«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Proiectele de cooperare de la nivelul UE referitoare la sectorul agroalimentar, energie regenerabila si bioeconomie trebuie sa fie printre prioritatile planul de investitii initiat de Juncker, declara reprezentantii cooperativelor in cadrul PE

Postata in: Stiri externe
Data: 2015-05-21


Cooperative Europa impreuna cu COGECA, au organizat in data de 12 mai 2015 o dezbatere la Parlamentul European cu privire la beneficiile planul de investitii initiat de catre Juncker, in valoarea de 315 miliarde de euro, subliniind ca la nivel european cooperativele si, in special sectorul agroalimentar, energia regenerabila si bioeconomia trebuie sa se afle printre prioritatile de dezvoltare.

Vorbind la dezbatere, presedintele Cogeca Christian Pees a subliniat ca "sustinem lansarea acestui plan, care va contribui la stimularea cresterii economice si a locurilor de munca in Europa. Noi credem ca la nivel european cooperativele, impreuna cu alte forme de intreprinderi, ar trebui sa fie incluse in lista de proiecte sprijinite de Banca Europeana de Investitii (BEI). In special, sectorul agroalimentar, energia regenerabila si bioeconomia  trebuie sa fie printre domeniile prioritare eligibile pentru investitii. Principalul considerent este acela ca sectorul agroalimentar este unul dintre cele mai mari sectoare economice din UE si va avea un efect multiplicator important care poate genera beneficii imense in intreaga UE. Cu toate acestea, din peste 2000 de aplicatii in curs de asteptare, foarte putine se refera la agricultura. Acest lucru trebuie sa fie revizuita ".

Presedinte Cooperative Europa, Dirk Lehnhoff, a subliniat ca "structura de conducere EFSI trebuie sa garanteze transparenta deplina si responsabilitate, precum si oportunitati egale de garantare pentru toate sectoarele economice si formele de afaceri care beneficiaza de EFSI. Cooperative sunt intreprinderi detinute si conduse de membrii lor. Fie ca sunt membrii, angajati, clienti sau comunitatile locale, ei sunt oameni obisnuiti care au un cuvant de spus in ceea ce priveste activitatea afacerii pe care o detin si o cota din profitul realizat, reprezentand intre 2-10% din PIB in majoritatea tarilor UE ".

Textul integral al articolului este disponibil aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile