«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Fapt fara precedent la Iasi

Data adaugare: 2015-06-08
Postat de: Fundatia Alaturi de Voi Romania
Toate cele 10 ONG-uri care au fondat FONSS- Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, se pun, in mod voluntar, in slujba colegilor de la organizatii mai mici, pentru a-i sprijini in obtinerea de finantari, de la CJ Iasi.
Membrii fondatori ai FONSS ofera in perioada urmatoare, consultanta gratuita in realizarea aplicatiilor, organizatiilor mici cu activitate in domeniul social, membre ale Comisiei ONG Iasi. Apelul de depunere de proiecte a fost lansat saptamana trecuta, link-ul catre anunt fiind: http://www.icc.ro/sites/default/files/files/online/noutati/L350/2015/AnuntParticipare2015.pdf.
Mentionam ca, FONSS si Comisia ONG au supervizat procesul de realizare a regulamentului de finantare al CJ Iasi, au solicitat si au participat la dezbaterea publica pe acest regulament, dar, din pacate, au reusit mici schimbari de continut.
Speram ca, anul viitor, consilierii judeteni si angajatatii CJ Iasi vor manifesta mai multa disponibilitate in a intelege specificul activitatii sociale si cererile ONG-urilor, care au avut la baza exclusiv dorinta gestionarii corecte si eficiente a banilor publici.
Chiar si asa, FONSS incurajeaza acest demers, motiv pentru care, in sedinta de vineri 5 iunie, s-a decis acordarea, pro-bono, de consultanta pentru ONG-urile membre ale Comisiei ONG, care nu au mai aplicat/castigat astfel de granturi, marindu-le astfel sansele de reusita in accesarea acestor finantari.
Persoanele care au acceptat sa sprijine colegii, sunt: Angela Achitei- Fundatia „Alaturi de Voi” Romania (presedinte FONSS), Diana Paius – Fundatia Serviciilor Sociale Bethany (presedinte Comisia ONG), Corina Mighiu– Organizatia Salvati Copiii, Magda Camanaru– Fundatia World Vision, Cristian Anghel- Asociatia Alternative Sociale, Sebastian Ghica- Fundatia Iosif, Iulian Ghica- Fundatia COTE, Mariana Ursan- Centrul Diecezan Caritas Iasi, Aura Vatamaniuc- Fundatia Star of Hope Romania, Roxana Atesoae- Centrul de Dezvoltare Sociala .
Precizam ca, aceleasi demersuri de negociere, in vederea imbunatatirii procedurii de acordare de finantari din fonduri publice la Legea 350/2005, au fost initiate si cu Primaria Municipiului Iasi, dar, din pacate, FONSS si Comisia ONG inca mai asteapta ca regulamentul sa ajunga in Consiliul Local.
Contactele persoanelor care pot fi solicitate pentru consultanta, sunt postate la https://www.prefecturaiasi.ro/Prefectura%20Iasi/ActivitatiCDE/Anexa%201%20-%20membrii%20comisiei%20ONG%2c%20actualizat%2014.02.2014.pdf.

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile