«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Vocea ONG - pentru comunitate!

Data adaugare: 2014-04-14
Postat de: Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia “Alaturi de Voi” Romania (ADV)  organizeaza, miercuri, 16 aprilie 2014, ora 11.00, la Sala Galbena a Prefecturii Iasi, conferinta de lansare a proiectului ”Vocea ONG pentru comunitate!”, finantat prin granturile SEE, 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. 

Proiectul este implementat la nivelul regiunii Nord Est, incepand cu luna martie 2013 (pana in august 2015), de catre un consortiu de organizatii din Iasi - Fundatia “Alaturi de Voi” Romania - solicitant, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania - toate membre in Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului. 

Prin acest proiect va fi crescuta vizibilitatea si capacitatea institutionala a cel putin a 70 de ONG-uri din regiunea Nord Est, va fi adusa in atentia autoritatilor publice regionale si centrale problematica subfinantarii sectorului neguvernamental si  deficientele aparute in demersul de descentralizare a serviciilor sociale.

Tot in cadrul acestui proiect se va milita pentru transpunerea nevoilor specifice in domeniul social in prioritati si obiective multianuale de sustinere si finantare de catre autoritatile locale si judetene din Regiunea Nord Est.

Pentru atingerea acestor obiective, vom organiza o caravana de vizitare a serviciilor oferite de ONG-uri in care vor fi invitati consilieri locali si judeteni din Iasi si mass-media, astfel incat acestia sa cunoasca investitiile facute de ONG-uri pentru beneficiari, dezbateri, diverse intalniri cu factori de decizie politici.

Pentru ca problemele si realizarile ONG sa ajunga la cunostinta comunitatii si autoritatilor, tot in cadrul acestui proiect va fi infiintata Federatia Organizatiilor Neguvernamantale pentru Servicii Sociale si ziarul ” Vocea ONG”.

Pentru detalii privind evenimentul sau alte informatii referitoare la proiect poate fi contactata dna Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, tel. 0740-513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesati: www.eeagrants.org .

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile