«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Propuneri privind buna aplicare a legii economiei sociale

Postata in: Noutati legislative
Data: 2016-02-12


Dupa cum stiti, Legea privind economia sociala a intrat in vigoare in luna august a anului trecut. Avand in vedere ca termenul prevazut de legiuitor pentru elaborarea normelor metodologice a trecut, organizatiile din acest sector solicita Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice sa aiba in vedere adoptarea cat mai rapida a acestora.

Pentru a veni in sprijinul autoritatilor publice, un grup de lucru din cadrul Coalitiei pentru economie sociala a elaborat un set de Propuneri care speram sa fie avute in vedere la elaborarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 219/2015 privind economia sociala. Urmeaza ca aceste propuneri sa fie inaintate autoritatilor competente in cel mai scurt timp. Va invitam sa va alaturati demersului nostru, exprimandu-va opinia cu privire la acestea. Textul documentului este disponibil aici.

Va rugam sa ne transmiteti sugestiile si opiniile voastre prin completarea formularului disponibil aici.

Propunerea a fost realizata de catre grupul de lucru format din: Reteaua romana a intreprinderilor sociale de insertie RISE, Fundatia Alaturi de Voi, Institutul de Economie Sociala - FDSC, Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania (U.N.C.A.R.S.R.) si Federatia Nationala „OMENIA” a C.A.R.P.-urilor din Romania.

Persoane de contact: Ancuța Vameșu, coordonator IES , ancuta.vamesu@fdsc.ro, Raluca Ouriaghli, presedinte RISE Romania, 0748.223.277, raluca.ouriaghli@atelierefarafrontiere.ro, Angela Achitei, presedinte executive ADV, angela.achitei@alaturidevoi.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile