici pe pagina
 1 
politici pe pagina
ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile