«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Instrumentele financiare sub umbrela fondurilor UE pot fi accesate si de ONG-urile cu activitate economica

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-03-10

Programul JEREMIE, finantat din fonduri structurale si administrat in Romania de Fondul European de Investitii, in ultimii 4 ani, a infuzat o suma peste dublu fata de cea alocata initial sub forma de credite si investitii pentru IMM-uri.

Bancile considera ca replicarea acestui tip de program in urmatorii ani ar putea insemna un sprijin real pentru IMM-uri.

Deocamdata, la nivel national nu este finalizata analiza care va stabili ce tip de instrumente financiare vor fi utilizate in programele cu fonduri UE in urmatorii 7-8 ani.

Comisarul european Corina Cretu a declarat, in mai multe randuri, ca incurajeaza dublarea instrumentelor financiare in cadrul programelor operationale. Instrumente cu efect similar, in cadrul"Initiativei pentru IMM" a Uniunii Europene, pentru care Romania ar trebui sa aloce 200 milioane euro.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Ca urmare a adoptarii Legii nr. 364/2011, asociatiile si fundatiile care desfasoara activitati economice sunt asimilate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri).

Astfel ONGurile cu activitate economica vor putea beneficia de:
1. Acces prioritar la achizitiiile publice de produse, lucrari si servicii - in conditii egale cu cele prevazute pentru celelalte IMM
2. Participarea in conditii egale cu societatile comerciale si cele cooperatiste la Programe nationale destinate finantarii IMM.
3. Accesul la servicii publice si la active apartinând regiilor autonome, societatilor/companiilor nationale si societatilor comerciale cu capital majoritar de stat

Mai multe informatii despre prevederile Legii privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii sunt disponbiile aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile